Καλογρίτσας «καίει» Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες: «Θα βρούμε εμείς τα χρήματα, το όνομά σου θέλουμε μόνο»

Καλογρίτσας «καίει» Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες: «Θα βρούμε εμείς τα χρήματα, το όνομά σου θέλουμε μόνο»

Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας για τις μεθοδεύσεις του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - Επανέλαβε ότι η σύμβαση 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC ήταν εικονική κι ότι ο ίδιος είχε δεσμευμένους λογαριασμούς

kalogritsas1
Τις καταγγελίες - «φωτιά» για τις μεθοδεύσεις του Νίκου Παππά και το ρόλο του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, επανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου, ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο αποκαλούμενος και ως «κόκκινος εργολάβος».

Με την κατάθεσή του ο επιχειρηματίας και μηνυτής φέρεται να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας τα όσα είχε αναφέρει και στη μήνυση αλλά και στο υπόμνημα που είχε καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο επιχειρηματίας βρέθηκε ενώπιον της πταισματοδίκη Αμαρουσίου και κατάθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από το περασμένο καλοκαίρι με εντολή εισαγγελέα. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η εικονική σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση ο υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς καθώς και άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, αποδίδοντας κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της CCC. Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον πλευρά Καλογρίτσα, τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς

Σήμερα, επί περίπου 2, 5 ώρες ο επιχειρηματίας κατάθετε στην πταισματοδίκη εμμένοντας στις αρχικές του καταγγελίες και επιβεβαιώνοντας τόσο τα όσα υποστηρίζει στη μήνυση που έχει καταθέσει όσα και τα όσα καταγγέλλει στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές η εταιρεία «Τοξότης».

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας και μηνυτής κατέθεσε στη πταισματοδίκη τις συνομιλίες του με τον Ν. Παππά αλλά και τις υποδείξεις που ο πρώην υπουργός και οι συνεργάτες του έκαναν. Πάντως, το μόνο πρόσωπο που φέρεται να κατονόμασε στην πταισματοδίκη είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ν. Παππάς και όχι άλλο κάποιο άλλο στέλεχος της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
«Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια» φέρεται να είπε στην σημερινή κατάθεσή του ο επιχειρηματίας και να προσέθεσε: «Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: “Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο”». Ακόμη, ο επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε πως ο Ν. Παππάς του είπε ότι βρέθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και πως ο ίδιος θα έχει τα 3 εκατ. ευρώ για την εγγυητική του διαγωνισμού. Τελικά, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας στην πταισματοδίκη, όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Ν. Παππάς τον ενημέρωσε πως αφού δεν προχώρησαν με το κανάλι, θα άνοιγαν μία εφημερίδα. Κατά τον επιχειρηματία καθ’ υπόδειξη του Ν. Παππά τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento.

Σε ό,τι αφορά στη δικογραφία της υπόθεσης μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων (έχουν καταθέσει ήδη μάρτυρες από την πλευρά Καλογρίτσα) αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ακολούθως οι εισαγγελικές αρχές όταν παραλάβουν το φάκελο της υπόθεσης θα αποφασίσουν για τον εάν θα τον διαβιβάσουν στη Βουλή με βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακούργημα ο βασανισμός ζώων με ομόφωνη έγκριση της Βουλής

Αρειανούς και Καναδούς «βλέπει» πίσω από τις επιστολικές ψήφους στην Πενσιλβάνια ο δικηγόρος του Τραμπ

Επέκταση δικαιούχων στην επιστρεπτέα - Επιστροφή του 50% της «χασούρας» από τη μείωση ενοικίων στους ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης