Σάλος από την απαγόρευση συγκεντρώσεων στις Σέρρες

Σάλος από την απαγόρευση συγκεντρώσεων στις Σέρρες

Την παραίτηση Παπουτσή ζητά η ΝΔ που κάνει λόγο για «Χούντα» και «Αρκουδέα»…

Σάλος από την απαγόρευση συγκεντρώσεων στις Σέρρες
Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλος φτάνοντας στα άκρα το θέμα με την απόφαση του αστυνομικού διοικητή Σερρών να απαγορεύσει τις «συναθροίσεις ή την απόπειρα συναθροίσεων» στους δρόμους του Προμαχώνα που οδηγούν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπουτσή ο οποίος κάλεσε την ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, σε διαφορετική περίπτωση οι καταγγελίες της αξίζουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Στο μεσοδιάστημα ο «διάλογος» μεταξύ τους ήταν απολαυστικός με τον κ. Παπουτσή να λεει: «Χειμαρρώδης ο λόγος του κ.Μαρκόπουλου. Σαν έτοιμος από καιρό, φαίνεται πως γι' αυτό με αναζητούσε από το πρωί, για να ολοκληρωθεί το σόου και το happening που έχει στήσει στα σύνορα η ΝΔ» με τον κ. Μαρκόπουλο να απαντά «είστε θρασύς και προκλητικός»!

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Παπουτσή ο οποίος απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Μαρκόπουλου ανέφερε ότι «Κάθε Ελληνας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει εάν θεωρεί ότι η κυβέρνηση τον αδικεί, όμως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίζει την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και των πολιτών καθώς και την ασφαλή διέλευση προς άλλες χώρες της ΕΕ».

Επιπλέον ο κ. Παπουτσής παρουσίασε το ιστορικό των τελευταίων κινητοποιήσεων στην περιοχή του Προμαχώνα τονίζοντας πως τόσο οι εισαγγελικές αρχές όσο και οι αστυνομικές ενημέρωσαν τους συνδικαλιστές αγρότες πως μπορούν να διαδηλώσουν όχι όμως να κλείσουν τα σύνορα ενώ κατέληξε λέγοντας πως «ο κ. Μαρκόπουλος και η ΝΔ χύνει κροκοδείλια δάκρυα γιατί οι συνδικαλιστές που κρατούν την σημαία της ΝΔ δεν κατάφεραν να κλείσουν τα σύνορα».

Νωρίτερα, εξηγήσεις από τον κ. Παπουτσή για το θέμα της απαγόρευσης συγκεντρώσεων στις Σέρρες ζήτησε και το ΚΚΕ, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «πραξικοπηματική, αντισυνταγματική διακυβέρνηση…» και προσπάθεια να απαγορευθούν  οι  διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενώ ο κ. Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ) κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει επίδειξη δύναμης στον ελληνικό λαό την ώρα που υποχωρεί σε θέματα λαθρομεταναστών.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανόλης Μπεντενιώτης, απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «δεν παραβιάζει ελευθερίες, αλλά τις προστατεύει. Εμείς εκφράζουμε το λαό και όχι τις συντεχνίες». «Η κυβέρνηση υπηρετεί την ευνομούμενη πολιτεία και διασφαλίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η διεκδίκηση δικαιωμάτων, όμως αυτές οι κινητοποιήσεις και απεργίες δεν μπορεί να υπονομεύουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας» συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών που πραγματικά θυμίζει… άλλες εποχές αναφέρει ότι: «Απαγορεύουμε για λόγους ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής α) την κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Τετάρτης 09-02-2011 μέχρι 08:00 ώρα της Παρασκευής 11-02-2011 τόσο στην εθνική οδό Λευκώνα - Προμαχώνα όσο και στις παράπλευρους επαρχιακές οδούς, καθώς και β) κάθε δημόσια, υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα επι του οδικού δικτύου. Η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας στους ανωτέρω τόπους και χρόνο θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια εκδήλωση θα διώκονται για παραβίαση των διατάξεων του αρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης