Συρίγος (ΘΕΜΑ 104,6): Έκπληξη η απομάκρυνση Θεοδωρικάκου - Πήγα σε μία από τις θέσεις που περίμενα

Συρίγος (ΘΕΜΑ 104,6): Έκπληξη η απομάκρυνση Θεοδωρικάκου - Πήγα σε μία από τις θέσεις που περίμενα

«Υπήρχε εδώ και καιρό ένα κλίμα ότι θα φύγει» ανέφερε σχετικά με την απομάκρυνση του Γιάννη Βρούτση

syrigos
Στοχευμένο χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο νέος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν την ορκωμοσία του.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος έγιναν σοβαρές αλλαγές σε κάποια υπουργεία, όπως το Ενέργειας και το Εσωτερικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει πιο συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε ότι του προκάλεσε έκπληξη η απομάκρυνση του Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς «έκανε σημαντικό έργο». Τουναντίον δεν ήταν έκπληξη η αλλαγή του Γιάννη Βρούτση, διότι «υπήρχε εδώ και καιρό ένα κλίμα ότι θα φύγει», όπως σημείωσε. Τόνισε επίσης ότι διαφωνεί με τις απόψεις ότι η μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας είναι υποβάθμιση, καθώς ουσιαστικά κλήθηκε να βρει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως είναι οι συντάξεις.

Όσον αφορά στον ίδιο, ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι ήταν «ελαφρώς υποψιασμένος» για την ένταξή του στην κυβέρνηση από μία συζήτηση που έκανε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την πρωτοχρονιά. Επισήμανε δε ότι το υπουργείο Παιδείας ήταν ένα από τα τρία στα οποία περίμενε ότι μπορεί να μπει, με τα άλλα δύο να είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την πρόθεση της εκκλησιαστικής ηγεσίας να ανοίξει τους ναούς τα Θεοφάνεια, άφησε αιχμές για τους ιεράρχες, λέγοντας ότι «εξακολουθούμε να υποτιμούμε την ένταση της πανδημίας», εκτίμησε πάντως ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, ενώ σημείωσε πως «από την ώρα που δεν πας το Πάσχα στην εκκλησία, είναι δυνατόν να ζητάς να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια;».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί αποφασίστηκε το άνοιγμα μόνο των δημοτικών - Τι θα γίνει με λύκεια, γυμνάσια

Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή

ΣΥΡΙΖΑ: Τα «έσπασαν» οι προεδρικοί - «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα» το νέο... ρεύμα ιδεών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης