Τουρκικά ΜΜΕ εκθειάζουν το «όχι» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση των αμυντικών δαπανών

Τουρκικά ΜΜΕ εκθειάζουν το «όχι» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση των αμυντικών δαπανών

Μετά την Ηurriyet, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, προβάλει την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη συζήτηση του Προϋπολογισμού

tsipras-vouli-546
Συνεχίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, να εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για το πρόσφατο «όχι» στην υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών της χώρας, στον Προϋπολογισμό του 2022.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Ηurriyet με τίτλο: «Κατηγορίες Τσίπρα προς Μητσoτάκη: Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη», σειρά είχε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Haber Global, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως: «άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης».



Με λεζάντα: «Αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες της Ελλάδας για αγορά αεροσκαφών F-35» το ρεπορτάζ του Haber Global αναφέρει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άναψαν πράσινο φως, αλλά το ουσιαστικό θέμα είναι τα χρήματα. Η αντιπολίτευση αντιδρά στις αμυντικές δαπάνες της κυβέρνησης και μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε “Γιατί εξοπλιζόμαστε, μήπως είμαστε υπερδύναμη;”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ψήφισαν τον νόμο που ανοίγει το δρόμο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα. Η Αθήνα αρχίζει να υπολογίζει πως θα μπορέσει να αγοράσει τα ακριβά αεροσκάφη. Η Ελλάδα για τα 18 Ραφαλ θα πληρώσει στη Γαλλία 2,5 δισ. ευρώ. Επίσης για να πληρώσει τις τρεις γαλλικής κατασκευής φρεγάτες δέσμευσε 3 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Η αντιπολίτευση αντιδρά. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού, έφτασαν στο ίδιο επίπεδο με το 2009 όταν η Ελλάδα ήταν στο χείλος της πτώχευσης. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας ρώτησε “Γιατί μπαίνετε σε έναν ανταγωνισμό εξοπλισμών; Είμαστε μήπως υπερδύναμη;”» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης