Καιρός: Άστατος με ήλιο, βροχές και κρύο - «Άνοιξη» το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Άστατος με ήλιο, βροχές και κρύο - «Άνοιξη» το Σαββατοκύριακο

Ψυχρές αέριες μάζες θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή - Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

5055627
Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Συμφωνα με την ΕΜΥ, τοπικές βροχές προβλέπονται τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο, από το μεσημέρι στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις, μάλιστα, θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες στα νότια.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.





Κλείσιμο
Στιγμιοτυπο_2021-03-17__9_04_21_μμ


kairos_aurio_pempti_emy

Στιγμιοτυπο_2021-03-17__9_05_05_μμ


Ψυχρές αέριες μάζες επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Οι ψυχρές αέριες μάζες φαίνεται να διατηρούνται και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα έως και την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο η άνοδος των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια τμήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κίνηση των αέριων μαζών στην Ευρώπη από την Τετάρτη έως και την Κυριακή, όπως εμφανίζεται στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1.500 μέτρων).

Κινήσεις αερίων μαζών στην Ευρώπη από την Τετάρτη 17/03 - Κυριακή 21/03




Πώς θα είναι ο καιρός την υπόλοιπη εβδομάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές στην νότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα βαθμιαία στα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

 Καιρός: 25άρια στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο - Πού θα δούμε πρόσκαιρα υψηλές θερμοκρασίες

Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  -  Οι θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο
kairos_savvato_temp_emy


kairos_kiriaki_kairos_thermokrasies
WXCHARTS: Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο - Δείτε χάρτες
martios_sk
kairos_wxcharts_sk_thermokrasies
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Αναλυτικοί χάρτες  με τις θερμοκρασίες για Σάββατο και Κυριακή
kairos_xarokop_themokrasies_kriti


kairos_xarokopeio

Ειδήσεις σήμερα 

Κικίλιας: Επίταξη γιατρών αν δεν ενισχύσουν εθελοντικά το ΕΣΥ 

Κορωνοϊός: Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους 

Survivor: Η...θυσία του Γιώργου Κοψιδά και η λασπομαχία του παστίτσιου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης