Ολυμπιακοί Αγώνες - Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στις ταράτσες των Γρεβενών… «πέταξε» στην κορυφή του Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στις ταράτσες των Γρεβενών… «πέταξε» στην κορυφή του Τόκιο

Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκοντας το μεγάλο άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους (8.41μ.) στην τελευταία του προσπάθεια - Ποιος είναι ο άλτης από τα Γρεβενά που «πέταξε» στην κορυφή του Τόκιο

tentoglou0101-mesa
«Ναι είναι πολύ υψηλοί οι στόχοι μου. Δεν πάω για τις αναμνήσεις ή να περάσω καλά. Πάω να κερδίσω και μακάρι να τα καταφέρω. Εχω δουλέψει πολύ καλά και νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω», είχε δηλώσει με αποφασιστικότητα ο άλτης από τα Γρεβενά για τη συμμετοχή του στους φετινούς Αγώνες του Τόκιο. Όπερ και εγένετο!

Ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο άλμα στον τελικό του μήκους, σημειώνοντας στην τελευταία προσπάθεια 8,41μ. Για να γίνει κατανοητό το σπουδαίο επίτευγμα του, αρκεί να σημειώσουμε πως ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 8.11μ. από την πρώτη του προσπάθεια και 8.15μ. στην 5η.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8oneem6zwx-sf)


Μάλιστα, είδε τον Ισπανό Κάθερες να τον θέτει εκτός βάθρου με 8.18μ. στο τελευταίο του άλμα! Στο δικό του τελευταίο άλμα, ωστόσο, ο 23χρονος από τα Γρεβενά «πέταξε» στα 8.41μ., κατακτώντας το χρυσό λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας από τον Κουβανό Ετσεβαρία, ο οποίος δεν μπορούσε να το πιστέψει, όπως και ο συμπατριώτης του και «χάλκινος», τελικά, Μάσο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8ouxdovuw1-sf)
Κλείσιμο


Σε έναν αγώνα που όλα έδειχναν να μην πηγαίνουν κατ’ ευχήν για τον 23χρονο πρωταθλητή, στο τελευταίο του άλμα έδειξε την κλάση του (έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8.60μ.) και με 8,41μ. κέρδισε το χρυσό εξαιτίας του 8,15μ. που ήταν η δεύτερη καλύτερή του, με τον Κουβανό να έχει 8,09μ. καλύτερη δεύτερη.

Έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής, φόρεσε στο στήθος του το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τον Στέφανο Ντούσκο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8ozo2nuyk1-sf)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8picvc8dyp-sf)

miltos2
miltos1_2

pomaski

miltos6


Έκλεψε την παράσταση και στην παρουσίασή του ο Τεντόγλου

Το ιδιαίτερο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει απέδειξε και κατά την παρουσιάση του ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με γυαλιά ηλίου και έβαλε τη γροθιά του στο έδαφος, όπως κάνουν οι αθλητές του σούμο στην Ιαπωνία!

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του Τεντόγλου και το... σόου του:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd8mxlcv0x3d-sf)


Από το παρκούρ στις πλατείες στον… πρωταθλητισμό

Γεννημένος στις 18 Μαρτίου του 1998 στα Γρεβενά η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό έγινε με έναν παράδοξο τρόπο, όταν σε ηλικία 15 ετών, «όργωνε» τις πλατείες και το δημοτικό στάδιο της πόλης κάνοντας παρκούρ!

Εκεί το μοναδικό του ταλέντο δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από τον έμπειρο προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκο, ο οποίος και αναγνώρισε στον νεαρό πρωταθλητή μια απίστευτη αλτικότητα, εκτελώντας την «τέχνη της φυγής». Έτσι του πρότεινε να κάνει µερικά δοκιµαστικά στον στίβο στο άλμα εις μήκος.

Τον πρώτο χρόνο βέβαια καθότι ατίθασο νιάτο, ο Τεντόγλου δεν ήταν ιδιαίτερα συνεπής στο πρόγραμμα των προπονήσεων στο στίβο, καθώς ταυτόχρονα έτρεφε μεγάλη αγάπη και για το έπταθλο.



Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο και μέσα από σκληρή δουλεία και αφοσίωση, οδηγήθηκε στα 17 του χρόνια στη βελτίωση του Πανελλήνιου ρεκόρ Παίδων, ενώ στις 6 Ιουνίου προσγειώθηκε στα 7,65μ. και λίγες μέρες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες το ανέβασε στα 7,69 μ.
tentoglou3


Με τέτοιες επιδόσεις είχε κλείσει το εισιτήριο μία θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7/2015). Εκεί κατετάγη στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7.66μ.

Μάλιστα , ο Ρόμπερτ Εμιγιάν, κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος με άλμα στα 8.86μ. από τις 22 Μαΐου του 1987, εξήρε την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή και παρά την πέμπτη του θέση τον κατέταξε ανάμεσα στους αθλητές που έχουν τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.
tentoglou2


Ένα παλμαρέ γεμάτο διακρίσεις και μετάλλια

Το 2016, εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πηδώντας στα 7,64m.

Από αυτό το σημείο και μετά, έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο και δείχνει μεγάλη σταθερότητα, καθώς είναι αήττητος σε όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών Ανοιχτού και Κλειστού Στίβου.

Miltiadis Tentoglou's LEGENDARY TOP 5 European Championship Performances


Είναι Πρωταθλητής Ευρώπης Ανοιχτού Στίβου το 2018 στο Βερολίνο, Πρωταθλητής Κλειστού Στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, Πρωταθλητής Ευρώπης U23 το 2019 στο Γκέβλε και Πρωταθλητής Ευρώπης Κλειστού Στίβου το 2021 στο Τόρουν.

Το 2021 με επίδοση 8.60m πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα.
tentoglou4__2_

Η viral δήλωση που έδειξε την χιουμοριστική του πλευρά

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τα 8,60μ. της Καλλιθέας, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε φροντίσει να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8,48μ., που είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο πίσω, φυσικά, από το δικό του 8,60μ. Παράλληλα, είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,41μ., στο οποίο πάτησε τουλάχιστον δέκα εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή!

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε και με τις δηλώσεις του. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ευχαρίστησε την κοπέλα του που του σπάει τα νεύρα πριν τους αγώνες και μετά ο ίδιος κατεβαίνει τσιτωμένος και ξεσπάει: «Πάνω από όλα μου δίνουν δύναμη οι χορηγοί μου και επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω»!

Η μυθική δήλωση Τεντόγλου για το boost της κοπέλας του πριν τους αγώνες | 06/06/2021 | ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη από τα ξημερώματα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα

Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ