Δύο ξένοι στην ίδια πόλη Τσίπρας - Ανδρουλάκης

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη Τσίπρας - Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν στις Βρυξέλλες με αφορμή την Προσύνοδο των Σοσιαλιστών - Οι συναντήσεις που είχαν στο Συμβούλιο ήταν διαφορετικές ενώ συμμετείχαν και σε διαφορετικές θεματικές

tsipras-androulakis-0
Σχεδόν καμία επαφή δεν είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο σημερινό ετήσιο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Οι δύο άνδρες, συναντήθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» και αντάλλαξαν ένα τυπικό χαιρετισμό και από εκεί και έπειτα δεν συναντήθηκαν ξανά ούτε μίλησαν, ακόμη και όταν ήταν στην ίδια πτήση.

Οι συναντήσεις που είχαν στο Συμβούλιο ήταν διαφορετικές ενώ συμμετείχαν και σε διαφορετικές θεματικές. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ως παρατηρητής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του στο protothema.gr ταξίδεψε στις Βρυξέλλες με την «εθνική φανέλα» και όχι την κομματική. Για τον λόγο αυτόν, αναφέρθηκε στην αμυντική συμφωνία Ισπανίας – Τουρκίας. Έθεσε ξανά, το εμπάργκο όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία αφήνοντας και αιχμή για τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Όπως τόνισε σε δήλωση του, «δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή». Σημείωσε παράλληλα, ότι «θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας όπλων προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό».

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη δεν πέρασε απαρατήρητη και από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Στα ισπανικά ΜΜΕ τονίζεται, ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε απευθυνόμενος στον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ότι τα όπλα που πούλησε στην Τουρκία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον κρατών - μελών. Την ίδια ώρα στην Μαδρίτη, όπως τονίζεται, δεν έχει περάσει αδιάφορη η σφοδρή δυσφορία της Αθήνας όπως έχει εκφραστεί και από την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έγινε δεκτός με ιδιαίτερο θερμό τρόπο από τους Ευρωπαίους συντρόφους του. Είχε ολιγόλεπτο τετ – α – τετ με τον Όλαφ Σολτς, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του ως Καγκελάριος και αντίστοιχα ο Όλαφ Σολτς για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής. Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πως είναι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξη επιστρέφει. Οι δυο τους, μάλιστα, συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κοινής εκδήλωσης στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.



Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μάσκα ο Γρηγόρης Πετράκος στην κηδειά του Γιώργου Τράγκα

Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει ο 59χρονος στα Γρεβενά

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε το οικογενειακό γεύμα πριν τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης