Σκουρλέτης: «Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ΚΙΝΑΛ»

Σκουρλέτης: «Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ΚΙΝΑΛ»

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ΚΙΝΑΛ στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά θέλουμε μια συνεργασία ως κόμμα της Αριστεράς»

2559818
Για την επανεκκίνηση της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πανδημία και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος μίλησε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στο ρ/σ Radio North.

«Η συζήτηση δεν ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωποπαγές κόμμα, αλλά το θέμα είναι να μη γίνει! Η αναφορά σε τελευταία συνέντευξή μου δεν αφορούσε μία τρέχουσα συγκυρία, εγώ πάντα το υπερασπίζομαι αυτό, όπως και οι περισσότεροι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως ο ίδιος ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει πει κατ` επανάληψη ότι δεν θέλουμε να γίνουμε αρχηγικό κόμμα. Αυτό όμως πρέπει να το διασφαλίζεις μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες» εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «επειδή πάμε για συνέδριο, πρέπει να δούμε με τον πιο σύγχρονο τρόπο, πως δεν θα γίνουμε ένα κακέκτυπο ως προς τις λειτουργίες, του παλαιού ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας, που δεν είναι δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα!».

«Πότε θα τα συζητήσουμε;»

Στην παρατήρηση ότι η μετ` επιτάσεως αναφορά του θέματος –κι από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- οδηγεί στο συμπέρασμα πως εντοπίζεται δείγματα μιας τέτοιας προοπτικής, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Πάντα ελλοχεύει ένας κίνδυνος της διολίσθησης σε καταστάσεις που θα απαξιώνουν τη λειτουργά του κόμματος. Και επειδή οδεύουμε προς ένα συνέδριο με δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη, πρέπει να δούμε, πως θα αξιοποιηθεί αυτός ο κόσμος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα έχει λόγο στη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων. Αυτά, αν δεν τα συζητήσουμε τώρα που πάμε για συνέδριο, πότε θα τα συζητήσουμε;»

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ΚΙΝΑΛ στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά θέλουμε μια συνεργασία ως κόμμα της Αριστεράς».

«Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Παπαδημούλης, με τα μέχρι τώρα γνωστά, έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις» απάντησε σχετικά και με το θέμα της εκμίσθωσης ακινήτων από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΜΚΟ σε μετανάστες και πρόσφυγες ο κ. Σκουρλέτης και χαρακτήρισε «εκ του πονηρού» την κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του κ. Παπαδημούλη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία 49χρονου στον Εύοσμο: «Ο πατέρας μου με βίαζε από 14 ετών» είπε η 18χρονη

Απαγωγή Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη: Γιατί και πότε έδωσαν κοκτέιλ ναρκωτικών στη 10χρονη;

Με έξι μαχαιριές σκότωσε την μητέρα του ο 34χρονος στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης