Νευρική κρίση στο πολιτικό σκηνικό με όργιο φημών

Νευρική κρίση στο πολιτικό σκηνικό με όργιο φημών

Εν μέσω έντονης εκλογολογίας, με δύο υπουργούς να προτείνουν ψήφιση του Mεσοπρόθεσμου Σχεδίου με 180 ψήφους

Rumours abound while politics suffers a nervous breakdown
Σε διαφορετικές συνθήκες και άλλη χρονική συγκυρία θα ήταν μία συνήθη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς άλλες προεκτάσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση και πληροφόρηση από το Μέγαρο Μαξίμου μιλά επίσης για ενημερωτική συνάντηση επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας στην οικονομία.

Κλείσιμο
Ωστόσο η μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου το μεσημέρι της Τρίτης στο προεδρικό μέγαρο και η συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια (στις 13.30) έχει φουντώσει την περιέργεια για το πραγματικό περιεχόμενο της συζήτησης – κι αυτό ανεξάρτητα από τις αυριανές ανακοινώσεις.

Το στοιχείο του θρίλερ, που (από)δίδεται στη συνάντηση έχει να κάνει με τη γενικότερη συζήτηση, που έχει ξεσπάσει για τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, ενώ συμπίπτει με τις παρεμβάσεις δύο υπουργών, που ζητούν να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Κάτι τέτοιο, με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ, οδηγεί σχεδόν με σιγουριά σε πρόωρες εκλογές, αφού μία καταψήφιση του προγράμματος από τη Βουλή σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση για την ακολουθούμενη πολιτική.

Το Μέγαρο Μαξίμου βέβαια ξεκαθαρίζει ακόμη και τώρα ότι θα ζητήσει την ψήφιση με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, όμως ουδείς πλέον είναι σίγουρος για την ύπαρξη σταθερών στο πολιτικό σκηνικό και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης