Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ

Για σκόπιμη διάδοση του κορωνοϊού  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  ο υπουργός Ανάπτυξης -Γίνεται διαλογή ασθενών και σεις κάνετε βαφτίσια, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και  εγκάλεσε τον κ.Γεωργιάδη για πλαστογράφηση της άδειας για τη βάφτιση - Ο αδελφός σου γλίτωσε την ποινή για πλαστογραφία απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε: Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ- Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είχε καλέσει  τον πρωθυπουργό να ζητήσει πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγούμε από την κρίση

adonistsipras
Σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη με την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό μορατόριουμ λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν και αρνήθηκε την σύνδεση της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού με τις καθημερινές διαδηλώσεις κάλεσε την κυβέρνηση να προτείνει πολιτικό μορατόριουμ ώστε να αποκλιμακωθεί η πολιτική πόλωση. Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε προς τον κ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδιοργανώσει περισσότερες από 150 πορείες τις τελευταίες εβδομάδες για να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για συνειδητή καταστρατήγηση της εθνικής προσπάθειας και για ηθελημένη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επί προσωπικού στον Α. Τσίπρα στη συζήτηση για την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” 17.03.2021


Πιο αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας πως για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται το σύστημα «ακορντεόν» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι οι μαζικές συγκεντρώσεις είπε μεταξύ άλλων:

- «Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι οργανώθηκαν πάνω από 150 διαδηλώσεις. Εγώ σας λέω ότι κάθε ημέρα έχουμε πάνω από 150 τέτοιου είδους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους στο ΜΕΤΡΟ. Σταματήστε να πετάτε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Επιτέλους σοβαρευτείτε. Η χώρα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

- «Οι υγειονομικοί βρίσκονται μπροστά σε ένα ηθικό δυσεπίλυτο δίλημμα να επιλέγουν τους ασθενείς».

- «Ολες αυτές οι παλινωδίες να ανακοινώνετε άνοιγμα της αγοράς και μετά να αναβάλλετε τις ανακοινώσεις δείχνουν ότι δεν έχετε σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης κατάστασης. Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι απλά οριακή αλλά τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης».

Κλείσιμο
- «Αντι να σκύβετε το κεφάλι και να δουλέψετε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές λέτε ότι τα κάνετε όλα τέλεια και οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά παπούτσια τους νόμους που εσείς ψηφίσατε. Τι μήνυμα στέλνετε στο κόσμο;».

- «Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας; Ότι έχετε επιβάλλει μέτρα αχρείαστα και εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν τα πήρατε. Ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη. Ότι το lockdown τύπου ακορντεόν ήταν το μεγαλύτερο φάλτσο που έχετε κάνει;».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων:

- «Έγινε σκόπιμη διάδοση της πανδημίας. Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι οι διαδηλώσεις είναι παράγοντας διασποράς; Φυσικά και το ξέρει για αυτό και φώναζε όταν ανοίξαμε τα καταστήματα και υπήρχε κόσμος στην Ερμού».

- «Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι με τις διαδηλώσεις υπάρχει διασπορά και ανέλαβε το ρίσκο. Με την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ διαδόθηκε ο κορωνοϊος. Άλλαξε κάποια συμπεριφορά που να δικαιολογεί την αύξηση των κρουσμάτων; Ό,τι ίσχυε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ισχύει και τώρα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους. Και δεν είναι ότι κολλάνε στις διαδηλώσεις αλλά το χειρότερο είναι ότι το μεταφέρουν στα σπίτια τους και σε όλη την Αττική».

- «Γελάτε, κ. Σκουρλέτη. Να πάτε, κ. Σκουρλέτη, στις ΜΕΘ και να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν κολλάει στις διαδηλώσεις. Σκόπιμα το κάνατε και αντιστρατεύεστε την εθνική προσπάθεια για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη».

- «Τα Χριστούγεννα έβγαιναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μετρούσαν με το υποδεκάμετρο πόσοι πιστοί βρίσκονται έξω από τις εκκλησίες φωνάζοντας ότι στην εκκλησία κολλάει κορωνοϊός. Χθες η κα Σία Αναγνωστοπούλου μας έλεγε να μην κάνουμε παρελάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος διασποράς. Ε λοιπόν ας σας κρίνει ο κόσμος. Εσείς λέτε ότι κολλάει στις εκκλησίες και στις παρελάσεις και δεν κολλάει στις πορείες».

Εκτός αυτών ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για βάπτιση που συμμετείχε ως νονός:

- «Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε να γίνει νονός την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός και θα στέλνει την λαμπάδα. Όμως ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας ανέστειλαν βαφτίσεις και γάμους και δεν μπόρεσαν ούτε σε κηδείες δικών του ανθρώπων να πάνε; Και μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο ο κ. Γεωργιάδης. Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει εάν είναι αληθές αυτό το χαρτί. Αν είναι πλαστό ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να καταθέσει τώρα την παραίτησή του».

- «Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί προέδρου μιας ανεξάρτητης αρχής για της δημόσιες συμβάσεις. Εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του την γραμματεία εμπορίου. Αρα ο προϊστάμενος της Ανεξάρτητης αρχής θα κληθεί να ελέγξει την υπηρεσία του κουμπάρου του. Δεν υπάρχει κώλυμα; Δεν υπάρχει μείζον ηθικό και νομικό κώλυμα ή μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Γι εμάς αυτά είναι μείζονα ζητήματα. Η συμπεριφορά σας προσβάλει κάθε πολίτη. Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχετε χάσει κάθε κίνδυνο».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως η βάφτιση πραγματοποιήθηκε λόγω σοβαρών θεμάτων που προβλέπει ο νόμος και ευχήθηκε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην βρεθούν σε αντίστοιχη θέση.

- «Δεν θέλω να έχω καμία διακριτική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση οι γονείς του παιδιού χωρίς δική μου εμπλοκή πήραν την άδεια επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω -αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και μπορείτε να καταλάβετε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας και δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυλιστούμε στην λάσπη. Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι είχαν τους λόγους που επιβεβαιώνονται από συγκεκριμένα έγγραφα πήραν την ειδική άδεια. Είναι τεράστια υποκρισία την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 πορείες για τον Κουφοντίνα να καταγγέλλει ένα πατέρα που επικαλείται ειδικούς λόγους για να βαφτίσει το παιδί του. Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε; Πληρώνετε αυτούς τους λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να πετούν λάσπη. Παρασύρετε όλη την Ελλάδα στον βόθρο για να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης. Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Πολάκης».

- «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το έγγραφο μάλλον είναι πλαστό και αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχε πλαστογραφήσει το έγγραφο, όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός αλλά και από βουλευτής και να είχα εξαφανιστεί. Για λόγους βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ. Η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email που έχει ημερομηνία και θα κατατεθεί. Εκτός αν θεωρείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί και τα στοιχεία της google» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργο Κατοπόδη υπενθύμισε ότι αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκε στην αρχή με την θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

- «Έρχεται ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί εμένα και τον κ. Κατοπόδη για πλαστογραφία. Όμως το 2016 ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έφερε νόμο για την παραγραφή αδικημάτων με πλαίσιο ποινής 2 έτη μεταξύ των οποίων και αυτό της πλαστογραφίας. Εκείνη την περίοδο καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο αδελφός του ο οποίος όμως γλίτωσε την ποινή λόγω του νόμου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας» σημείωσε ο υπουργός».

Με δήλωσή του στο Facebook ο κ. Δημήτρης Τσίπρας ανάφερε«Με έκπληξη άκουσα σήμερα στη Βουλή τον κο Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει. Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δε θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου.
Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού αλλά ως απλός πολίτης, οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο. Ο νόμος δε που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, και δημοσιεύθηκε την 11-10-2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κος Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής.»


Ειδήσεις σήμερα:

Βερολίνο για AstraZeneca: «Η απόφαση του ΕΜΑ θα είναι δεσμευτική για εμάς»

Μυστήριο με αρπαγή ανηλίκου στην Πάρο: Απείλησαν να με θάψουν, λέει το 16χρονο θύμα

Έρρικα Πρεζεράκου - Ευχάριστα νέα για τη μικρή Αναστασία: «Βγήκε από την εντατική»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης