Σύψας: Θα πάμε μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με κορωνοϊό

Σύψας: Θα πάμε μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με κορωνοϊό

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown», επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας

sipsas
«Είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown», τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής ειδικών, Νίκος Σύψας, ο οποίος μιλώντας για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, είπε ότι θα πάμε «μέχρι την άνοιξη, τις αρχές καλοκαιριού με τον κορωνοϊό».


«Έχουμε αρνητικά αριθμητικά αλλά και ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, κυρίως στην Αττική», τόνισε ο λοιμωξιολόγος, στο Mega, εξηγώντας πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι οι εστίες στο κέντρο της Αθήνας, οι παραθεριστές που επέστρεψαν από περιοχές με μεγάλο φορτίο και το άνοιγμα των σχολείων.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επαγρύπνηση», υπογράμμισε.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και το αν επαρκούν, ο κ. Σύψας ανέφερε τα εξής: «Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, σε δόσεις, έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Έχουμε μια σχετική σταθεροποίηση, βέβαια σε υψηλά νούμερα. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη».

Κλείσιμο
«Είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο χτυπά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολη η κατάσταση επιδημιολογικά, αλλά προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη», προσέθεσε. 

Όσον αφορά στην πορεία των ερευνών για το εμβόλιο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «θα πάμε μέχρι την άνοιξη, τις αρχές καλοκαιριού με τον κορωνοϊό. Ακόμα κι αν έχουμε κάποιες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, σε κάμια περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το 70% του πληθυσμού, άρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης-Κορωνοϊός: Μπορούμε να πετύχουμε και χωρίς lockdown

Κορωνοϊός: Στα 342 τα νέα κρούσματα, 213 στην Αττική - Εννέα θάνατοι - 68 διασωληνωμένοι

Δείτε βίντεο: Στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες της γιάφκας στο Κουκάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης