Γεννηματά: Να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό από 1η Μαΐου

Γεννηματά: Να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό από 1η Μαΐου

Και ειδικά στα νησιά, ώστε να υπάρχουν χώροι COVID FREE

fofi12
Μια διαφορετική πρόταση κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά η Φώφη Γεννηματά για τους εμβολιασμούς με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού. Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια των «Ψηφιακών Περιοδειών», αυτή τη φορά από τη Ρόδο, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού σε όσους εργάζονται αποδεδειγμένα σε τουριστικές επιχειρήσεις από 1η Μαΐου και ειδικά στα νησιά, ώστε να υπάρχουν χώροι COVID FREE. Επιπλέον, η κ. Γεννηματά, προτείνει να μειωθεί από την 1η Μαΐου και έως τις 15 Νοεμβρίου ο ΦΠΑ κατά 50% σε όλα τα νησιά της χώρας. Προτείνει επίσης να σχεδιαστεί από την αρχή η κρουαζιέρα στη χώρας, ενισχύοντας τα Home Ports.

Μιλώντας για το Σύστημα Υγείας των νησιών, ζητά να δίνονται αυξημένες αμοιβές αλλά και κίνητρα σε όσους ιατρούς και νοσηλευτές θέλουν να υπηρετήσουν σε μικρότερα νησιά. Ενώ έκανε λόγο και για τα προβλήματα που προκύπτουν αρκετές φορές στις σοβαρές νοσηλείες και τη μεταφορά σε μεγαλύτερα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ένα περιστατικό όπου χρειάστηκε 13 ώρες για να μεταφερθεί ασθενής με εγκεφαλικό από τη Σύμη στη Ρόδο.

Η πρώτη εκδήλωση στα νησιά του Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με κύριο θέμα συζήτησης η αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και μαζί με την πρόεδρο ήταν ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέφανος Παραστατίδης. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τα 70 δις μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αφορούν τους πολλούς.

Προτείνει μέτρα για να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, μέτρα κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτό με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις. Επίσης, δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές και κοινωνική προστασία. Δηλαδή, την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους, την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή. Επενδύσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και επενδύσεις με ισχυρά κίνητρα, αλλά και ταυτόχρονα απαίτηση για ελληνική προστιθέμενη αξία.

Πάντως τα στελέχη της Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα από την πορεία αλλά κυρίως για την ανταπόκριση του κόσμου στις Ψηφιακές Περιοδείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Ελλάδα, η συμμετοχή των νεολαίων ξεπέρασε τις προσδοκίες αφού συμμετείχαν 100 άτομα στη συζήτηση. Ενώ, την συζήτηση στην Αχαϊά μέσα απο΄τα κοινωνικά δίκτυα παρακολούθησαν περίπου 20.000 θεατές.

Τις επόμενες ημέρες έως και τη Τετάρτη θα παραμείνουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα τη Τρίτη στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης και ομιλητές θα είναι ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Στέφανος Κομνηνός. Ενώ στις 20:00 η πρόεδρος του κόμματος, σε περιφερειακό επίπεδο, θα συνομιλήσει με νεολαίους μαζί με στελέχη της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής. Ενώ τη Τετάρτη στις 20:00 σε περιφερειακό επίπεδο και πάλι η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει με στελέχη της Υγείας για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά αναθερμάνει τις σχέσεις παλιότερων τοπικών στελεχών του κόμματος επικοινωνώντας μαζί τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα Σμύρνη: Νέα πορεία στις 18:00 - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό

Δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V προς ΕΜΑ: Ζητήστε συγγνώμη για τα αρνητικά σχόλια

ΕΟΔΥ για το πάρτι στη Helexpo την Τσικνοπέμπτη: Παύθηκαν τέσσερις συμβασιούχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης