Μέγαρο Μαξίμου: Γραφικότητες Τσίπρα η κήρυξη αργίας τη Δευτέρα λόγω καύσωνα

Μέγαρο Μαξίμου: Γραφικότητες Τσίπρα η κήρυξη αργίας τη Δευτέρα λόγω καύσωνα

Ο επερχόμενος καύσωνας αποτελεί και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

maximou
Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα αναφέρουν πως «ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής».

«Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. «Γιατί μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι», καταλήγουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κηρυχτεί αργία η επόμενη Δευτέρα εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα έτσι ώστε να προστατευτεί ο κόσμος. Μάλιστα  ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Αστεροσκοπείου έτσι ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



«Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός. Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα», συμπλήρωσε.

«Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη», επεσήμανε ακόμη.

«Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.



Ειδήσεις σήμερα: 

Διάρρηξη στο σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη Βούλα, ενώ ήταν μέσα μαζί με την σύζυγό του

Ανησυχία για τα νησιά που «κοκκινίζουν» - Τα κρούσματα και η κάμψη του εμβολιασμού φέρνουν τοπικά lockdown

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καραντίνα στην Τρίπολη και οι πρώτες αντιδράσεις για την προφυλάκισή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης