mar_main01

Βαριές καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:  «Ο κ. Παππάς μπαινόβγαινε στο σπίτι και στο γραφείο μου» - «Δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές δικούς τους στον ΔΟΛ» - Τι λέει το Μαξίμου που δεν απαντά στην καταγγελία για Καλογρίτσα, ενώ εξέδωσε και «non paper» - ΝΔ: Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς να απαντήσουν αν ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης

Σε βαρίες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Μαρινάκης κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016 να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Μαρινάκης περιέγραψε πως το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε «αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου είπε» για να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα αφού προηγουμένως του είχαν ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης της προσφοράς της ALTER EGO.

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του "μεγάλου", όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαυρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο. Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμόυ το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε: «Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσαν να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό και σας είπα ότι μου ζήτησαν, υπό την μορφή δανεισμού, να βοηθήσουμε τον κύριο Καλογρίτσα να πληρώσει τη δόση και να αποκτήσει κανάλι».

Εξηγώντας τι ακολούθησε είπε «τι έγινε μετά από αυτό; Όταν συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο, είμαι πάντα εγώ. Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του».

«Τόσο καιρό έκανα υπομονή, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος την αλήθεια» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για τη στάση του ίδιου το 2016 ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες. Τον θεωρούσα δίκαιο γιατί πίστευα ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες που κατέχουν. Εγώ στήριζα την διαδικασία γιατί τη θεωρούσα δίκαια. Είχαμε τότε μια άριστη σχέση με τον κ. Παππά αλλά και με τον κ. Τσίπρα αφού ό,τι έκανε ο κ. Παππάς και του βγάζω το καπέλο, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό. Αν έπρεπε να δώσει μια απάντηση απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και αυτό το εκτιμώ».

Δεν υπάρχει Έλληνας στοχοποιημένος από την κυβέρνηση όσο εγώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ίδια συνέντευξη απάντησε και για τις εναντίον του δικαστικές υποθέσεις: «Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν έχει αντιληφθεί ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβνέρνηση αυτή, όσο δεν ήταν ποτέ άλλος Έλληνας πολίτης», είπε και συνέχισε εξηγώντας ότι «όπου υπήρχαν κατηγορίες εναντίον μου, έχουν καταρρεύσει». Αναφερόμενος σε υποθέσεις που εκκρεμούν, δήλωσε βέβαιος πως και εκεί οι όποιες κατηγορίες θα καταπέσουν γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το φως νικά πάντα το σκοτάδι».

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας», πρόσθεσε και συνέχισε: «Αυτά που έχουμε δει είναι κωμικοτραγικά, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσω, ούτε να συγχωρήσω. Γύρω από το όνομά μου έχουν τελειώσει τεράστιες έρευνες, και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλο αυτό δεν με αγγίζει, όλο αυτό το σκοτάδι δεν με αγγίζει και ούτε θα μείνω σε αυτό».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου, «εδώ και ένα χρόνο. Αναμμένουμε σύντομα αποφάσεις, και ίσως να υπάρξει η πρώτη καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

Έχω πολλές υποχρεώσεις και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωράμε μπροστά, ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Δεν είμαι ο «Ελληνας Μπερλουσκόνι», δεν με νοιάζουν δουλειές με το Δημόσιο, δεν θέλω να μου χαρίσουν δάνεια

Ο κύριος Μαρινάκης απάντησε και για όσα του καταλογίζουν ότι σχέδιό του είναι να γίνει ο «Έλληνας Μπερλουσκόνι»: «Πριν από πέντε χρόνια έλεγαν τα ίδια για τον "Έλληνα Μπερλουσκόνι", εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και έχω βαρεθεί να λέω ότι δεν προσδοκώ καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο, ούτε προτίθεμαι να κάνω στο μέλλον, ούτε περιμένω από την εκάστοτε κυβέρνηση να μου χαρίσει τα δάνειά μου».

Όσον αφορά το γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απάντησε πως όταν ιστορικές εφημερίδες όπως ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ κινδύνευσαν να κλείσουν, θέλησε να τις σώσει. «Όταν υπήρχε κίνδυνος για την επιβίωσή τους, θεώρησα υποχρέωσή μου να παρέμβω και να τις σώσω και φυσικά για να διατηρηθούν οι θέσεις προσωπικού», είπε.

Με λοιδώρησαν για τρεις υπολογιστές και δύο aircondition!

Έχω δει πολιτικές αθλιότητες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο, είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφερόμενος σε όσα ακούστηκαν για την δωρεά του προς την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά. «Με λοιδώρησαν για 3 υπολογιστές και 2 ερκοντίσιον, ούτε χίλια ευρώ», τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και ευχαρίστως στη μνήμη του θα αναλάμβανα κι άλλες χορηγίες, πάντα στο φως».

Σε νέα ερώτηση για τα όσα καταγγέλλει είπε «όταν με κατηγορούν και το έχουν κάνει σλόγκαν για χρηματοδότηση των τοπικών γραφείων της ΝΟΔΕ Πειραιά καθώς επίσης και άλλες επιχειρηματίες έπραξαν το ίδιο, σας λέω και πάλι, και αυτά έχουν γραφτεί, όταν στο Μαξίμου μπαινοβγαίνουν επιχειρηματίες με τσάντες ή φακέλους, δεν έπεται ότι όλοι έχουν χρήματα στην τσάντα. Η βαλίτσα είναι η τροπολογία και το τι κάνει η κυβέρνηση γι' αυτούς».

Να δοθούν απαντήσεις για τον Πετσίτη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη για τον οποίο είπε ότι τον γνώρισε σε μια εκδήλωση για τον Ολυμπιακό. «Ήταν ένας τύπος που είχε έρθει με ανθρώπους της NOVA, ήθελε μια selfie επειδή ήταν Ολυμπιακός, διατυμπάνιζε τις σχέσεις του μία με τον κ. Παππά μία έκανε ότι τηλεφωνούσε στον Τσίπρα. Ένας γραφικός τύπος που ήταν γκαρσόνι, ξαφνικά υπέγραψε συμβάσεις με διάφορους επιχειρηματίες».

«Αυτά τα χρήματα που εισέπραξε ο κ. Πετσίτης, γιατί υπάρχει πλουτισμός, κάποιος τα έχει εισπράξει. Ας βγει ο κ. Πετσίτης, ο κ. Παππάς. είναι μεγάλο σκάνδαλο. Γιατί πλούτισε, έμπαινε στην ΔΕΠΑ, στη ΔΕΣΦΑ και στην είσοδο έγραψε Μαξίμου. Υπέγραφε σύμβαση για να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία. Τι έγιναν τα χρήματα αυτά;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης.

Δεν θα κάνω πίσω - Παραμυθίαζουν τους Έλληνες

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε και για το αν η συνεχής κόντρα με την κυβέρνηση τον έχει εξουθενώσει ψυχικά και απάντησε ότι «είναι πολύ δύσκολο για μένα να λυγίσω. Έχω μάθει στα δύσκολα. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ και δεν υπάρχει περίπτωση και λόγω χαρακτήρα να κάνω πίσω».

«Δυστυχώς για τη δική τους ατζέντα και για να καλύψουν την ανεπάρκεια σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό καθώς και σε μια μεγάλη κοροϊδία με το Μνημόνιο και τους πλειστηριασμούς, προσπαθούν να μεταφέρουν την ατζέντα αλλόύ και να πάνε έτσι στις εκλογές. Μαρινάκης, βρώμικο χρήμα στη ΝΔ και όλες αυτές οι αηδίες και σκευωρίες και με μια μαύρη προπαγάνδα προσπαθούν να παραμυθιάζουν και να παραπλανούν τους Έλληνες. Εγώ δεν τους κάνω τη χάρη. Ο Μαρινάκης είναι εδώ αγαπάει τον τόπο και θα είμαστε απέναντι μέχρι τελικής δικαίωσης» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Γιατί δεχθήκαμε τον Πέτρο Κόκκαλη στον συνδυασμό μας στις προηγούμενες εκλογές

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για τον Πέτρο Κόκκαλη, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη ούτε υπάρχει λόγος για μένα να κάνω βόλτα σε κανάλια, σταθμούς και εφημερίδες να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη».

Ο κ. Μαρινάκης είπε, επίσης, ότι «ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης για να έχει ένα αντικειμένο να ασχολείται στην καθημερινότητα γιατί είχε αποτύχιει στις επιχειρήσεις όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του 7 εκατ. χρέη που καλύψαμε».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «λογικό ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, δουλειές έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά κάνει και στηρίζει τον πατέρα του στις δουλειές που κάνει. Έχουμε ελευθερία κινήσεων στη δημοκρατία που ζούμε».

«Έχω να του ευχηθώ μόνο υγεία και καλή πορεία» κατέληξε στις αναφορές του για τον Πέτρο Κόκκαλη.

Παραλάβαμε χάος στον Ολυμπιακό

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε στη συνέντευξή του στο Real FM και για τον Σωκράτη Κόκκαλη για τον οποίο είπε ότι «το μοναδικό κοινό στοιχείο ηταν η διαδοχή στην ηγεσία του Ολυμπιακού».

«Εγώ ούτε γιγαντώθηκα επιχειρηματικά μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΠΑΕ γιατί εγώ δεν διαπλέχθηκα στο δημόσιο. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό, έχουν να κάνουν με κολοσσούς στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Εξήγησε, δε, ότι «στον Ολυμπιακό από το 2010 βάζω χρήματα. Από το 2010 στον Ολυμπιακό έχουμε πληρώσει στο δημόσιο για φόρους, ΙΚΑ, εισφορές πάνω από 150 εκατ. ευρώ χωρίς ούτε ένα λεπτό καθυστέρηση και διακανονισμό. Είμαστε εταιρεία πρότυπο χωρίς να έχω σχέση με το ελληνικό δημόσιο».

Όπως είπε για τον Ολυμπιακό «τον παραλάβαμε με τεράστια ανοίγματα και τις δομές του υπό διάλυση. Ούτε ο Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Έβαλα με το καλημερα 60 εκατ. ευρω για να καλύψω τα ανοιγματα και να δρομολογήσω νέες επιτυχίες με όλα τα συστήματα απέναντι μας. Σας θυμίζω ότι τότε ο Παναθηναϊκός είχε την ακριβότερη ομάδα όλων των εποχών. Σεβόμενος απόλυτα την ιστορική συνέχεια δεν μίλησα για την καμμένη γη που παραλάβαμε».

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση του Ολυμπιακού που παρέλαβε, είπε ότι «ήταν πολύ χειρότερη από αυτή της ΑΕΚ που έπεσε στην Γ Εθνική ή του ΠΑΟ μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας».

Ο Κόκκαλης έχει αναλάβει έργα-προμήθειες πάνω απο το 750 εκατ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγώντας γιατί κάνει τις αποκαλύψεις για τον Σωκράτη Κόκκαλη είπε ότι «αναγκάστηκα να το κάνω όταν εφάνη η συμπορευση Κόκκαλη με τον Τσίπρα επί των ημερών του οποίου έχουν αναλάβει έργα και προμήθειες για περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ».

Μίλησε, επίσης, για «ένα σφιχταγκάλιασμα (σ.σ. του Σωκράτη Κόκκαλη) με τον Μελλισανίδη μέσω της Ιντραλότ και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στο οποίο ενεπλάκη η Ιντρακάτ του κ. Κόκκαλη»

«Το αντάλλαγμα ήταν η παραχώρηση με δανεισμό, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, του "δεξιού χεριού" του Κόκκαλη του Θωμά Μητρόπουλου στην ΑΕΚ προκειμένου να δρομολογήσει την επόμένη ημέρα στην ΕΠΟ και την Ελληνική διαιτησία. Να μην ξεγελιόμαστε, αυτό έχει γίνει με ξεκάθαρη εντολή του Σωκράτη. Την παρέα του Θωμά Μητρόπουλου την έχουμε πληρώσει. Για ορισμένους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς. Πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές».

«Τιμώ πρώτος από όλους την ιστορία της ομάδας Όλοι θα πρέπει να δείχνουν με τη στάση τους ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από χρήματα και επιχειρηματικά συμφέροντα» κατέληξε για τον Σωκράτη Κόκκαλη ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αν υπάρχει non politica, υπάρχει στον Ολυμπιακό

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε και για το αν χρησιμοποεί τον Ολυμπιακό για πολιτικούς λόγους και απάντησε ότι «πιστεύω ότι αν ένας σύλλογος στην Ελλάδα είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και κυβέρνηση είναι ο Ολυμπιακός».

«Όταν ανέλαβα το 2010 είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Θυμίζω την αντιπαράθεση με τον κ. Γερουλάνο και τον κ. Μπιτσαξή. Μετά είχαμε μια δεύτερη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω τη μεγάλη κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μεγάλη αντιπαράθεση. Γιατί γίνεται; Γιατί πιστεύω ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Εγώ δεν έχω συμφέροντα στην Ελλάδα, οπότε μπορώ να συγκρουστώ με οποιοδήποτε κόμμα. Αν υπάρχει non politica, υπάρχει στον Ολυμπιακό και μπορούμε να το αποδείξουμε» εξήγήσε ο κ. Μαρινάκης.

Κερδίσαμε το στοίχημα για νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά

Με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και τη συμμετοχή του για δεύτερη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπενθύμισε ότι «η δημιουργία των συνθηκών για νέες θέσεις εργασίας ήταν και δικός μας στόχος και προσωπικό στοίχημα για τον Πειραιά. Σε αυτό συνέβαλε η καμπάνια για τους τουρίστες στους οποίους διανεμήθηκαν 2 εκατ. βιβλία για την ιστορία και τα αξιοθέατα του Πειραιά καθώς επίσης και στο σάιτ που έχουνε μπει 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι και παρακολουθούν το Destination Piraeus».

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία είπε ότι «ενώ το 2014 η ανεργία στον Πειραιά έφτανε το 27%, σήμερα ανέρχεται στο 18,5%. Το 2014 είχαν βάλει λουκέτο 90 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από τότε μέχρι το τέλος του 2018 είχαν δημιουργηθεί 587 νέες επιχειρησείς ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους έχουν προστεθεί 134 νέες επιχειρήσεις».

«Πρόκειται για 1.700 ανθρώπους σε νέες θέσεις εργασίας στα έργα ανάπλασης και στον ένα χρόνο που θα έχουν ολοκληρωθεί τα κτήρια στον Άγιο Διονύσιο θα μιλάμε για 7.000 θέσεις εργασίας. Το κερδίσαμε το στοίχημα σε πολύ αντίξοες συνθήκες για τη χώρα μας».

Οι εφοπλιστές βοηθούν, αλλά θα ήθελα να συνεισφέρουν περισσότερο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπενθύμισε, ακόμα, ότι «ήμουν ο πρώτος πριν από πολλά χρονια στην ένωση εφοπλιστών που είχα μιλήσει για την ανάγκη οι εφοπλιστές να πληρώνουν περισσότερα χρήματα».

«Έχουμε φτάσει οι εφοπλιστές να δίνουν 70 εκατ. ευρώ το χρόνο. Εγώ προσωπικά έχω πληρώσει 19 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά από την εταιρεία μου. Έχουν γίνει βήματα. Έχουν βοηθήσει οι εφοπλιστές σε διάφορες καταστροφές με ποσά εκατομμυρίων ευρώ. Τελευταία στο Μάτι δόθηκαν πάνω από 24 εκατ. ευρώ από την Ένωση Εφοιπλιστών και από την άλλη πλευρα η ένωση βιομηχάνων έδωσε 400.000 ευρώ. Θα ήθελα να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο οι εφοπλιστές».

Θα φέρουμε ξανά στην κορυφή τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό θυμίζοντας αρχικά ότι «στην Ευρώπη είχαμε τεράστιες επιτυχίες και ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην υψηλότερη θέση στην ιστορία του στην Ευρώπη».

Μιλώντας για την προηγούμενη σεζόν (2017-2018) ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι «είχαμε μια κακή χρονιά αν και στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζουν δικαιολογίες» ενώ για τη φετινή ομάδα είπε ότι «χτίσαμε ομάδα από το μηδέν και η φετινή παρουσία είχε την ιστορικότερη πρόκριση στην ιστορία του Ολυμπιακού με τη Μίλαν».

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα ότι «την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα επαναφέρουμε τον ΟΣΦΠ εκεί που του αρμόζει, όλοι να είμαστε ήσυχοι».

Έκανε ειδική αναφορά, δε, στον κόσμο του Ολυμπιακού για τον οποίο είπε ότι «έδωσε την καλύτερη απάντηση καθώς χειροκροτούσε την ομάδα. Θυμάστε τέτοιες εικόνες ενώ το πρωτάθλημα είχε χαθεί; Αυτό με έχει συγκινήσει και είναι υποχρέωσή μας να ξαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή για αυτόν τον υπέροχο κόσμο».

Τα καταφέραμε στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό με πολλή δουλειά και πολλά χρήματα

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τον οποίο είπε ότι «τον παραλάβαμε με 7 εκατ. ευρώ χρέη και διαλυμένο».

«Έχουμε ξοδέψει πάνω από 25 εκατ. ευρώ τα τελευταία 9 χρόνια και έχουμε δει ένα θαύμα. Έχουμε δει τις ομάδες του Ολυμπιακού σε βόλεϊ και πόλο να φέρνουν ευρωπαϊκούς τίτλους. Δεν υπαρχει άλλη ομάδα να συντηρεί τόσα τμήματα και να φέρνουν τρόπαια στην Ελλάδα. Το καταφέρμε με πολλή σκληρή δουλειά και πολλά χρήματα».

Στηρίζω τους Αγγελόπουλους στο μπάσκετ

Ερωτηθείς για το μπάσκετ του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι «πιστεύω ότι ξεκαθάρισα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, έχουν φέρει 2 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ελληνικά πρωταθλήματα, αγαπούν τον Ολυμπιακό».

«Τους στηρίζω και είμαι δίπλα τους. Δεν θα έχει κανένα πρόβληα ο Ολυμπιακός μαζί τους, Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, είμαστε εμείς εγγυητές» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μαρινάκης.

Ανακοίνωση Μαξίμου για Μαρινάκη - Δεν απαντά στην καταγγελία για τον Καλογρίτσα

Με μια σειρά από χαρακτηρισμούς, αλλά χωρίς να απαντά στην ουσία των καταγγελιών κατά των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στις βαρύτατες καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια».

Μάλιστα, με κάποια δόση ειρωνείας, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον κ. Μαρινάκη «να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis», σχολιάζοντας τις καταγγελίες του επιχειρηματία για σκευωρία εις βάρος του.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει:

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.

Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

- Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

- Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.

- Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.

- Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.

Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός.»

«Μπροστινός του κ. Μαρινάκη ο κ. Μητσοτάκης»

«Μπροστινός» του κ. Μαρινάκη ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρει σε «non paper» το Μέγαρο Μαξίμου, που επανέρχεται έτσι στη συνέντευξη Μαρινάκη.

Και συνεχίζει: «Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του».

«Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ» καταλήγει το κυβερνητικό «non paper».

ΝΔ: Να απαντήσουν Τσίπρας-Παππάς αν ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης

Η συνέντευξη του κ. Μαρινάκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, που σχολίασε ότι ο εφοπλιστής επιβεβαίωσε «τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του».

Η ΝΔ μάλιστα ζητά απαντήσεις από τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά για το εάν οι ισχύουν όσα ανέφερε ο κ. Μαρινάκης για το αίτημα δανείου του κ. Τσίπρα δια του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, του ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου.
 
Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;»

«Non paper» Μαξίμου

«Μπροστινός» του κ. Μαρινάκη ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρει σε «non paper» το Μέγαρο Μαξίμου, που επανέρχεται έτσι στη συνέντευξη Μαρινάκη.

Και συνεχίζει: «Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του».

«Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ» καταλήγει το κυβερνητικό «non paper».

Απαντώντας, η ΝΔ τονίζει ότι «το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.  Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους».

Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης είναι ψεύτης – Τον εξόργισε ότι δεν ήμουν υποτακτικός του

«Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη που σκέφτηκε την απασχόλησή μου. Είναι ωστόσο ψεύτης», ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, απαντώντας στα όσα ανέφερε γι' αυτόν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

«Τον κ. Μαρινάκη εξόργισε ότι δεν ήμουν υποτακτικός απέναντί του», είπε ο κ. Κόκκαλης μιλώντας στην ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. «Εγώ δεν ήθελα να είμαι δοτός δήμαρχος, σε μια κίνηση που, να το πω κομψά, ελέγχερται από τον κ. Μαρινάκη», ανέφερε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «συμμετείχε κακώς, εντέλει, όπως αποδείχθηκε, στη διαδικασία των εκλογών», ενώ αποκάλυψε ότι αν και ήθελε να παραιτηθεί άμεσα, δεν το έκανε γιατί «δεν μπορούσε να μην τιμήσει τον σταυρό των 4.000 συμπολιτών μου».

«Ο Μαρινάκης να μετράει και να κοιτάει τους δικούς του ισολογισμούς»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για τα οικονομικά της ομάδας. Όπως είπε, κάθε εταιρεία έχει τις δικές της υποχρεώσεις. «Εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό μετά την περίοδο Κοσκωτά. Ο κ. Μαρινάκης να μετράει και να κοιτάει τους δικούς του ισολογισμούς και πώς να κάνει την ομάδα καλύτερη, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να εμπλέξει τον Ολυμπιακό με την πολιτική.

Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι ο κ. Μαρινάκης είναι στην πραγματικότητα «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ τον κάλεσε «να μετρήσει τα πρωταθλήματα που πήραμε εμείς στον Ολυμπιακό κι ας μην ασχολείται μαζί μας».

«Ο πατέρας μου ήταν θαυμαστής του Παπανδρέου και σήμερα του Τσίπρα»

Ο κ. Κόκκαλης απέρριψε την κριτική που δέχεται ο πατέρας του για τις δημόσιες συμβάσεις της εταιρείας του, λέγοντας ότι αποτελούν πολύ μικρό μέρος της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ έκανε λόγο για στοχοποίησή του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πολιτικά πιστεύω του Σωκράτη Κόκκαλη. «Ο πατέρας μου ήταν θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και σήμερα θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε.

Νωρίτερα,  ο κ. Κόκκαλης είχε αναφέρει στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ότι σοκάρεται «από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (141)

Μ.ΠΑΣΟΚ

36 ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΑΛΗΤΕΣ.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

τωρα το θυμηθηκε μετα απο τοσα χρονια?? Αχαχαχαχα....

@ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑ

Περίμενε μαντζαφλάρα να δεις το μπουγιουρντί. Εσύ τι έλεγες θα έβγαινε να τα πει αν δεν είχε και άλλο τρόπο να το αποδείξει σε περίπτωση - όπως και έγινε - οι συριζαίοι και το σύστημα μαξίμου το αμφισβητούσε? Κοίτα μην πατήσεις τα καλώδια εκεί μέσα στην υπόγα.

@ ankirk

Οι συριζαίοι ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα μακριά για το iq τους.

ankirk

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν την Ανάσταση στην Ελλάδα και ο Σύριζα τα κατέστρεψε όλα.Αν...κρίνω από το δημοσίευμα και τα σχόλια.Θα ...πηδηχτώ από το παράθυρο.Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!

@ 08:57

ΠΗΔΑ. ΚΑΤΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ? ΟΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....

Γιώργος

Έχω γράψει εδώ και παρα πολλούς μήνες, ότι ο Συριζα είναι συμμορία απατεώνων, ότι δουλεύει με μεθόδους μαφίας , με αρχηγό των Τσίπρ?, και υπαρχηγό τον Παπ?. Δεν τους ενδιαφέρει ο Ελληνικός λαός , μόνο αυτούς που μπορούν να ξεγελάσουν να δωροδοκήσουν ή να μπορέσουν να τους εκβιάσουν. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Επίσης φαίνεται η κακοψυχία των αριστερών που είναι τα κατακάθια της κοινωνίας.

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΡΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΜΑΔΑ!!! ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΑ!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Είναι τόσο άχριστοι που εκτός που είναι μέσα στην λαμογια, ότι βρομοδουλειά έγινε βγαίνει στην φόρα ακομα πριν ακομη πέσουνε. Και κυβερνάνε αυτοί οι άχριστοι. Θα πάμε σε εκλογές και θα έχουμε ακόμη capital control από το 2015 χαχαχαχα.

Ευρωλαγνος

Τι είπες τώρα? Ντουγανια ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ για καταλάβετε ποιοι είναι πίσω από τις δοτες κυβερνήσεις.

Maver

Προφανώς και εχουν γίνει πολλα περισσότερα απο αυτα που αναφέρει ο Μαρινάκης και σιγουρα δεν είναι ο μόνος...Γιατι αν εχουν τετοιες "απαιτήσεις"απο καποιον που είναι γνωστο πως δεν είναι "δικός τους" τότε τι θα έχουν ζητησει απο άλλους? Παντως ο Ρασπούτιν πλησιαζε πολλούς και ζητούσε να προμοτάρουν τον Συριζα με αντάλλαγμα 2 θέσεις - την μία αργόμισθη , ξερετε που..

-

Το πήδημα της Καλογρίτσας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης