Μέρκελ και Κόντε εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Μέρκελ και Κόντε εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Επικοινωνία Μέρκελ - Κόντε με τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη

merkel-konte
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά και σε σχέση με τις απειλές για το θέμα της Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρει πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε απόψεις με τους δύο ηγέτες αναφορικά με την επερχόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου και συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή, προκειμένου αποτελεσματικά η ΕΕ να συμβάλει στην άρση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και αναφορικά με τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου".

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου με την κ. Μέρκελ και τον κ. Κόντε σημαντικές, επισημαίνοντας πως στη διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων "τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος όσο και ο Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά και σε σχέση με τις απειλές για το θέμα της Αμμοχώστου".

Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης