Χιούμορ και... μπερδέματα στο ΠΑΣΟΚ με το «meme» για τον Μπέρνι Σάντερς

Χιούμορ και... μπερδέματα στο ΠΑΣΟΚ με το «meme» για τον Μπέρνι Σάντερς

Η ανάρτηση του ΚΙΝΑΛ με τη φωτογραφία του γερουσιαστή του Βερμόντ  με γάντια και μάσκα προκάλεσε αρνητικά σχόλια

πασοκ_-_μπερνι
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραδέχονται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει έναν μοναδικό τρόπο να τραβάει τα φώτα της προσοχής πάνω του. Κάποιες φορές, ωστόσο, είναι για τους λάθους λόγους. Κάπως έτσι και αυτήν τη φορά, μια χιουμοριστική ανάρτηση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, θετικών και αρνητικών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φωτογραφία του Μπέρνι Σάντερς, από την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου, έχει γίνει παγκοσμίως viral. Των περισσότερων η κεντρική σελίδα στα social media γέμισε με διάφορες παραλλαγές και μοντάζ με τον Σάντερς.

Μια τέτοια ανάρτηση, έκανε και το ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή το απόγευμα, στην επίσημη σελίδα του, τοποθετώντας τον Bernie Sanders, ανάμεσα στα ιδρυτικά πρόσωπα του κόμματος την 3/9/1974. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, παλιά και νέα στελέχη αλλά και απλοί ακόλουθοι αντέδρασαν έντονα. Σε σχόλια τους ζητούσαν να κατέβει η αμφιλεγόμενη φωτογραφία. Κάποιοι εκτιμούν ότι είναι ντροπή να εμφανίζονται τα ιστορικά στελέχη, σύμβολα του χώρου, όπως ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Παπαπανδρέου , σε μια τέτοια φωτογραφία. Άλλοι θεωρούν ότι δεν ταιριάζει στην πολιτική το ιντερνετικό χιουμορ. Άλλωστε, εδώ και χρόνια διεξάγεται μια συζήτηση στους «πράσινους», για το κατά πόσο έχουν βοηθήσει οι χιουμοριστικές και troll σελίδες την παράταξη να έρθει πιο κοντά τη νεολαία ή αν τελικά έχει μετατρέψει το κόμμα σε μια cult φιγούρα.

Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση:

Μην έχεις αμφιβολία που ήταν ο Μπέρνι στις 3/9/1974. #BernieSanders

Posted by ΠΑΣΟΚ on Friday, January 22, 2021



Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του protothema.gr, στελέχη του κόμματος από όλες τις τάσεις αντέδρασαν έντονα εκφράζοντας την αντίθεση και διαφωνία τους για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Και δεν ήταν λίγα τα τηλέφωνα που δεν σταμάτησαν λεπτό να χτυπάνε από αγανακτισμένους «ψηφοφόρους» και «συντρόφους». Τη δυσφορία τους άλλωστε, εξέφρασαν πολλοί και κάτω από την ανάρτηση. Είναι χαρακτηριστική η φράση στελέχους, όπου μιλώντας στο protothema.gr σημειώνει πως ένα τόσο ισχυρό και ιστορικό κόμμα με τη δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπονται τέτοιες αναρτήσεις. «Είναι το ακριβότερο πολιτικό brand της χώρας, έπρεπε να κατέβει η ανάρτηση».

Από την Τρικούπη υπήρξε αντίδραση. Σε δήλωση του ο γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος τονίζει πως, «η ανάρτηση του meme του ΠΑΣΟΚ με τον Μπέρνι Σάντερς είναι απολύτως χιουμοριστική, δεν έχει κανένα πολιτικό statement και αναπαράγει - αυτοσαρκαστικά - ένα παγκόσμιο τρεντ στα σόσιαλ μίντια που αναπαρήγαγαν και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στους επίσημους λογαριασμούς τους, μεγάλες εταιρείες, brands, ομάδες, ηθοποιοι κλπ, χωρις αυτο να σημαίνει ότι είναι όλα ίδια. Το χιούμορ είναι κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας, προφανώς με κατανόηση σε όσους δεν το συμμερίζονται».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου - Αργούν εστίαση και γυμναστήρια

Διχάζει η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού: Είναι τελικά πιο θανατηφόρα;

Πώς ο νέος μάνατζερ στον ΕΦΚΑ θα επιχειρήσει να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» των εκκρεμών συντάξεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης