Στις... καλένδες το μορατόριουμ: Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για... βαφτίσια και πλαστογραφίες

Στις... καλένδες το μορατόριουμ: Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για... βαφτίσια και πλαστογραφίες

Για υποκρισία και προσπάθειες υπονόμευσης της εξόδου από την κρίση κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου την Κουμουνδούρου - Για προφάσεις που έχουν ως στόχο να κρύψουν την αποτυχία της κυβέρνησης απαντά η αντιπολίτευση

vouli_olomeleia
Σε μια «διαρκή» αντιπαράθεση με αφορμή την διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης οδηγεί ο «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την στιγμή που οι «εικόνες» έξαρσης της πανδημίας δείχνουν τα δόντια τους πριν υποχωρήσουν.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι πρόκειται για τις δύο εξαιρετικά κρίσιμες αλλά και τελευταίες εβδομάδες της μάχης εναντίον της πανδημίας, ενώ διαμηνύει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα λόγια του περί της ανάγκης για ένα μορατόριουμ έχουν έρθει με καθυστέρηση και αναδεικνύουν τον υποκριτικό πυρήνα τους. Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της συνεχίζει να «πυροβολεί» την κυβέρνηση κατηγορώντας την για την «συνταγή» ενός αναποτελεσματικού και πολύμηνου απαγορευτικού, ενώ επιχειρεί δια της πρότασης για μορατόριουμ να εμφανιστεί ως η πολιτική δύναμη που βάζει πλάτη στα δύσκολα παραμερίζοντας τις διαφορές που την χωρίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στην πραγματικότητα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εξακολουθούν να ακονίζουν τα μαχαίρια τους τα οποία και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Το μεν Μέγαρο Μαξίμου που έχει και την κύρια ευθύνη της επιχείρησης εξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει την προσπάθεια κινητοποιώντας κόσμο στις διαδηλώσεις – σε ένα πεδίο πρόσφορο για την διασπορά του ιού- και η δε Κουμουνδούρου απαντά ότι η κυβέρνηση πίσω από αυτές τις προφάσεις σπεύδει να κρύψει την αποτυχία της.

Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει την κυβέρνηση να «προσφύγει» στην πρωτοβουλία ενός μορατόριουμ ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι των δύσκολων στιγμών, και αιφνιδίασε, αλλά και εξόργισε το Μέγαρο Μαξίμου για το «μέγεθος της υποκρισίας και το θράσος».

Κυβερνητικά στελέχη λένε μάλιστα, με αναφορές στην κόντρα Τσίπρα-Γεωργιάδη στην βουλή, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει να βαφτίσει, το άσπρο, μαύρο με ισχυρισμούς που δεν έχουν καμία βάση. «Αντί να στηρίξουν πραγματικά όλους όσοι δίνουν την καθοριστική μάχη, πετούν πέτρες και λάσπη», υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη εξαπολύοντας πυρά εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του κόμματος. «Την πιο δύσκολη ώρα, και ενώ από την αρχή της πανδημίας δεν έχει στηρίξει την κοινή προσπάθεια, το μόνο που βρίσκει τώρα να προτείνει είναι η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ακούγοντας νωρίτερα τον Αλέξη Τσίπρα να την κυβέρνηση ότι αντί να δουλεύει, «οργανώνει γλέντια και βαφτίσια, γράφοντας στα παλιά της παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που μένει κλεισμένος στα σπίτια του».

Η αναφορά στα «γλέντια» ήθελε να υπενθυμίσει το γνωστό γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία και τα «βαφτίσια» -ήταν μία ευθεία επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος εφ' όλης της ύλης, απόντος του Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας προς Γεωργιάδη: Ήρθε ο νονός; Πάντα άξιος


«Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών»  είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση «έχει παραλύσει». Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και για την ειδική άδεια που δόθηκε από την Πολιτική Προστασία στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η άδεια είναι πλαστή ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής ήταν έντονη: «Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι οι διαδηλώσεις είναι παράγοντας διασποράς; Φυσικά και το ξέρει για αυτό και φώναζε όταν ανοίξαμε τα καταστήματα και υπήρχε κόσμος στην Ερμού». Όσον αφορά στην βάπτιση εν μέσω πανδημίας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση» και ότι «στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού χωρίς δική μου εμπλοκή πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στην λάσπη». Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι το έγγραφο δεν έχει πλαστογραφηθεί και απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί πρόσθεσε ότι αν είχε γίνει όχι μόνο θα έπρεπε να παραιτηθεί αλλά και να είχε εξαφανιστεί.

Κλείσιμο
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επί προσωπικού στον Α. Τσίπρα στη συζήτηση για την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” 17.03.2021


«Έρχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας» σημείωσε ο υπουργός».

Με δήλωσή του στο Facebook ο κ. Δημήτρης Τσίπρας εξέφρασε την απορία του για τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη, υποστήριξε ότι ουδέποτε καταδικάστηκε αλλά απαλλάχθηκε από το δικαστήριο. «Επειδή ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κος Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής», επέμεινε ο κ. Δ. Τσίπρας ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει διορθωτική δήλωση.

Ειδήσεις σήμερα 

Το ορόσημο της 30ετίας στις αγορές ομολόγων κατέκτησε ξανά η Ελλάδα

Μύκονος: Πρόστιμα ύψους 1.200.000 ευρώ σε 48 ώρες - Δείτε φωτογραφίες

Άστατος καιρός με ήλιο, βροχές και κρύο - «Άνοιξη» το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης