Οι δηλώσεις που... κούφαναν τα social media: Ελευθεριάδου και Χρηστίδου οι πρωταγωνίστριες

Οι δηλώσεις που... κούφαναν τα social media: Ελευθεριάδου και Χρηστίδου οι πρωταγωνίστριες

Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν σάλο -Η μεν Τάνια Ελευθεριάδου είπε ότι ο Αλέξανδρος Σβώλος ήταν υποστηρικτής της ΝΔ, η δε  Ραλλία Χρηστίδου δήλωσε ότι «οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ ευθύνονται για τους νεκρούς»!

eleytheriadoy-xristidoy-arthro
Απορία, έκπληξη ή θυμό έχουν προκαλέσει οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και Ραλλία Χρηστίδου με τις δηλώσεις που έκαναν στη Βουλή.

Η μεν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα Τάνια Ελευθεριάδου έκανε τη μεγαλοπρεπή γκάφα να χαρακτηρίσει τον συνταγματολόγο Αλέξανδρο Σβώλο ως «γνωστό υποστηρικτή» της Νέας Δημοκρατίας, τον είπε δε «κύριο Σβώλο» παρά το γεγονός ότι έχει φύγει από τη ζωή από το 1956!

Η δε Ραλλία Χρηστίδου είπε ότι «οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ ευθύνονται για τους νεκρούς»!

Στους νεκρούς της Marfin αναφέρθηκε στη διάρκεια της τοποθέτησής της στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις  η Ραλλία Χρηστίδου.

«Το νομοσχέδιο αποδεικνύει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα λόγια της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευση, για τους μπαχαλάκηδες ήταν καθαρά προσχηματικά. Πραγματικός στόχος είναι οι διαδηλωτές και σταματήστε, πια, να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin. Οι τραπεζίτες, οι φίλοι σας, ευθύνονται και οι αντικοινωνικές και οι αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία από το 2009. Αυτοί ευθύνονται. Αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin. Και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς της Marfin, στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα», ανέφερε προκαλώντας αίσθηση.

ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ.



Δείτε το βίντεο με την γκάφα της κυρίας Ελευθεριάδου:

Ελευθεριάδου  Γνωστός υποστηρικτής της Δεξιάς ο Αλέξανδρος Σβώλος
Κλείσιμο


Όπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του Twitter αντέδρασαν στις δηλώσεις:

rallia1


















Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Σβώλος

Ο Αλέξανδρος Ι. Σβώλος (1892 – 1956) ήταν διαπρεπής Έλληνας νομικός και πολιτικός. Κατά την περίοδο της Κατοχής, διετέλεσε πρόεδρος («πρωθυπουργός») της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ, γνωστής και ως «Κυβέρνησης του Βουνού»). Με την ιδιότητα αυτή, αμέσως μετά, ο Σβώλος έλαβε μέρος στο Συνέδριο του Λιβάνου για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κυβέρνησης στο Κάιρο και την μετατροπή της σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, στην οποία θα συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΠΕΕΑ. Στις 6 Σεπτεμβρίου 1944, ο Σβώλος ανέλαβε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Από το 1945 έως το 1953 διατέλεσε πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος-Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας και, μετά την συγχώνευση του κόμματος αυτού με το Δημοκρατικό Κόμμα, διετέλεσε πρόεδρος του ενιαίου Δημοκρατικού Κόμματος του Εργαζομένου Λαού (1953–1956).

Το 1950 εκλέχθηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης, όπως επίσης συνέβη και στις εκλογές του 1956. Ωστόσο, πέθανε μόλις τρεις ημέρες μετά την δεύτερη εκλογή του, στις 22 Φεβρουαρίου 1956 στην Αθήνα.

Από πολιτική άποψη, ο Σβώλος ανήκε στην σοσιαλιστική, δημοκρατική, αλλά μη κομμουνιστική αριστερά. Η τοποθέτησή του αυτή τον έφερε συχνά σε ρήξη τόσο με την δεξιά όσο και με της αριστερά. Αρθρογραφούσε συχνά σε εφημερίδες εκφράζοντας πάντα λόγο δημοκρατικό. Ήταν πολιτικός της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και της μετριοπάθειας. Όμως, η εποχή του ήταν εποχή έντονων διχασμών που έσπρωξαν στο περιθώριο φωνές σαν και αυτή του Αλέξανδρου Σβώλου.

Κεντρική οδός της Θεσσαλονίκης φέρει το όνομά του, όπως και δρόμοι σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Σόλωνος, υπάρχει αίθουσα στην οποία έχει δοθεί το όνομά του, ενώ έχει συσταθεί το 1980 κοινωφελές ίδρυμα με το όνομα «ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΣΒΩΛΟΣ» με σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στις Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες πανεπιστημίων χωρών της Ευρώπης.



Ειδήσεις σήμερα: 

UNESCO: Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Αγία Σοφία, έχει νομικές δεσμεύσεις η Τουρκία

Σε κρίση το ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα» προειδοποιεί ο Μάριος Λαζανάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης