Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τους 150.000 οι ψηφοφόροι έως τις 3 το μεσημέρι

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τους 150.000 οι ψηφοφόροι έως τις 3 το μεσημέρι

Συμμετοχή ανάλογη με εκείνη του πρώτου γύρου των εκλογών «βλέπουν» τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον για την Αττική - Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα - Πού λειτουργούν τα 840 εκλογικά κέντρα  

ekloges_kinal_art
Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα επιτελεία των δυο υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τις εκτιμήσεις να λένε ότι η σημερινή προσέλευση των ψηφοφόρων θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 200.000.
Ήδη μέχρι το μεσημέρι στις 3, είχαν ξεπεράσει τις 155.000. Εκτιμάται, ότι έως τις 5 η διαδικασία θα παρουσιάσει μια σχετική πτώση και από το απόγευμα έως τις 7 που θα κλείσουν οι κάλπες θα ανέβουν οι συμμετοχές.
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται 1-1.5 ώρα αφού κλείσουν οι κάλπες. 



Σήμερα, όπως αναμενόταν, δεν παρατηρούνται ουρές και καθυστερήσεις στα εκλογικά τμήματα. Και αυτό διότι μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δικαίωμα ψήφου σήμερα, καθώς ήδη είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος.

Κλείσιμο
Λίγο πριν τις 11, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μεταμόρφωση ο Ανδρέας Λοβέρδος.



Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες σήμερα δεν θα πληρώσουν κάποιο αντίτιμο και καλούνται να έχουν μόνο ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης για να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Τα πρώτα αποτέλεσμα αναμένονται μιάμιση ώρα αφού κλείσουν οι κάλπες.


Λίγο μετά τις 11:30, άρχισαν μικροπροβλήματα σε ορισμένα κέντρα. Σε κάποια, όπως στο Παγκράτι, το δίκτυο έπεσε, λόγω αναβάθμισης και επανήλθε μισή ώρα αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι η οδηγία της ΕΔΕΚΑΠ επισημαίνει ότι αυτή την φορά εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του ψηφοφόρου, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα.

Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πλειοψηφία της πλευράς του Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ από τις 11 και μετά δεν ψηφίζουν όσοι εκ παραδρομής δεν είχαν διαπιστευθεί στο ταμπλετ και βρίσκονταν κανονικά στην χειρόγραφη λίστα ψηφισάντων. Η αρχική αντιμετώπιση ήταν να βρίσκονται στη λίστα της περασμένης Κυριακής, να σημειώνονται και να ψηφίζουν αυστηρά στο ίδιο τμήμα.

Έχουν προκύψει αρκετά μεμονωμένα περιστατικά καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι χειριστές ταμπλετ δεν πάτησαν το κουμπί την περασμένη Κυριακή και τώρα αποκλείεται κόσμος.
kinal_ekloges_kosmos
kinal_ekloges_kosmos3
Ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο Περιστέρι

Τα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν, είναι τα ίδια της προηγούμενης εβδομάδας σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ αν δεν υπάρξει παράταση τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται 1-1,5 ώρα μετά.

Δείτε ΕΔΩ τα 840 εκλογικά κέντρα

Σύμφωνα με οδηγία της ΕΔΕΚΑΠ, της αρμόδιας επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών, o ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας , αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

ekloges_kinal_oures2
Ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ περιμένουν στην ουρά σε εκλογικό τμήμα της Ηλιούπολης
ekloges_kinal_oures
Πολίτες περιμένουν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στη Ζάκυνθο


Στη συνέχεια, ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο.
kinal_ekloges_kosmos2
kinal_ekloges_kosmos4
Η εκλογική διαδικασία σε εξέλιξη στο Περιστέρι

Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί. Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του. Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Καθότι παρατήρθηκαν προβλήματα στο δίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα και χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να κρατηθούν τα στοιχεία των ψηφοφόρων χειρόγραφα, η επιτροπή επισημαίνει ότι αυτή την φορά εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.
Συνίσταται η προσοχή τόσο στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος.




Ειδήσεις σήμερα:

Φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων για ακόμη 50 ημέρες – Άμεσα η τροπολογία στην Βουλή

H NΔ ποντάρει στη δυναμική που θα φέρει στο ΚΙΝΑΛ η εκλογή νέου αρχηγού

Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις ΗΠΑ - Εικόνες ολέθρου στο Κεντάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης