Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει με 601 ψήφους την τουρκική προκλητικότητα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει με 601 ψήφους την τουρκική προκλητικότητα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι απαιτείται διάλογος και συνεργασία για να αποφευχθούν οι κυρώσεις προς την Τουρκία

koinovoulio
Με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ παράλληλα επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη προς τα δύο κράτη μέλη. Το ΕΚ εκφράζει επίσης την ανησυχία του σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαμάχη και τον κίνδυνο περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και μιας υποψήφιας προς ένταξη χώρας και καλεί το Συμβούλιο να εξετάσει επιπλέον κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Άγκυρας.

Πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24/25 Σεπτεμβρίου σχετικά με την επικίνδυνη κλιμάκωση και τον ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο και αναφέρουν ότι η ΕΕ είναι ξεκάθαρη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Οι ευρωβουλευτές καλούν την Τουρκία να τερματίσει αμέσως παράνομες δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, να μην παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και να σταματήσει τη «εθνικιστική ρητορική».

Τέλος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι απαιτείται διάλογος και συνεργασία για να αποφευχθούν οι κυρώσεις προς την Τουρκία και ζητεί από το Συμβούλιο να προετοιμάσει επιπλέον μέτρα σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος με την Άγκυρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έρχεται «δύσκολη» νύχτα με ισχυρές καταιγίδες και στην Αθήνα: Νέοι χάρτες - Η προειδοποίηση Καλλιάνου

Στο Καρά Τεπέ 3.000 μετανάστες - Μπήκαν σήμερα 1.100 - Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Βικτόρια Χίσλοπ: Ορκίστηκε Ελληνίδα η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης