Τα βρίσκουν στο ΚΙΝΑΛ- Σε λίγο η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Τα βρίσκουν στο ΚΙΝΑΛ- Σε λίγο η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Σε συμβιβαστική λύση, που αποτρέπει την άγρια σύγκρουση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ στην κρίσιμη συγκυρία, φαίνεται ότι καταλήγει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη της εκπροσώπησής της από σήμερα και μέχρι την εκλογή ηγεσίας στις 5 και 12 Δεκέμβρη.

Lov-Geo
Τα βήματα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης αποτυπώνονται σύμφωνα με πληροφορίες σε κείμενο που συνέταξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου μετά από διαβουλεύσεις με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κ.κ Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη, με την καθοριστική συμμετοχή των Χρήστου Πρωτόπαπα και του Μανώλη Όθωνα

 «Εικόνα» του κειμένου που θα παρουσιάσει ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Β. Κεγκέρογλου στην συνεδρίαση , έχουν και οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί, οι οποίοι διαμήνυσαν μέσω συνεργατών τους την πρόθεσή τους να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί η κοινή συνισταμένη. Επί της ουσίας με την απόφαση που θα λάβουν απόψε οι 22 βουλευτές , εξουσιοδοτούν τους κ.κ Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδη και Κατρίνη να συνεχίσουν διατηρώντας σχεδόν τις ίδιες αρμοδιότητες- εκείνες δηλαδή που είχαν και πριν τον αδόκητο θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ωστόσο τα προηγούμενα  24ωρα εμφανίστηκαν σημάδια άγριας σύγκρουσης με αφορμή τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η διαφωνία αρχικά φάνηκε, ότι αφορούσε δύο μονομάχους, τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ και τον πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο αντίστοιχα. Ο Κεγκέρογλου είχε εκλεγεί δια βοής μετά από πρόταση της Γεννηματά σε αυτήν την θέση, ενώ ο Σκανδαλίδης όπως και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Κατρίνης είχαν οριστεί από την Πρόεδρο. Ο Κεγκέρογλου είναι για τους άσπονδους φίλους του «άνθρωπος του Παπανδρέου, που αποσύροντας την δική του υποψηφιότητα έσπευσε να τον στηρίξει». Ο Σκανδαλίδης είναι για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και δη στο τιμ των παπανδρεϊκών το κορυφαίο στέλεχος που έχει το βλέμμα του στραμμένο στην υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την άλλη πλευρά επιχείρησε να μην μπει μέσα σε αδικαιολόγητες κόντρες, ειδικά ετούτη την στιγμή, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του, Σπύρος Καρανικόλας ανέλαβε την Παρασκευή να εξηγήσει ότι Σκανδαλίδης και Κατρίνης είναι οι αντικαταστάτες για την μεταβατική περίοδο: "Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής: "Οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι αναπληρώνουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του". Ο Λοβέρδος είχε εκπροσωπήσει την Γεννηματά δύο φορές στην βουλή με βάση αυτό το πλάνο ενώ ως έμπειρος κοινοβουλευτικός και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου τονίζει ότι ο κανονισμός της βουλής δίνει την απάντηση με σαφήνεια.

«Γίνεται μια …συζήτηση περί όνου σκιάς», είπε επιχειρώντας να  σταματήσει την κόντρα ο Μανώλης Όθωνας ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Ο κ. Όθωνας, όπως αι άλλοι συνεργάτες της πρόβλεπαν δε ότι θα βρισκόταν λύση μέχρι την σημερινή συνεδρίαση. Στο κοινό κείμενο που συνέταξε ο κ. Κεγκέρογλου μετά από διαβουλεύσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο συμπεριλαμβάνονται κάποιες προσθήκες στην αρχική του πρόταση, στην οποία αναφερόταν μεταξύ των άλλων:

Κλείσιμο
«Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης», τονίζει ο κ. Κεγκέρογλου. Η πρότασή του βρίσκει σύμφωνους τους παπανδρεϊκούς, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν μια «υπηρεσιακή λύση», που αφήνει το κάδρο ως έχει και δεν προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Για τους παπανδρεϊκούς η μη αναγνώριση του θεσμικού ρόλου του Β. Κεγκέρογλου από τις άλλες πλευρές «μεταφράζεται» και ως αρχή της σύγκρουσης που «αν το θέλουν οι άλλοι μπορεί αν οδηγήσει σε πολιτική λύση, δηλαδή σε εκλογή προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας».



Ειδήσεις σήμερα:


Hellbound: Νέα κορεάτικη σειρά - Θα ξεπεράσει το Squid Game;


Τα Καλλιστεία πωλήθηκαν και επιστρέφουν


Νίκος Ψαρράς: Ο κόσμος δεν είχε να φάει φακή και η τηλεόραση έδειχνε συνταγές για... πάπια Πεκίνου, δηλώνει στο Gala
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης