Ολυμπιακοί Αγώνες - Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να κατακτήσω κι άλλα χρυσά στις επόμενες Ολυμπιάδες

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να κατακτήσω κι άλλα χρυσά στις επόμενες Ολυμπιάδες

Τι είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του μεταλλίου - Ο Έλληνας πρωταθλητής αφιέρωσε το μετάλλιό του στην Ελλάδα - «Μού βγήκε ένα πολύ καλό άλμα, αλλά το ρίσκαρα κιόλας», δήλωσε

tentoglou-alma3
Ο Μίλτος Τεντόγλου, κάνοντας ένα σπουδαίο άλμα στα 8,41 μέτρα, κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ«ήταν πολύ μεγάλη η πίεση. Ο αγώνας ξεκίνησε κάπως χάλια για τα δεδομένα μου. Όταν ξεκίνησα ήμουν 3ος - 4ος και είπα στον εαυτό μου "χαλάρωσε, το έχεις κάνει τόσες φορές". Είχα αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Μου βγήκε ένα πολύ καλό άλμα και το ρίσκαρα κιόλας. Δεν ήμουν σίγουρος αν μπορώ να πάρω το χρυσό, ήμουν σίγουρος ότι θα περάσω τους άλλους δύο αθλητές».

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μετά το άλμα του ήταν ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, καθώς περίμενε ότι ο Κουβανός θα τα πήγαινε καλύτερα. 

Τεντόγλου-Πομάσκι για το χρυσό μετάλλιο


Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, είπε ότι λειτουργεί υπό πίεση και μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες και καταφέρνει το καλύτερο.

Μετά τη νίκη του, ακούγοντας το συρτάκι, ο Μίλτος είπε ότι χάρηκε πολύ. Επίσης, τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο για να μοιραστεί τη χαρά του ήταν η κοπέλα του και η μητέρα του. 

tento
Κλείσιμο


Σχετικά με τη δήλωσή του για την κοπέλα του ότι τον «τσιτώνει» πριν τους αγώνες, ανέφερε ότι το είχε πει για να την πειράξει και τελικά της άρεσε.

Ο προπονητής του ανέφερε, επίσης, ότι ο Μίλτος «είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει να πετύχει». 

Για το αν μπορεί να γίνει «ο Πύρρος Δήμας του στίβου» ο 23χρονος Ολυμπιονίκης είπε: «Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω αυτό που κάνω. Θέλω να κατεβαίνω σε όλους τους αγώνες. Αν συνεχίσω τις προπονήσεις θα μπορούσα να το καταφέρω, να πάρω δηλαδή και άλλα χρυσά σε επόμενες Ολυμπιάδες».

Κλείνοντας ο Μίλτος είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι να δουν τον αγώνα μου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd96xrnoitkh-st)


«Το πρώτο συναίσθημα ήταν λίγο περίεργο. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Θεώρησα ότι ήταν καλύτερος ο αντίπαλός μου. Δεν το χάρηκα τόσο. Θα ήθελα να πηδήξω λίγο καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος που πήρα μετάλλιο», είπε μιλώντας στο MEGA ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, για να συνεχίσει: «Ήταν αρκετά καλό το άλμα μου, είμαι ευχαριστημένος».

«Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω άλμα εις μήκος, έχω δεθεί με αυτό και αυτή είναι η ζωή μου τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε.

«Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλους εκείνους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι για τον αγώνα μου και τους ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης.

«Είμαι λίγο τυχερός που στον στίβο υπάρχουν κάποιοι αγώνες που έχουν κάποια χρήματα. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ λεφτά απ' την Ελλάδα. Έχω πάρει μόνο από την Ολυμπιακή Επιτροπή για την προετοιμασία», δήλωσε κλειθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Θεόδωρου Ιακωβίδη.

«Θα ήθελα να κυνηγήσω τα μετάλλια και σε επόμενους αγώνες», είπε αναφερόμενος στους στόχους του ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

«Είναι ξεχωριστό παιδί, πολύ καλός αγωνιστής και συγχαρητήρια σε αυτά που κάνει», είπε ο προπονητής του για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd95h0exqe0x-st)


«Ήθελα να μπω στα μετάλλια και τα έδωσα όλα στο τελευταίο άλμα», είπε μιλώντας στο OPEN ο χρυσός Ολυμπιονίκης λίγο μετά την προσπάθειά του. «Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα», είπε για να συνεχίσει: «Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Ήμουν τυχερός, ήταν η ίδια επίδοση».

tento2


«Ο Τεντόγλου είναι ψυχρός, ξέρει ανά πάσα στιγμή τις δυνάμεις του», είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου.

Η υποδοχή του Μίλτου Τεντόγλου στο Ολυμπιακό χωριό μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο μήκος με το άλμα του να φτάνει τα 8,41μ. στον τελικό πήγε στο Ολυμπιακό χωριό. Εκεί όπου τα μέλη της ελληνικής αποστολής τον περίμεναν για να τον υποδεχτούν.

Ο πρόεδρος της αποστολής, τα μέλη της, οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας πόλο είχαν κατέβει στην είσοδο του ξενοδοχείου και μόλις τον είδαν τον χειροκρότησαν και του έδωσαν συγχαρητήρια.

Μάλιστα κάποια στιγμή οι παίκτες της ομάδας πόλου του είπαν: «Μίλτο σε ευχαριστούμε» για να απαντήσει αυθόρμητα αυτός: «Εγώ σας ευχαριστώ μάγκες». Εν συνεχεία άπαντες φώναξαν ρυθμικά το όνομά του.


Πανευτυχής η μητέρα του - «Περιμέναμε το χρυσό αλλά δεν το λέγαμε»

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8qqt96iaxl-sf)

H μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου δεν μπορούσε να κρύψει την ευτυχία της για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο γιος της στο Τόκιο.

Η κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανη και ευτυχισμένη για το χρυσό άλμα του γιου της στο 8:41. Μιλώντας στην ΕΡΤ για τη μεγάλη επιτυχία του γιου της, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη, ευτυχισμένη. Με βρίσκετε σε δύσκολη ώρα μετά από όλη την ένταση το προηγούμενο διάστημα και την ώρα του αγώνα».

Όπως είπε δε, «περίμενα αυτό το άλμα, αλλά και κάτι παραπάνω. Περίμενα και το χρυσό. Δεν το λέγαμε, βέβαια. Πίστευα όμως πως θα τα καταφέρει. Ο Μίλτος κάνει συχνά τα καλά του άλματα προς το τέλος. Όταν πέρασε και το πέμπτο το πιστεύαμε ακόμη, αλλά φοβόμασταν. Όταν έκανε το έκτο ξεσηκώσαμε τα Γρεβενά από τους πανηγυρισμούς. Ήταν ένας δύσκολος και περίεργος αγώνας, όπως είπε και ο ίδιος ήταν τυχερός. Καρδιοχτυπήσαμε πάρα πολύ και στο τέλος ουρλιάζαμε από τη χαρά μας. Υποφέρουμε κάθε φορά, σε κάθε αγώνα».

«Κάηκαν» τα Γρεβενά για τον χρυσό Ολυμπιονίκη

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd96v7nomxnd-st)

Με μοναδικό τρόπο οι κάτοικοι των Γρεβενών έδειξαν την συμπαράστασή τους στον πρωταθλητή Μίλτο Τεντόγλου και ξενύχτησαν σε πάρκο για να δουν την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής στήθηκε γιγαντοοθόνη στο πάρκο Μανιταριών στα Γρεβενά όπου παρά το προχωρημένο της ώρας, 4:30, πάνω από 300 άτομα, παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους και τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου.

Στο μεταξύ, το δημαρχείο των Γρεβενών φωταγωγήθηκε και θα παραμείνει φωταγωγημένο για τρεις ημέρες όπως δήλωσε και ο δήμαρχος της πόλης.

grevena12


«Το δημαρχείο Γρεβενών θα παραμείνει φωταγωγημένο για τις επόμενες τρεις ημέρες προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Δασταμάνης. Ο κ. Δασταμάνης ανέφερε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεννόηση με τον Ολυμπιονίκη και την οικογένειά του, «θα διοργανώσει τιμητική εκδήλωση που θα ανταποκρίνεται στο ύψος της Ολυμπιακής διάκρισης του αθλητή αλλά και της τιμής που προσέφερε στην πόλη, αφού σήκωσε ψηλά τον γενέθλιο τόπο του κάνοντάς τον γνωστό στα πέρατα της γης».

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου από τον Χουαντορένα με ήχους από... συρτάκι 

Μάλιστα μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου οι Ιάπωνες διοργανωτές έβαλαν από τα μεγάφωνα τους ήχους από το ξακουστό συρτάκι!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8yg1l55ljl-sf)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8yj2hoppll-sf)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8ypifvlus1-sf)

Από το παρκούρ στις ταράτσες των Γρεβενών… στην κορυφή του Τόκιο

Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο άλμα στον τελικό του μήκους, σημειώνοντας στην τελευταία προσπάθεια 8,41μ. Για να γίνει κατανοητό το σπουδαίο επίτευγμα του, αρκεί να σημειώσουμε πως ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 8.11μ. από την πρώτη του προσπάθεια και 8.15μ. στην 5η.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8oneem6zwx-sf)

Μάλιστα, είδε τον Ισπανό Κάθερες να τον θέτει εκτός βάθρου με 8.18μ. στο τελευταίο του άλμα! Στο δικό του τελευταίο άλμα, ωστόσο, ο 23χρονος από τα Γρεβενά «πέταξε» στα 8.41μ., κατακτώντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Κουβανό Ετσεβαρία, ο οποίος δεν μπορούσε να το πιστέψει, όπως και ο συμπατριώτης του και «χάλκινος», τελικά, Μάσο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8ouxdovuw1-sf)


Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη από τα ξημερώματα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα

Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ