Φάμελλος για ΔΕΔΔΗΕ (ΘΕΜΑ 104,6): Έχουν δημιουργηθεί 11 θέσεις διευθυντών με πολύ υψηλές αμοιβές για γαλάζια στελέχη

Φάμελλος για ΔΕΔΔΗΕ (ΘΕΜΑ 104,6): Έχουν δημιουργηθεί 11 θέσεις διευθυντών με πολύ υψηλές αμοιβές για γαλάζια στελέχη

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις μέρες της κακοκαιρίας, τις επιλογές της κυβέρνησης και το κλείσιμο της Εθνικής οδού

famellos
Θέμα προγραμματισμού, πρόληψης και πολιτικών προτεραιοτήτων από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία επενδύει υπερβολικά στα θέματα της επικοινωνίας,όπως ο ίδιος ανέφερε, χαρακτήρισε τη διαχείριση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος δεν υπάρχει επάρκεια στον προγραμματισμό της πολιτικής προστασίας και αναφέρθηκε στις συζητήσεις για την υπογειοποίηση των καλωδίων, λέγοντας πως το πιο απλό είναι να γίνεται πρώτα από όλα η επιθεώρηση, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το χρόνο, συμπληρώνοντας πως στην προκειμένη δεν προσλαμβάνονται τεχνικοί αλλά μόνο διευθυντές, κάτι που δείχνει, όπως είπε, μία μονομέρια στην ανάγνωση της πολιτικής, που μπορεί να είναι ικανοποιητική για την πολιτική ανάγνωση της ΝΔ.

Χρειάζεται, πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος συνεργασία μεταξύ των δήμων και της ΔΕΔΔΗΕ με επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού και δη τεχνικού προσωπικού. Χαρακτήρισε τραγικό όπως είπε το ότι «έχουν δημιουργηθεί 11 θέσεις διευθυντών, ενώ μειώνεται το προσωπικό, μόνο και μόνο για να παίρνουν πολύ υψηλές αμοιβές κάποια γαλάζια στελέχη απ’ έξω, με αμοιβές που ενώ πριν ήταν 4.650 ευρώ το μήνα μεικτά, τώρα έφτασαν στους γενικούς διευθυντές 150.000 ευρώ το χρόνο, μαζί με τα μπόνους, νομίζω ότι είναι προκλητικό και δείχνει την μονομέρια της κυβέρνησης».

Μέσα σε όλα αυτά, συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος ότι η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει το δίκτυο (ΔΕΔΔΗΕ) σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θέλουν να πουλήσουν ένα φυσικό μονοπώλιο, με σταθερή απόδοση (7%) για να έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον και το κόστος που θα συσσωρεύεται από τη λειτουργία του ιδιώτη και τα κέρδη του, χαρακτηρίζοντας επί λέξη «αυτοκτονική επιλογή να πουλάς ένα φυσικό μονοπώλιο, που είναι το μοναδικό σου στοιχείο».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση για το αν ορθώς έκλεισε η εθνική οδός, ο κ. Φάμελλος απάντησε πως ο βασικός κανόνας της πολιτικής προστασίας είναι τις κρίσιμες υποδομές να τις κρατάς ανοιχτές γιατί τις χρειάζεσαι να εξυπηρετήσεις πιο πολύ ευάλωτα περιστατικά ή την τροφοδοσία, λέγοντας πως «εδώ είδαμε το εξής περίεργο παιχνίδι, αντί να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός, αποφάσισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, δεν είδαμε πουθενά τον κ. Καραμανλή από το υπ. Υποδομών, να μην κάνει κανείς τη δουλειά του, διότι όταν κλείνεις το δρόμο είναι σίγουρο ότι ούτε η πολιτεία και οι περιφέρειες κάνουν τη δουλειά τους».

Σε ερώτηση, τέλος, για το εάν ο κ. Κουφοντίνας θεωρεί ότι τα δικαιώματα του πλήττονται γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη, ο κ. Φάμελλος είπε πως ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. «Χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: Από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού - Τι χρειάζεστε για έκδοση

Έντυπα μετακίνησης: Από σήμερα ισχύουν οι νέες βεβαιώσεις

Στο Αιγαίο Πέλαγος χωρίς στίγμα το «Τσεσμέ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης