Γεννηματά: Κάθε φορά που στριμώχνεται ο πρωθυπουργός χάνει την αστική του ευγένεια - Κάνει mansplaining

Γεννηματά: Κάθε φορά που στριμώχνεται ο πρωθυπουργός χάνει την αστική του ευγένεια - Κάνει mansplaining

Όπως είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Κυριακος Μητσοτάκης «υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα. Προσπαθώντας να πει ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει»

5361944
Για σεξιστική επίθεση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της στη Βουλή λέγοντας ότι κάνει «mansplaining».

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα. Προσπαθώντας να πει ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει».



Και συνέχισε προσθέτοντας πως «είναι προφανές, ότι κάθε φορά που στριμώχνεται χάνει την αστική του ευγένεια. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη. Είναι προφανές ότι αυτό που ρώτησα για τα αεροπλάνα ήταν πόσα επιχειρούσαν, πόσα σε κάθε πυρκαγιά και ποιος έπαιρνε την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν. Και είναι προφανές ότι είναι δύσκολες οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Σημειώνεται πως το mansplaining, είναι ένα συνδυασμός των λέξεων man(άνδρας) και explaining (εξήγηση) και ορίζεται ως «η πράξη του να εξηγείς κάτι σε κάποιον, συνήθως ένας άνδρας σε μία γυναίκα με τρόπο περιφρονητικό ή κηδεμονικό (πατροναριστικό)».

Χρηστίδης: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης προχωράει σε «mansplaining»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε #Mansplaining. Τον Ιούνιο με αφορμή αλλη συζήτηση στη Βουλή, είχαμε επισημάνει ότι ο προβληματικός λόγος διαπερνά τον κ. Μητσοτάκη, κάθε φορά που απευθύνεται στην κ. Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής», σχολίασε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. 

«Κάθε φορά κουνά το δάχτυλο με συγκατάβαση, λέγοντας «να σας δώσω μια συμβουλή κ. Γεννηματά…». Πρόκειται για τον ορισμό του mansplaining, όταν ένας άντρας απευθύνεται συγκαταβατικά σε μια γυναίκα, για ένα θέμα που εκείνος θεωρεί ότι γνωρίζει καλύτερα ενώ στην πραγματικότητα η γνώση του δεν είναι περισσότερη από εκείνη της γυναίκας στην οποία απευθύνεται. Σήμερα, το επανέλαβε απευθυνόμενος σε "εκείνους που σας τα γραφουν»,  επεσήμανε ακόμη.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων έφερε «lockdown» για τους ανεμβολίαστους - Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

«Αφεντικό» της Γιακούζα καταδικάστηκε σε θάνατο: «Θα το μετανιώνεις για την υπόλοιπη ζωή σου»

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα - Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από τους γονείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης