Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 

τσιπρας_μπαλα
Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla, είχε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκλείδωσε την ενταξιακή προοπτική της χώρας, όπως και της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επίσης τόνισε, ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις επιτάσσουν την δυναμική προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα της Αλβανίας, μεταξύ άλλων και υπό τις προϋποθέσεις που τέθηκαν σε σχέση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Υπογράμμισε, παράλληλα, την σημασία που έχουν μέτρα και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενσωμάτωση των μεταναστών αλβανικής καταγωγής στην ελληνική κοινωνία.

Κλείσιμο


Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχρονική, καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Στην συνάντηση συμμετείχε η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Πρέβεζας και μέλος της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας, Κώστας Μπάρκας, η υπεύθυνη του τομέα διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο περιστατικό σε σουσάδικο της Αθήνας - Άνδρας με μουστάκι μπήκε, παρήγγειλε και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους

Δέκα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου, λέει ο Ουκρανός υπουργός Υγείας

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν και βασανίζουν όπως οι Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης