Καστανίδης: Δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη εμού και του Παπανδρέου - Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες

Καστανίδης: Δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη εμού και του Παπανδρέου - Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες

«Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται», είπε μεταξύ άλλων 

kastanidis
«Το ΚΙΝΑΛ έκανε μία συστηματική προσπάθεια να βελτιώσει με προτάσεις τις οποίες κατέθεσε, το νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει η κυβέρνηση. Υπήρξαν ορισμένες βελτιώσεις τις οποίες επέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι βελτιώσεις αυτές δεν άλλαζαν τον σκληρό πυρήνα των κατευθύνσεων του νομοσχεδίου που αρχικά είχαν σκιαγραφηθεί από την κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης μιλώντας στο ρ/ς Real Fm αναφορικά με τη χθεσινή του απουσία από την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

«Πρώτον, στην αρχή ήταν μόνο η Αστυνομία να αποφασίσει τη διάλυση μίας συγκέντρωσης, την απαγόρευση μία συγκέντρωσης. Μετά την προσπάθεια την οποία κάναμε προσετέθη η σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Πρωτοδικών, αλλά πρόσθεσε ο νομοθέτης, εάν ο Πρόεδρος των Πρωτοδικών δεν απαντήσει τότε τεκμαίρεται ότι παρέχει τη συμφωνία του για την απαγόρευση της εκδήλωσης. Σε όλο το δικονομικό μας σύστημα υπάρχει πάντοτε τεκμήριο όταν ρυθμίζεται ένα δικαίωμα, όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η σιωπή, η παράλειψη θεωρείται πάντοτε ότι είναι υπέρ του δικαιώματος και ποτέ κατά. Δεν θα ακυρώσουμε τον νομικό μας πολιτισμό επειδή το επιθυμεί η κυβέρνηση», εξήγησε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του.

«Μου μεταφέρουν ότι σήμερα σε κοινή γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ, υπάρχει μια διατύπωση ότι ο Καστανίδης, συμφώνησε πως ό,τι συμφωνήσει η πλειοψηφία, θα το ψηφίσει. Σέβομαι πολύ περισσότερο το κόμμα μου από αυτούς που τα διαδίδουν αυτά, δεν θα αποκαλύψω τι ακριβώς συζητήθηκε για να μην εκθέσω ανθρώπινους παράγοντες..Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η επιλεκτική μνήμη την οποία έχουν ορισμένοι, είναι ένα ανθρώπινο φαινόμενο» ανέφερε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε «λησμονούνε όταν ήρθε η εισήγηση για να ψηφίσει θετικά επί της αρχής το ΚΙΝΑΛ τι απάντησα. Αφού διαφώνησα ριζικά στο τέλος της συνεδρίασης είπα: ‘Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι όπως αντιλαμβάνεστε εμμένω στις απόψεις μου’. Ήταν σαφής η διατύπωση ότι εμμένω στις απόψεις μου. Τώρα λένε ότι στην πρώτη συνεδρίαση εγώ είπα ότι ό,τι αποφασιστεί εγώ θα το ψηφίσω, αλλά η πρώτη συνεδρίαση δεν είχε θέμα αν θα πούμε ναι επί της αρχής».

Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε πως «η πρώτη συνεδρίαση είχε θέμα αν θα πάμε όπως ήταν το νομοσχέδιο να το ψηφίσουμε και το οποίο το εισηγούνταν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Τότε η αντίδραση ενός μεγάλου μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οδήγησε σε έναν συμβιβασμό. Ο συμβιβασμός ήταν ότι θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα και θα επανεκτιμήσουμε τη θέση μας». «Εκεί είπα ότι εφόσον γίνεται αυτός ο συμβιβασμός δεσμεύομαι από το τραπέζι και θα πάμε στην επανεκτίμηση μετά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Στην κοινοβουλευτική επιτροπή έγιναν οριακού χαρακτήρα βελτιώσεις και όταν υπήρξε η εισήγηση να ψηφιστεί με προτάσεις που έκανε ο υπουργός, ήταν αρνητική και είπα ότι εμμένω στις απόψεις μου. Κάποιοι τη λεπτομέρεια αυτοί μάλλον τη ξεχνούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης.

«Απολύτως δικαιολογημένα έπειτα από τέτοιο θέμα να θέλει η Πρόεδρος του κινήματος να συζητήσουμε. Μετά την αποχώρηση μου από την Βουλή, τα μεσάνυχτα πέταξα για Θεσσαλονίκη. Βρίσκομαι εδώ και έχω ζητήσει να συνδεθώ με skype με την Κ.Ο. γιατί δεν προλαβαίνω, η επόμενη πτήση είναι στις 15:00. Αλλά υπολογίζω θα βρεθεί ο τεχνικός τρόπος να γίνει η σύνδεση» πρόσθεσε. «Επί ατομικών δικαιωμάτων και ανθρωπίνων ελευθεριών, δεν χωρεί παρά μόνον η αρχή της συνειδήσεως» τόνισε.

«Δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη εμού και του κ. Παπανδρέου για οποιοδήποτε θέμα αφορά τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Δεν υπάρχουν συνωμοτικές θεωρίες. Ας τελειώνουμε με αυτά. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΕΚ: Θέλει Αραούχο με χαμηλότερη ρήτρα

Ηράκλειο: Θα διακινούσε κάνναβη και μεθαδόνη στη Χερσόνησο

Μόσιαλος: «Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα αποφύγουμε τη μεγάλη διασπορά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης