Νέο «όχι» Ραγκούση για τους εφημέριους

Νέο «όχι» Ραγκούση για τους εφημέριους

Τριακόσιες, αντί των 600 θέσεων εφημέριων που χρειάζονται, ζήτησαν οι ιεράρχες από τον Γιάννη Ραγκούση. Ο υπουργός Εσωτερικών ωστόσο φέρεται να επανέλαβε ότι θα ισχύσει, για το σύνολο του Δημοσίου, η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία ένας προσλαμβάνεται σε κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Νέο «όχι» Ραγκούση για τους εφημέριους
H τριμελής επιτροπή της Εκκλησίας -αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Καισαριανή  Δανιήλ και Σύρου Δωρόθεο- επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. 

Οι τρεις αρχιερείς παρέδωσαν στον υπουργό την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Ιεραρχίας για τις προσλήψεις των εφημέριων. Να σημειωθεί ότι οι ιεράρχες έχουν αποφασίσει να ζητήσουν 300 θέσεις εφημέριων, παρά το γεγονός ότι, όπως λένε, οι ανάγκες ξεπερνούν τις 600 θέσεις. Ωστόσο συναισθανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες, περιορίζονται να ζητήσουν τις 300 θέσεις που θα διανείμουν στις μητροπόλεις.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, ωστόσο ο κ. Ραγκούσης φέρεται να επανέλαβε στους ιεράρχες ότι θα ισχύσει για το σύνολο του Δημοσίου, η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ένας προσλαμβάνεται σε κάθε πέντε αποχωρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης