Εθνικό Θέατρο: Η Χάιντι, η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι

Εθνικό Θέατρο: Η Χάιντι, η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι

Πότε θα ανέβει η παράσταση και ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές της

Xainti_-_Ethniko
Μια από τις πλέον διαχρονικές και αγαπημένες παιδικές ηρωίδες, η Χάιντι, θα «ζωντανέψει» σύντομα στο Εθνικό Θέατρο. Η θεατρική διασκευή που πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος της Γιοχάνα Σπίρι ανεβαίνει στις 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο REX, στη σκηνή Ελένη Παπαδάκη, υπό μορφή μουσικής παράστασης με τίτλο «Η Χάιντι και τα βουνά».

Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, ένα έργο που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την αγάπη, τους θριάμβους και τα δώρα της ζωής, για τις αλλαγές έχει τη δύναμη να φέρει ένα παιδί στις ζωές των ανθρώπων που το περιβάλουν. «Μια ιστορία για παιδιά και για όσους αγαπούν τα παιδιά» όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο υπότιτλος στο εξώφυλλο του βιβλίου της Χάιντι.

Σχεδόν 150 χρόνια αργότερα μετά την κυκλοφορία της η αγαπημένη λιλιπούτεια λογοτεχνική έχει γνωρίσει αμέτρητες διασκευές και έχει γίνει σύμβολο της θέλησης για ζωή, «αναγκαία, φωτεινή θύελλα», όπως τη χαρακτηρίζει η σκηνοθέτρια της παράστασης, Ιώ Βουλγαράκη. Η Χάιντι έρχεται να επανασυστήσει, σε μικρούς και μεγάλους, αυτήν τη διαχρονική ιστορία σε μία σύγχρονη, συγκινητική μουσική εκδοχή από τον πολυβραβευμένο Ανδρέα Φλουράκη.

Στην παράσταση, τρεις γενιές ηθοποιών και τρεις μουσικοί επί σκηνής ενώνονται σ’ έναν πολυμελή και δυναμικό θίασο για να ανιχνεύσουν αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που ονομάζεται «μεγαλώνω». Ανάμεσά τους οι Νοεμή Βασιλειάδου,Τίτος Γρηγορόπουλος, Βασίλης Καραμπούλας, Αλέξης Κωτσόπουλος, Ιουστίνα Ματσιασέκ, Ντίνα Μιχαηλίδου, Χριστίνα Μπρέκου, Δημήτρης Τάσαινας, Γιώτα Φέστα και Χριστίνα Χριστοδούλου.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο στις 16:30 και Κυριακή στις 11:30 και 15:00
Καθημερινές για σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης