Δέκα κανόνες για να είναι το παιδί μας υγιές

Δέκα κανόνες για να είναι το παιδί μας υγιές

Ποια είναι τα πιο απλά αλλά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα για να το βοηθήσουμε να αποκτήσει καλές συνήθειες για το μέλλον

Απλές καθημερινές αλλά πολύ πρακτικές είναι οι συμβουλές των ειδικών για να εξασφαλίσουμε καλή υγεία στα παιδιά μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Όπως όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να είναι γερά και χαρούμενα! Να ποια είναι τα πιο απλά αλλά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα για να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν υγιή και να αποκτήσουν καλές συνήθειες για το μέλλον...

- Όταν το παιδί γυρίζει από το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό είναι σημαντικό να το μάθουμε να πλένει αμέσως τα χέρια και τη μύτη.

- Αδειάζουμε το δωμάτιό του από τα περιττά παιχνίδια και πράγματα που είναι εκτεθειμένα στη σκόνη που το εκθέτει καθημερινά στον κίνδυνο να αναπτύξει αλλεργίες.

- Καλό και χρήσιμο είναι να αποφύγουμε τα βαριά χαλιά και να προτιμούμε κάτι ελαφρύ που μπορεί να τινάζεται εύκολα και να πλυθεί αρκετές φορές στη διάρκεια του χειμώνα.

- Διώχνουμε τα μαλλιαρά κουκλάκια - κυρίως από το κρεβάτι του γιατί συνήθως κοιμάται κολλώντας τα στο προσωπάκι του. Αν έχει αδυναμία σε κάποιο από αυτά - μπορούμε να του το αφήσουμε - αρκεί να το πλένουμε κάθε εβδομάδα και μην επιτρέπουμε να κοιμάται έχοντάς το στην αγκαλιά του.

- Αφήνουμε το παιδί να συμμετέχει στο μαγείρεμα και την ετοιμασία του φαγητού ώστε να νιώσει ότι είναι κάτι που το αφορά. Και βέβαια ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες της «μεσογειακής διατροφής» που είναι η ιδανική για μικρούς και μεγάλους.

- Δεν βάζουμε στα ντουλάπια και το ψυγείο μας βιομηχανοποιημένα τρόφιμα που περιέχουν δεκάδες συντηρητικά, πρόσθετα αρώματα και χημικά.

- Δίνουμε στο παιδί να καταλάβει ότι σε ό,τι αφορά τη διατροφή του, η διαδικασία που εγγυάται το ιδανικό αποτέλεσμα έχει ένα σχετικό κόπο (π.χ. είναι πιο χρονοβόρο αλλά και πιο χρήσιμο να στύψουμε ένα φυσικό χυμό από ό,τι να τον σερβίρουμε από το κουτί).

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ...)

ΞΚ

ΧΑΧΑΧΑ ρε φίλε μακριά από τους γονείς τους αφου το 30% τους ψήφισε!

Η συνεπιμέλεια ακομα και στην τουρκια ισχυει

Οι κυρίες τον ψήφισαν και δη οι χωρισμένες γιατι ο Κοντονής τους επιδικάζει διατροφάρες απιστευτες για τα Ελληνικα δεδομένα με ομηρία των παιδιών , το κατα πόσο τις ενδιαφέρει η ψυχικη ισορροπία των τέκνων τους φαινεται απο τις μυνήσεις και τις αγωγές που καταθέτουν εναντίον των πατεράδων των τέκνων εκμεταλευομενες ενα σφόδρα φασιστικό νόμο και ενα σεξιστικό δικαστικό συστημα που θέλει τα παιδιά να ανήκουν στην μάνα και ο πατέρας να αντιμετωπίζεται ως ξένος! Φασίστες Κομμουνιστές !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης