LIVE

Κορωνοϊός

Με «κόκκινες γραμμές» η Ελλάδα στις διερευνητικές - Παγίδες από τους Τούρκους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dendias

Ξεκινούν σήμερα στις 11:00 στην Κωνσταντινούπολη οι επαφές ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες - Θεωρείται πιθανό η Τουρκία να επιχειρήσει να εγκλωβίσει την ελληνική πλευρά αποκαλύπτοντας επιλεκτικά θέματα, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί το περιθώριο ελιγμών της Αθήνας

Tην απάντηση στο ερώτημα «quo vadis?» θα σχηματοποιήσει τα επόμενα 24ωρα η ελληνική κυβέρνηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού τη Δευτέρα, μετά τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική πλευρά θα έχει αποκαλύψει το σχέδιό της στην ολότητά του. Αποκωδικοποιώντας την τακτική του καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι σε θέση να προσαρμόσει τις άμυνές της στο διπλωματικό, πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, θα υπογράφει τις συμβάσεις πώλησης, στην Πολεμική Αεροπορία, 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Από το Παρίσι έχει προαναγγελθεί ατύπως ότι η κυρία Παρλί θα παρουσιάσει επίσημα νέα, ανταγωνιστική πρόταση για την αγορά τεσσάρων φρεγατών τύπου Belh@rra. Τι θα περιλαμβάνει η νέα γαλλική πρόταση; Σύμφωνα με πληροφορίες, το Παρίσι θα εισηγηθεί να γίνει σε ελληνικά ναυπηγεία σημαντικό μέρος του χτισίματος των δύο -ίσως τριών- εκ των τεσσάρων φρεγατών.

Ενα μεγάλο ερώτημα είναι αν οι διερευνητικές επαφές της Δευτέρας ανάμεσα στην ελληνική διπλωματική αποστολή των πρέσβεων Παύλου Αποστολίδη και Αλέξανδρου Κουγιού και την τουρκική διαπραγματευτική αποστολή των Σεντάτ Ονάλ και Τσαγατάι Ερτσίγες θα παραμείνουν μυστικές και θα τηρηθεί η εμπιστευτικότητα που είχε συμφωνηθεί μέχρι το 2016. Και αυτό διότι θεωρείται πιθανό η Αγκυρα να επιχειρήσει να εγκλωβίσει την ελληνική πλευρά αποκαλύπτοντας επιλεκτικά θέματα που τέθησαν ατύπως με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί το περιθώριο ελιγμών της Αθήνας ή ακόμη και να οδηγηθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην απόφαση διακοπής των συνομιλιών. «Οι Τούρκοι ενεργούν μακροπρόθεσμα. Τώρα αισθάνονται ότι χάνουν την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη στο πεδίο», παρατηρεί κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» λίγες ώρες πριν από τις διερευνητικές.

Ο πρώτος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας έπειτα από πέντε χρόνια θα έχει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα βολιδοσκόπησης προθέσεων. Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο οδήγησε τις δύο κυβερνήσεις στην επανάληψη των ήδη γνωστών θέσεών τους: η Αθήνα υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη να ασκήσει το δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για επέκταση των χωρικών της υδάτων σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειάς της «σε χρόνο, με τρόπο και υπό συνθήκες που η ίδια θα επιλέξει» και η Αγκυρα, διά στόματος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε ότι «στο θέμα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας», άρα πιθανή αύξηση του πλάτους της ελληνικής χωρικής θάλασσας στο Αιγαίο θεωρείται casus belli -δηλαδή αιτία πολέμου- από την τουρκική πλευρά.

Η άφιξη στην Κωνσταντινούπολη της ελληνικής αντιπροσωπείας


Τα χωρικά ύδατα
 
Η συζήτηση στις διερευνητικές επαφές είναι άτυπη, κατά συνέπεια δεν δεσμεύει κανένα από τα δύο μέρη. Με δεδομένο ότι στη συνάντηση της Δευτέρας η κάθε πλευρά θα θέσει τα ζητήματα που επιδιώκει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών, εύκολα μπορεί κάποιος να προεξοφλήσει ότι θα ακολουθήσει και επόμενος γύρος διερευνητικών, ο 62ος, χωρίς όμως να προβλεφθεί αν θα υπάρξει συνέχεια ή θα επισημοποιηθεί το ναυάγιο, εφόσον οι δύο πλευρές οχυρωθούν: η μεν ελληνική στην πλήρη επήρεια των νησιών και την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των τουρκικών ακτών και των νησιών του Αιγαίου, η δε τουρκική να υποστηρίζει ότι τα νησιά έχουν μηδενική επήρεια τορπιλίζοντας τις συζητήσεις με την αξίωση ότι η οριοθετική γραμμή πρέπει να χαραχθεί στο μέσον του Αιγαίου.

Ξένοι διπλωμάτες στην Αθήνα, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, σημειώνουν ότι στη σημερινή συνάντηση της Κωνσταντινούπολης θα γίνουν πράγματι για διερευνητικές επαφές.

Η τουρκική πλευρά θα προτείνει τα θέματα προς συζήτηση τα οποία έχουν ήδη προαναγγείλει από το περιβάλλον του Ερντογάν. Χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, εύρος εναέριου χώρου, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, «γκρίζες ζώνες», δηλαδή νησιά και νησίδες αμφισβητούμενης κυριαρχίας, δικαιοδοσία για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μαζί με όρια κέντρων εναέριας κυκλοφορίας (FIR) είναι τα ζητήματα για τα οποία επί δεκαετίες οι Τούρκοι καλλιεργούν το έδαφος για διαπραγμάτευση.

Γκρίζες ζώνες δεν συζητάμε, ούτε μπορούμε να συμφωνήσουμε να συζητηθεί θέμα αποστρατιωτικοποίησης, είναι η ελληνική γραμμή, όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο των Εξωτερικών. Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι Τούρκοι επιμένουν σε συζήτηση ενός μαξιμαλιστικού πλαισίου διεκδικήσεων η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να απαντήσει με τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες: τα Δωδεκάνησα έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα στο σύνολό τους, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης, στην Τουρκία ανήκουν μόνο τα νησιά εντός της ζώνης των 3 ναυτικών μιλίων από τις μικρασιατικές ακτές. «Οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγώντας ότι η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις με καλή πίστη και παροτρύνει με όλους τους τρόπους την Τουρκία να πράξει το ίδιο. Αφού ανταλλαγούν απόψεις για το αντικείμενο των συνομιλιών, στον εικαζόμενο 62ο γύρο των διερευνητικών αναμένεται να αναπτυχθούν εκατέρωθεν απόψεις και να σχολιαστούν οι θέσεις που θα έχουν εκφραστεί. Προηγουμένως, αναλόγως και των κινήσεων του αντιπάλου, θα πρέπει να διαμορφωθεί η ελληνική θέση για τη συνέχιση των συνομιλιών. Προτού εκφραστεί η ελληνική τακτική, δεν θα έπρεπε να αποκλείεται εμπιστευτική συζήτηση ακόμη και μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ή έστω ενημέρωση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Εάν ανακοινωθεί και 63ος γύρος, τότε θα πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένο ότι εκκινεί ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση. «Στην περίπτωση αυτή, στο θέμα των χωρικών υδάτων, που είναι προκαταρκτικό της συζήτησης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εάν η Αθήνα πάει με τη λογική της διατήρησης της σημερινής αιγιαλίτιδας ζώνης των 6 ναυτικών μιλίων δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Από την άλλη, εάν διεκδικήσει χωρικά ύδατα πλάτους 12 ναυτικών μιλίων παντού, θα συναντήσει την άρνηση της Αγκυρας, εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι τόσες δεκαετίες Ελληνες και Τούρκοι κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους», εξηγεί διπλωματική πηγή.

Ο παράγοντας Ουάσινγκτον

Η ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν είναι ένας παράγοντας που αναμένεται να επηρεάσει και τις διερευνητικές επαφές. Στο ερώτημα αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να προλάβει να ασχοληθεί και με τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σε μια περίοδο όπου βασικός του διακηρυγμένος σκοπός είναι η ανοικοδόμηση και η άμβλυνση των διαχωριστικών γραμμών στο εσωτερικό της Αμερικής, παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη νόσο COVID-19, η απάντηση είναι ότι η γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι προσηλωμένη στην παρακολούθηση του δικού της χαρτοφυλακίου.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το ελληνοαμερικανικό λόμπι ώστε να διεκδικήσει μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν. «Περιμένουμε ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί στην Αμερική και ελπίζουμε να πάει προτού οριστεί ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών», αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» κυβερνητικός παράγοντας. Οπως η Αθήνα, ομοίως και το περιβάλλον του Ερντογάν προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις Αγκυρας - Ουάσινγκτον, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για συνομιλία ή συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί σε μια πολυπαραγοντική εξίσωση, με πολλές άγνωστες παραμέτρους, όπως το παζάρι για την ενεργοποίηση των κυρώσεων που έχουν αποφασίσει οι ΗΠΑ ως αντίποινα στην αγορά των ρωσικών S-400.

Η ψυχρή ισορροπία

«Οι διερευνητικές επαφές μπορούν να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης, στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα ψυχρή ισορροπία Ελλάδας - Τουρκίας», εκτιμά κυβερνητικό στέλεχος. «Νικήσαμε την ευθυνοφοβία, η Ελλάδα αρχίζει σιγά-σιγά να φροντίζει τα εξοπλιστικά της έπειτα από μια 15ετή περίοδο που θύμιζε οικειοθελή αφοπλισμό», εξηγεί παράγοντας που στη θερμή ελληνοτουρκική αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών είχε σχολιάσει ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα με διπλωματικά μέσα σε ποσοστό 95%, γεγονός που μπορεί να αποθρασύνει την Αγκυρα. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, και με δεδομένη τη φιλοτουρκική στάση παραγόντων όπως ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει προετοιμασία από τις Βρυξέλλες για επιβολή κυρώσεων στην Αγκυρα. Ο Ερντογάν διανύει μια περίοδο στην οποία προσπαθεί να κλείσει μέτωπα και επιχειρεί να δελεάσει μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες με νέα οικονομικά deals, ενώ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση νέων κλυδωνισμών και κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας το τσουνάμι θα πλήξει όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και επιχειρήσεις που είναι εκτεθειμένες στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, από την Τουρκία καλλιεργείται το έδαφος για κάποιου είδους συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα μπορούσε να είναι ένα crash test για τις διερευνητικές επαφές. Είναι κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας λειτουργεί πολύ με τις διαπροσωπικές επαφές και πιστεύει σε αυτές, και στο πλαίσιο αυτό έχει μεταφέρει σε Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι όχι απλώς δεν έχει αντίρρηση, αλλά και θα ήθελε να συνομιλήσει με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Είναι άραγε θέμα χρόνου μια συνομιλία των κυρίων Μητσοτάκη και Ερντογάν, έστω και τηλεφωνικά; Είναι κάτι που θα αποδειχθεί σύντομα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στη θεραπευτική... φαρέτρα των γιατρών η κολχικίνη - Σε ποιους θα χορηγείται

Σε καραντίνα ο Αλέξης Τσίπρας - Τεστ κορωνοϊού σε όλη την Κουμουνδούρου

Η μοιραία βουτιά του Σήφη Βαλυράκη στο «Νησί των Ονείρων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Καγιαλές

Δύσκολο πράγμα οι διεθνείς σχέσεις όπου ο ρυθμιστικός παράγων είναι τα συμφέροντα και ΤΙΠΟΤΕ άλλο.Για όσους γνωρίζουν την διπλωματικη ιστορία της χώρας αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά.Ο αείμνηστος Κ.Καραμανλής έστελνε την διαπραγματευτική μας ομάδα επί χρόνια να πηγαινόρχεται στην Τουρκία πίνοντας καφεδάκι με μπακλαβά και συζητώντας για τον καιρό ώστε να κερδίσει χρόνο και να εντάξει την χώρα στην ΕΟΚ χωρίς να μας λένε αδιάλλακτους.΄Οσοι γνωρίζουν τον κ.Αποστολίδη και την ομάδα του κοιμούνται ήσυχοι.Η διπλωματία της πατρίδος μας είναι σε χέρια προσώπων που γνωρίζουν άριστα την γειτονική χώρα και τις επιδιώξεις της από την εποχή του Σουκρού Σαράτσογλου μέχρι σήμερα.....Για τα όσα γράφονται και αφορούν δηλώσεις της άλλης πλευράς έχω να πω το εξής.Το θέμα είναι τι κάνει η από εδώ πλευρά (δηλαδή αν κινητοποιεί την διπλωματία της και αυξάνει την αποτρεπτική τς ισχύ) και τι γίνεται στην πράξη.Για την διαφορά μεταξύ του κουβέντα να γίνεται και πραγματικότητος μια αληθινή ιστορία.΄Οταν ήμουν πιτσιρικάς είχαμε στην γειτονιά μια κουκλάρα την ΄Αννα.΄Εγώ τότε κοκκορευόμουνα στους κολλητούς μου ότι οσονούπω το κάστρο πεύτει.Τελικά έμεινα στα λόγια άλλος κατάλαβε τα τείχη....Αυτά όσον αφορά τα πολλά λόγια που αποδεικνύουν ότι σημαντικώτερα είναι τα γεγονότα.Πάντως ο παράγων Ουάσιγκτων είναι καταλυτικός με τα δύο μεγάλα γεωστρατηγικά σχέδια που έχει στα σκαριά.Το ένα αφορά την ανατολική μεσόγειο με τις χώρες του κόλπου και προς το παρόν η "σύμμαχος" Τουρκία είναι απέξω.........

Τόσοι διπλωμάτες..

Έχουν ασχοληθεί με την Τουρκία ...σε τι διεκρίθει ο λεγάμενος;;;;;;;κάποιος Κοραντής λεγω τώρα, σου λέει κάτι.....η δε αποψή σου ότι η τάδε ή η δείνα χώρα πρεσβεύει αυτό ή το άλλο ...αίολη και ανερμάτιστη πραγματικότητα εκφράζουσα μεμψιμοιρία ,.μήπως σου θυμίζει τίποτις η ακαριαία ενέργεια και τοποθέτηση του ΥΠ.ΕΞ στην υπογραφή ΑΟΖ Ελλάδος -Αιγύπτου;;;;; (( ακόμη αφρίζει η frau...ακύρωσε de facto ..το Τουρκολιβυκό έκτρωμα) Ελλάδος - Ιταλίας .....ή η συμφωνία Ελλάδος-Αλβανίας...

Αρετούλα

Οσάκις η Ελλάδα άκουσε τους ..."πατριώτες" ΕΧΑΣΕ! Η Ιστορία, αδιάψευστος μάρτυρας, αποδεικνύει περί τούτου. Συνομιλίες και συμφωνία γιά να κατοχυρώσουμε εκείνα που θα συμφωνήσουμε.

ZZ

Άντε μη σου ταχυδρομήσω καμία κάρτα που δεν θα σου αρέσει κοκορόμυαλη .

Spyros

Αρετουλα, οπότε η Ελλάδα άκουσε τους Εθνικιστές 2πλασιασε την έκταση της (βασιλέας Κων/νος-Ήπειρος, Τέλος Άγρας και Π. Μελάς, Δαβακης-Μακεδονία, Πλαστήρας-Θράκη, Βενιζέλος και Μεταξάς-Νησιά Αιγαίου και Δωδεκάνησα, Καστελόριζο). Οπότε ακούστηκαν οι δήθεν προοδευτικοι (ΣημιτοΠαγκαλοι και ΓΑΠηδες, Μητσοτάκης πατήρ και υιος, Τσιπρας, χάσαμε εθνική κυριαρχία όπως Ιμια, Μακεδονια και ΑΟΖ). Μόνη εξαίρεση η τουρκική εισβολή επί χούντας όταν οι δικτακτορες από υπερβολική πίστη στους συμμάχους έδωσαν πίστη στους Αμερικανούς και έπεσαν στην παγίδα του Κισσινγκερ που έδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους. Αντε γιατί πολλές μπούρδες ακούμε εδώ μέσα από τα τρολ του Κουλή.

Ακόμη και τα πρόσωπα......

Σα δε ντρέπονται , έχουν ταυτίσει το φτύσιμο με το ψιχάλισμα,..οι πολιτικοί μας αχυράνθρωποι ,των συμμάχων μας!!!!!!! ΕΕ και ΝΑΤΟ πόσο ανόητους και μαλ@@ες μας θεωρούν .....!!!!!!!!Τό ΥΠ.ΕΞ δεν διέθεται ΑΛΛΟΝ εκπρόσωπο μόνο τον Αποστολίδη....συνοδοιπόρο του "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" και του "πήρε τη σημαία ο αγέρας" αντιλαμβάνετε ,ο πάσα είς ( κάθε ένας) Πικραμμένος , το επίπεδο των συνομιλιών για το Εθνικό συμφέρον....αντί του ορθού γκρίζες ζώνες εσείς....συνθήκη των Σεβρών εμείς.....

Οι ποιές;;;

Οι διερευνητικές;;; Χα χα χα!!!! Οι μογγόλοι, δεν παίζονται με τίποτα!! Καιροσκόποι και κάργα ανθέλληνες!!!

ZZ

Οποιαδήποτε συζήτηση με κράτος για θέματα που έχουν νομοθετηθεί από την διεθνή κοινότητα και δεν τα αναγνωρίζει δεν γίνεται συζήτηση . Οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του αυτομάτως τους νομιμοποιεί και ας είναι παραβάτες του διεθνούς αναγνωρισμένου νόμου για το δίκαιο της θάλασσας. Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσεις σαφές προς όλους ότι δεν θα κάτσει στο τραπέζι μαζί τους ωσότου δεν βάλουν την υπογραφή τους κάτω από το έγγραφο . Όλα τα αλλά είναι στάχτη στα μάτια των Ελλήνων με αστείο δικαστήριο της Χάγης που στο παρελθόν ερμήνευε τους νόμους κατά το δοκούν αναλόγως του πελάτη και τα συμφέροντα της ισχυρής πλευράς , κάθε συζήτηση μαζί τους είναι νομιμοποίηση επερχόμενης ήττας τραγωδίας για την Ελλάδα ,αυτό να το γνωρίζετε νεοέλληνες του ζήτω . Στο Αιγαίο η Τουρκία δικαιούται 3-ναυτικα ΜΙΛΙΑ από την στεριά της και αυτό εκεί που η απόσταση το επιτρέπει αλλιώς στην μέση , όλο το άλλο Αιγαίο είναι Ελληνικό λόγο πληθώρας νησιών που ανήκουν στην Ελλάδα ,τα ξένα πλοία έχουν δικαίωμα διέλευσης σε ιδικούς διαδρόμους αφορά πολεμικά και εμπορικά πλοία . Για αυτά τα αναγνωρισμένα εδώ και δεκαετίες θα κάτσουμε να συζητήσουμε ,έχετε τρελαθεί τελείως !

ΒΑΣΩ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ?ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑΥΤΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Δυστυχώς για τους Τούρκους δεν είναι ο Γιώργος

2019 : «Τις ευχαριστίες του προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο για όσα είπε σχετικά με το ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης των υδρογαναθράκων στη νότιοανατολική Μεσόγειο διατύπωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές τους δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στην Αττάλεια. «Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του»

Γιαννάκης10

Κλείστε πρώτα τις Belh@rra με scalp naval και μετά από θέση ισχύος κάντε ότι συζητήσεις θέλετε, ο Τούρκος μόνο την δύναμη των όπλων σέβεται…

Ετοιμάσου Ελλαδίτσα να χάσει κι άλλα...

ο Σαμαράς τους φταίει. Κανονικά αυτός έπρεπε να γίνει σενάριο και ταινία και όχι ο Βαρούφης. Κι αν πήγαινε κόντρα στο σύστημα 'προστατεύοντας' τον Μπαλτάκο και τις καραδεξιές του συνάφειες ο Μητσοτάκης θα ήταν σήμερα, το πολύ, ή Τζήμερος ή Μάνος. Και μάλιστα μετά τα αίσχη Τσίπρα, ο Σαμαράς θα ήταν για τους έλληνες ότι ο Τραμπ για τους αμερικανούς. Αν 'αγόραζε' μάλιστα και τον Βενιζέλο θα τους έστελνε όλους στο διάολο. Γκόσαμε πια με τους ψευτο-προοδευτικούς φαταούλες της μεταπολίτευσης που κάνανε γιάχμα τα λύτρα της ομηρίας μας.

Spyros

Καθόμαστε με το ζόρι, ύστερα από καταναγκασμο και πιέσεις από τους ισχυρούς συμμάχους των Τούρκων (ΗΠΑ και Γερμανία) να διαπραγματευτουμαι ποιο μέρος της χώρας μας θα παραχωρησουμε στην Τουρκία. Δεν υπάρχει καμμια Λογική σε αυτή την διαπραγμάτευση εκτός από εκβιασμό και φόβο. Σαμαρά και Δενδια, έσω έτοιμοι να υπερασπιστειτε τα ιερά και τα οσια, αφού Αποτυχατε με την Μακεδονία τουλάχιστον να μην χάσουμε Αιγαιο, Καστελόριζο, ΑΟΖ! Ο Κουλης είναι στην καλύτερη αιχμαλωτος των εκβιασμών της Μερκελ (ελέω Ζημενς και Χριστόφορου που η Ντόρα φρόντισε να παραδώσει στην Γερμανία για να μην δικαστεί εδω), για να μην πω βαρύτερη κατηγορία. Είναι φανερό ότι μεθοδευει παράδοση εθνικής κυριαρχίας μέσω Χάγης. Η παγίδα της Χάγης είναι ολοφάνερη. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία της και φυσικά δεν θα ανταποκριθεί σε τυχόν δυσμενή για αυτήν απόφαση. Η Ελλάδα όμως αναγνωρίζει την Χάγη και σε περίπτωση αρνητικής για εμάς απόφασης (η Χάγη είναι πολιτικό δικαστήριο και αποφασίζει βάση συμφερόντων) θα είμαστε 'αναγκασμενοι' να δεχτούμε παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Ο Κουλης χρειάζεται μια τέτοια δικαιολογία και πολύ φοβάμαι ότι αυτή είναι η μεθόδευση του. Η προϊστορία του Κουλή και της προσωπικής του ΥΠΕΞ, Σούρανη, με τις κρυφές διαπραγματεύσεις μόνο θάρρος δεν μας δίνουν. Από την άλλη, οι Τούρκοι αποδεδειγμένα εκτός από πιο ισχυρό κράτος από την Ελλάδα και με πιο ισχυρά ερείσματα σε ΗΠΑ, ΝΆΤΟ, ΕΕ, έχει και πολύ καλύτερη διπλωματία από εμάς. Αφήσαμε τον Τσιπρα να πουλήσει την Μακεδονία ατιμώρητι, μην αφήσουμε τον Κουλή να δώσει τα ρέστα του!!!

αλ6

το χειρότερο γιουσουφάκι της Μερκελ στα χρονικά της ανθρωπότητας με αποδείξεις. Ακόμα και το ένδοξο όνομα Ελλήνων και μόνο παρακαλούσε να χαρίσει στους σλάβους για αυτήν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης