LIVE

Κορωνοϊός

Γυμνάσια - Λύκεια: Πώς ανοίγουν από την 1η Φεβρουαρίου - Πού θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση - Τι αλλάζει στα ταξί

fsdfsdfss

Επιστροφή στην κανονικότητα για Γυμνάσια και Λύκεια - Πράσινο φως και για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ - Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων αύριο, Κυριακή - Τι αλλάζει στα ταξί

Τη θετική ψήφο της Επιτροπής των ειδικών απέσπασε χθες κατά την εβδομαδιαία συνεδρίασή της το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, παρακολουθώντας και τις κυβερνητικές προτεραιότητες, αλλά στο χρόνο που οι λοιμωξιολόγοι υπέδειξαν, δηλαδή από την 1η Φεβρουαρίου. Έχοντας, δηλαδή, μεσολαβήσει ένα ικανό χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Την ίδια ώρα, η έγκριση των ειδικών για την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη διά ζώσης διδασκαλία χαιρετίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, με την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως να επισημαίνει ότι «η πανδημία δεν σταματά την Παιδεία». Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, «γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς», τόνισε η υπουργός, καθώς η πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης θα κρίνει και την έκβαση της σχολικής χρονιάς.

Στο δρόμο προς τις σχολικές αίθουσες θα κατευθυνθούν την 1η Φλεβάρη οι μαθήτριες και οι μαθητές όλης της χώρας πλην όμως των «κόκκινων» περιοχών, όπου τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση, παρότι τα λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Συνέχεια στην τηλεκπαίδευση

Σε όλες, «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, κλειστά παραμένουν ως κτιριακές υποδομές, αλλά θα εξακολουθούν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση:

· πανεπιστήμια

· Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας,

· Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης,

· φροντιστήρια,

· κέντρα ξένων γλωσσών,

· Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Oριζόντια μέτρα προστασίας

Ταυτόχρονα, οριζόντια θα ισχύουν για όλες τις βαθμίδες πρόληψης, συμπεριλαμβανομένων των Γυμνασίων και των Λυκείων από 1ης Φεβρουαρίου:

· υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

· διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

· σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

· χρήση αντισηπτικών

· σχολαστικοί καθαρισμοί,

· τακτικοί αερισμοί των χώρων,

· μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.,

· σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

· επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα.

Παράλληλα, δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό προσφέρεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές άνω των 16 ετών.

Πρόνοια για τους φοιτητές

Τριήμερη άδεια μετακίνησης θα παρέχεται και για τους φοιτητές που επιθυμούν να μεταβούν στον τόπο σπουδών τους, προκειμένου να ξενοικιάσουν τη φοιτητική τους κατοικία, εφόσον επιδεικνύουν το αποδεικτικό, μισθωτήριο συμβόλαιο, όπου καταγράφεται η ημερομηνία λήξης της μίσθωσης από το TAXISNET.

Ακόμη, όμως, και η επαναφορά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο φυσικό της χώρο, δηλαδή στις σχολικές εγκαταστάσεις δεν μπορεί να εξελιχθεί ανεπηρέαστα από την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία κατέγραψε χθες 585 νέα κρούσματα στη χώρα, παραμένοντας «δυναμικά» παρούσα. «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, της επιτρέπει να προχωρά με μικρά, προσεκτικά βήματα προς μια μερική κανονικότητα» σχολίασε σχετικά χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εξηγώντας το λόγο μετάθεσης της επανεκκίνησης μιας σειράς κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων σε δεύτερο χρόνο. Ανάμεσα σε αυτές, η άρση της απαγόρευσης για το κυνήγι και το ψάρεμα, αλλά και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, το οποίο εξαρτάται και από την εποχικότητα, δηλαδή τις χειμερινές, καιρικές συνθήκες.

Αντίθετα, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράταση μιας εβδομάδας

Παρόλα αυτά, η λογική της σταδιακής χαλάρωσης επικράτησε μεταξύ των ειδικών, με τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνει χθες παράταση κατά μία εβδομάδα:

· της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό,

· της αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις ή τις έντυπες δηλώσεις για τον ίδιο σκοπό

· της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί

· της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

· της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος, με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα - δύο σε κάθε αυτοκίνητο.

Αλλαγές στα ταξί

Με τους επαγγελματίες του κλάδου να επιβιώνουν οριακά λόγω του lockdown, αλλαγές θα ισχύσουν ως προς τη λειτουργία των ταξί, δηλαδή:

· Επιτρέπονται, 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Ο χάρτης των τοπικών lockdown

Τις «επιδόσεις» στις περιοχές με επιβαρυμένο ιικό φορτίο γνωστοποίησε ακόμη χθες ο κ. Χαρδαλιάς, αναπροσαρμόζοντας τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα ως εξής:

Άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί για:

· την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,

· τις Τοπικές Κοινότητες Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του δήμου Σητείας- Λασιθίου και

· τη νήσο Κάλυμνο.

Αντίθετα, λήψη πρόσθετων μέτρων από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι την ίδια ώρα της 1ης Φεβρουαρίου θα ισχύσει:

για τον οικισμό Ρομά της δημοτικής ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Επιπλέον, την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή:

Ακόμη, τα μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα ακόμα, έως την 1η Φεβρουαρίου καθώς το ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό, στις ακόλουθες περιοχές:

· στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

· στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,

· στο δήμο Σπάρτης

· στο δήμο Εορδαίας

· στη δημοτική Κοινότητα Κρόκου του δήμου Κοζάνης και

· στην δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,

· στο δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Στο μάτι… της Πολιτικής Προστασίας

Έκκληση απηύθυνε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς στους κατοίκους του δήμου Αχαρνών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων λόγω αύξησης των κρουσμάτων, ενώ την προσοχή των πολιτών για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ζήτησε ο Υφυπουργός από τους κατοίκους:

· στους δήμους Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών της περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης,

· στο δήμο Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και

· στο δήμο Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

«Δεν μας παίρνει»

Οι εκκλήσεις του κ. Χαρδαλιά υπαγορεύονται εν πολλοίς από τα μαθηματικά μοντέλα παρακολούθησης της πανδημίας στη χώρα, καθώς «Οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει δείχνουν πως ακόμη και με μικρό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, δηλαδή τα 26 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και τα άλλα που διερευνώνται, μπορεί να έχουμε επιτάχυνση της εμφάνισης ενός τρίτου κύματος» περιέγραψε χθες στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ προειδοποίησε πως «δεν μας παίρνει να ανοίξουμε άλλες δραστηριότητες».

Λιανεμπόριο με κανόνες

Για το λόγο αυτό, στην επικαιροποίηση των όρων λειτουργίας της αγοράς προχώρησαν χθες τα αρμόδια υπουργεία εκδίδοντας σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο, το λιανεμπόριο θα κινείται και μετά τις 25 Ιανουαρίου ως εξής:

· Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

· Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων αύριο, Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης της λειτουργίας στις 11 το πρωί.

· Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα (κωδικό 2), προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

· Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή.

· Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ.

· Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Για τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, αλλά και τις διαιτολογικές υπηρεσίες ισχύουν:

· Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας 2 μέτρα. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

· Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

· Υποχρεωτική ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Ειδήσεις σήμερα: 

In memoriam: Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο

Ανοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Νίκος Moυτσινάς - Μαίρη Συνατσάκη: Υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και το Twitter… διχάζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Βλαξ

Τμωρε είσαι βλαξ τα αγριογούρουνα συνήθως κακοποιούν ήμερα γουρούνια σαν εσένα.

Γονιός

Στο μεταξύ όσοι πληρώνουν για ιδιαίτερα στη Γ Λυκείου συνεχίζουν κανονικά τα ιδιαίτερά τους. Τα υπόλοιπα παιδιά που είναι γραμμένα σε φροντιστηριο, θα τους βγουν τα μάτια στην οθόνη.

Παναγης

Παντελώς μια ανίκανη κυβέρνηση. Κουράγιο Έλληνες. Κάποια στιγμή θα απαλλαγούμε από τον τυχαίο τύπο που λέγεται χαρδαλιάς. Και όταν θα είναι ένα τίποτα τότε θα λογαριάσουμε...

#menoumespitigiapanta

Για ποια επιστροφή στην κανονικότητα μιλάνε οι ψεκασμένοι; Το νέο στέλεχος του ιού είναι ακόμη πιο επικίνδυνο. Μένουμε σπίτι για πολλά χρόνια ακόμη. Σχολεία και εστίαση μπορεί να περιμένουν. Κακώς άνοιξαν και τα καταστήματα. Και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να ισχύει για όλες τις ώρες. Όταν βγούμε από το σπίτι μας θα πεθάνουμε όλοι, δεν το καταλαβαίνουμε; Μας πληρώνουν στο κάτω κάτω και ό,τι θέλουμε το βρίσκουμε στο ιντερνέτ και μας το φέρνουν στην πόρτα μας. Τι άλλο να θελήσει κανείς πια; Αχάριστος λαός.

Εσυ και αν εισαι

Ψεκασμενοσ. Μεινε μεσα για παντα αφου το απολαμβανεις

Εσένα σε πληρώνει

Εσένα σε πληρώνει και βουλευτικές αυτός που έψαχνε δουλειά και δεν έχει τι θα κάνει θα του δίνεις εσύ ? Ο κούριερ γτ να βγει να στο φέρει εσένα στην πόρτα αυτός τι είναι δεν είναι άνθρωπος? Αλήθεια τρ? Να τα κλείσει όλα αυτο είστε ρε Έλληνες βολεψακιδες ο εαυτό σας μόνο.. ο άλλος που σπουδάζει θα πάρει πτυχίο της πλάκας θα πας σε 5 χρόνια στον γιατρό αν ξέρεις ότι είναι από τηλε-εκπαίδευση? Επίσης μην οδηγείς γτ γίνονται καθημερινά ποσά τροχαία. Μην βάλεις το κινητό σ να φορτίσει γτ μπορεί να σε χτυπήσει το ρεύμα. Αν φοβάσαι εσύ κάτσε σπίτι σ και εσύ και όσοι έχουν το ίδιο μυαλό με εσένα.

Κεραμεως , καταργησε το πανελλαδικως εξεταζομενο μαθημα ελευθερου σχεδίου

Και νομιζουν πως πανε μπροστά απαξιωνοντας κατηγορίες και υποτιμωντας νοημοσυνες

H πανδημια δε σταματα την παιδεία

Αλλά ουτε και την ανοησία Κα Κεραμεωσ, γραψατε ιστορια ως η χειροτερη, αλλα φταιει η κυβερνηση

Για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας

Οι απόψεις των ειδικών και των γιατρών,ακόμα σήμερα διαφέρουν. Και διαφωνούν συνεχώς στα τηλεοπτικά πάνελ. Ότι αποφασίσουν τελικά οι οικογένειες για την παρουσία των παιδιών τους στις σχολικές κοινότητες,να μην επηρεάσει την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη.Η αλήθεια είναι ότι, όλοι σκέφτονται την υγεία τους περισσότερο από την φυσική παρουσία στην μάθηση. Όταν οι γνώμες των γιατρών είναι τόσο ξεκάθαρες αλλά και στην εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη τους, που επικαλούνται με επιχειρήματα καθημερινά,τότε η στάση του καθένα απλού πολίτη πρέπει να γίνεται εκτός από σεβαστή κι αποδεκτή. Η κρίση του απλού πολίτη,στην διαφορετικότητα όλων όσων γνωρίζουν τα περισσότερα στα επιδημιολογικά δεδομένα κι ενημερώνουν στα τηλε-παράθυρα,έχει και την αντικειμενικότητά της.

Σακίλ

Τόσο καιρό γιατί δεν ανοίγατε τα σχολεία, χωρίς τις επικίνδυνες μεταλλάξεις; Μήπως βρέθηκαν κονδύλια για συχνές απολυμάνσεις εντός κι εκτός των τάξεων; Μήπως κανονίστηκαν εβδομαδιαία, άντε κάθε 2 εβδομάδες tests σε δασκάλους,μαθητές-γονείς έξω από τα σχολεία; Πείτε μας και πόσα κρούσματα ήδη βρέθηκαν μέχρι τώρα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Σε δασκάλους και μαθητές. Α ναι βέβαια, οι μικροί μαθητές δεν κάνουν test,δεν χρειάζεται. Δημιουργεί κακό στην ψυχολογία τους. Μόνο στα Παίδων τρέχουν με αγωνία οι γονείς και ποτέ ο γιατρός του σχολείου… Κι άντε να είναι μια απλή ίωση τελικά, πάλι καλά,κατόπιν του test!Εκεί επιτρέπεται...ως προφύλαξη κι έλεγχο! Μόνο ότι κολλάνε τους μεγαλύτερους ως ασυμπτωματικοί, μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές,,φτάνει... Νηπιαγωγείο και δημοτικό, τώρα σε νέα ευκαιρία για 14 ήμερες τουλάχιστον καραντίνας, σε γυμνάσια και λύκεια...Το κρυφτούλι στις σκέψεις των αποφασιζόντων. Εύκολες ξαφνικές αποφάσεις,δύσκολες οι λύσεις στον κόσμο. Το συνεχόμενο τρέξιμο,και η αγωνία να μεγαλώνει στην συνέχεια, για όλους τους άλλους πιο κάτω. Αρχικά σε σκέψεις αποφάσεις στην συνέχεια, που τους έθεσαν κυρίως οι ειδικοί. Και να διορθώσουν μεταχρονολογημένα οι πλέον άσχετοι και πιο αμόρφωτοι, λόγω άλλου επαγγέλματος και μη εξειδικευμένων γνώσεων, τις λάθος ή ελλιπείς αποφάσεις των ειδικών. Τις αποφάσεις που πήραν κάποτε οι πλέον ειδικοί του κυρίως θέματος της εποχής μας .Όπου όμως κόστισαν ζωές. Και που δεν φταίνε οι πιο άσχετοι. Και ο παραλογισμός ποτέ δεν σταματάει! Συνεχίζεται. Με αποφάσεις που φέρνουν ντελίριο,σε κάποιους που βλέπουν τα σχολεία ως parking των παιδιών τους.Σε άλλους λόγω επιπλέον μάθησης, σε γράμματα. Και στα παιδιά στην συνέχεια το μόνο σίγουρο είναι ότι, δεν κάνουν καταλήψεις επειδή η τυρόπιτα δεν είναι στο κυλικείο τρίγωνη!. Κάναμε ότι μπορούσαμε και κάνουμε ότι μπορούμε να καταλάβουμε το κάθε σκεπτικό της κυβέρνησης μας και των ειδικών, που τα μετρούν όλα! Στοιχείο του κάθε ανθρώπου που τα λέει όπως επιθυμεί;.. Τα έχει όλα;Συμφέρει όλους η κάθε νέα απόφαση στην τυπική πλέον καθημερινότητα;,Πρέπει απλά να γίνει μια αρχή; Δεν νομίζω απόλυτα σε κάτι και μόνο....Η υπευθυνότητα όλων όμως μετράει στο τέλος. Από τα καθημερινά πεπραγμένα μας,την μεγαλύτερη προσοχή μας αλλά… και τα νέα απρόβλεπτα δεδομένα που φέρνει ο ιός. Αποφάσεις που λαμβάνονται περισσότερο με ρίσκο. Σε βάρος,.όμως των υπολοίπων πιο άτυχων κοινών θνητών και συμπολιτών. Κι ας έκαναν πολλά για να το σώσουν! Και η ζωή συνεχίζεται απρόβλεπτη κι ακόμα πιο δύσκολη για όλους.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ.ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ! ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Alex

Τελικά ανοίγουν σχεδόν τά πάντα. Εκτός από τό ψάρεμα και κυνήγι. Μάλλον ο κύριος Χαρδαλιάς πρέπει να υπέστη μικρός η και μεγάλος , σεξουαλική κακοποίηση από ψαρά η από κυνηγό, γιατί αυτό τόσο μένος εναντίων αυτών των δραστηριοτήτων. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Τιμωρος

Μαλλον εσυ κακοποιηθηκες απο κανενα αγριογουρουνο η απο κανενα ξιφια μικρος.

Απορία

Το κυνήγι επιτρέπεται μόνο σε 3 νομούς της χώρας. Με ποιό κριτήριο κύριε Πρωθυπουργέ; Είναι οι 3 Νομοί που έχουν έντονο μουσουλμανικό στοιχείο. Κάποια εξήγηση για αυτό;

Αλεξ το σημαντικο ειναι να ανοιξουν

Οι μετακινησεισ. Το ψαρεμα κ ολα τα αλλα ας περιμενουν. Υπαρχουν και τα κρεοπωλεια

Ενώ έκανε ..ανταύγειες, ...βαφή ρίζας

μανικιούρ - πεντικιούρ κ ...καθαρισμό προσώπου, γιαυτό κ άνοιξε τα κομμωτήρια, τα ...νυχάδικα κ τα... ινστιτούτα αιθητικής? Τί θα ακούσουμε ακόμα!!!

Κώστας

Με τις σχολές οδηγών ξέρουμε τι γίνεται???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης