Κικίλιας: 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Κικίλιας: 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Οι 1.650 ειδικευόμενοι νοσηλευτές θα κατανεμηθούν στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική

5104623
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κάλυψης των 2.250 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών στο ΕΣΥ, μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, οι 1.650 ειδικευόμενοι νοσηλευτές θα κατανεμηθούν στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική και οι 600 στη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας/Κοινοτική Νοσηλευτική.

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές θα εργάζονται για 18 μήνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, στα Κέντρα Υγείας και σε άλλες δομές Δημόσιας Υγείας, παράλληλα με τη θεωρητική τους κατάρτιση, η οποία έχει προβλεφθεί να γίνεται με τηλε-εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η θεσμοθέτηση των ειδικευόμενων νοσηλευτών – κατά το πρότυπο των ειδικευόμενων γιατρών- είναι μια καινοτομία για την εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία των πτυχιούχων νοσηλευτών, η οποία την ίδια στιγμή αναμένεται να αλλάξει δραστικά τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Κι αυτό γιατί οι εκπαιδευόμενοι νοσηλευτές θα ενισχύσουν το ΕΣΥ, που κατέχει επί χρόνια την αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτιά να είναι το σύστημα υγείας με τους λιγότερους νοσηλευτές στην Ευρώπη (αναλογούν 1,6 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους όταν ο μέσος όρος είναι 8,7).

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα της ΕΝΕ, το οποίο ωστόσο έγινε δεκτό για πρώτη φορά από την τωρινή κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Πού μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι

Για τις 1.650 θέσεις Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής, οι ενδιαφερόμενοι νοσηλευτές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 31 Ιουλίου 2020, στις Υγειονομικές Περιφέρειες, όπως αναφέρονται στους ακόλουθους συνδέσμους:

1η ΥΠΕ.: http://www.1dype.gov.gr/?p=966

2η ΥΠΕ.: https://www.2dype.gr/prokhrykseis-thesewmn/item/42-126

3η ΥΠΕ.: http://www.3ype.gr/index.php?lang=en

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης