Κορωνοϊός - Ραλλία Χρηστίδου για τον ιερέα που λειτούργησε στον Υμηττό: Θυμήσου τα λόγια Εκείνου που διδάσκεις

Κορωνοϊός - Ραλλία Χρηστίδου για τον ιερέα που λειτούργησε στον Υμηττό: Θυμήσου τα λόγια Εκείνου που διδάσκεις

Το κράτος αλληθωρίζει μπροστά σε έναν ιερέα που λειτούργησε σε μια παράνομη εκκλησία, υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

rallia
«Παπά, θυμήσου τα λόγια Εκείνου που υποτίθεται πως διδάσκεις... Κατά Ματθαίον κεφ.15:8-9 « Ὁ λαὸς οὗτος τοῖς χείλεσίν με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ` ἐμοῦ · μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων...». Με την επίκληση του συγκεκριμένου αποσπάσματος από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου τη χθεσινή τέλεση λειτουργίας από τον ιερέα στον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό παρά τη σχετική απαγόρευση με αποτέλεσμα να παρέμβει η Ελληνική Αστυνομία καθώς ο ιερωμένος κλειδώθηκε με τους πιστούς στο ναό.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου κατέθεσε μαζί με άλλους 13 Βουλευτές του κόμματος της ερώτηση στη Βουλή «για τις παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες του ιερέα στον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό, ο οποίος, χωρίς οποιαδήποτε άδεια, προσπαθεί να μετατρέψει ένα ξωκλήσι σε μεγάλη εκκλησία (με μεγαλύτερο παγκάρι, με πάρκινγκ, κλπ.) σε περιοχή που είναι κηρυγμένη δημόσια δασική έκταση στο βουνό».


Αναφερόμενη «στα νέα ‘κατορθώματα’ του ιερέα που, αυτήν τη φορά, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», υπογραμμίζει: «Η τέλεση λειτουργίας στην παράνομη εκκλησία που ακόμα δεν έχει γκρεμιστεί από την Πολεοδομία έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο όσους συμμετείχαν σε αυτήν αλλά και όσους θα έρθουν σε επαφή μαζί τους. Παραδόξως η αστυνομία αδυνατεί να προβεί σε καμία σύλληψη, ενώ ο υπαίτιος είναι γνωστός και έχει μάλιστα προειδοποιήσει για τις ενέργειες του με τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ακόμη και στην κρατική τηλεόραση. Και αναρωτιέμαι: αν το ‘επιτελικό κράτος’ αλληθωρίζει τόσο εύκολα και αποδεικνύεται ανίκανο μπροστά σε έναν ιερέα κάποιας εκκλησίας στην Ηλιούπολη, πόσο τυφλό γίνεται όταν πρόκειται να τα βάλει με πιο μεγάλα συμφέροντα;».
 

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός - Πήλιο: Ηγούμενος μήνυσε γυναίκα που πήγε στη λειτουργία παρά τα μέτρα!

Κορωνοϊός - Αγρίνιο: «Λυσσάξατε να μας διώξετε» είπε πιστή σε αστυνομικούς έξω από εκκλησία


Κορωνοϊός - Κηφισιά: Κάλεσμα μέσω Facebook για ομαδική προσευχή σε εκκλησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης