Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ ισχυρίζεται ότι η ΕΕ δεν πρέπει να λάβει μέρος στην συνάντηση 5 + 1 για το κυπριακό, καθώς όπως λέει, πάντα υποστηρίζει τους Ελληνοκύπριους

ersansaner_1607611003
H EE συνεχίζει να παραγνωρίζει τις «πραγματικότητες» στη Κύπρο και να αδικεί τον τουρκοκυπριακό «λαό», δήλωσε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ.

Ο Σανέρ, επικρίνοντας τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, υποστήριξε ότι με την στάση της η ΕΕ παραγνωρίζει το γεγονός, κατά την έκφρασή του, ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι εκείνοι που οδήγησαν σε κατάρρευση την τελευταία διαδικασία διαπραγμάτευσης στο Κραν Μοντάνα και αφάνισαν όλες τις πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο και δεν θα προσφέρει κανένα όφελος τόσο στην επίτευξη συμφωνίας όσο και στον εαυτό της.

Η ΕΕ, πρόσθεσε, δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους, συμπεριλαμβανομένου και του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

«Επομένως ο Μπορέλ δεν μπορεί να μας προτείνει να υποκύψουμε στην ελληνοκυπριακή πλευρά και να κάνουμε μια συμφωνία σε αρμονία με τα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που επιθυμεί να παραιτηθούμε της κυριαρχίας μας, του κράτους μας και της ασφάλειάς μας για να μας παράσχει την στήριξη που είχε υποσχεθεί πολύ πιο πριν στον τουρκοκυπριακό λαό η ΕΕ αλλά δεν το έχει εκπληρώσει αυτό. Η ΕΕ, που συνεχίζει την υφιστάμενη στάση της και δεν λαμβάνει υπόψη όλες αυτές τις πραγματικότητες, δεν μπορεί να εξασφαλίσει όφελος στην επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο ούτε και στον εαυτό της».

Ο κ. Σανέρ είπε επίσης ότι η ΕΕ δεν πρέπει να λάβει μέρος στην συνάντηση 5 + 1 για το κυπριακόγιατί πάντα υποστηρίζει τους Ελληνοκύπριους. «Είτε το αποδέχεται είτε δεν το αποδέχεται η ΕΕ, έχουν καταρρεύσει οι αναζητήσεις ομοσπονδιακής λύσης. Δεν είναι δυνατό να φτάσεις σε διαφορετικό μέρος με το να κάνεις τα ίδια πράγματα στις ίδιες συνθήκες. Άλλαξε προ πολλού ο κόσμος από το 1977-79».

Στην Κύπρο, υποστήριξε, υπάρχουν δύο κυρίαρχα κράτη. Αν θα υπάρξει μια συμφωνία, πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτή η πραγματικότητα, είπε λέγοντας ότι συμφωνούν με την Τουρκία σε αυτό και δεν θα κάνουν βήμα πίσω από την κυριαρχική ισότητα, από την απαίτησή τους για συμφωνία δύο κρατών. Η ΕΕ πρέπει να έρθει στον σωστό δρόμο μια ώρα αρχύτερα και αν θέλει πράγματι μια συμφωνία στην Κύπρο, να παρέχει στήριξη στην συζήτηση εναλλακτικών μοντέλων λύσης, κατέληξε ο Ερσάν Σανέρ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γεννηματά: «Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή»

Αναστασιάδης σε Λουτ: Η παρουσία της ΕΕ στην 5μερή είναι προς το συμφέρον όλων

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 5.000 νέους ανέργους με 550 ευρώ τον μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης