Ποιο είναι το πρόστιμο για τις αλυσίδες;

Ποιο είναι το πρόστιμο για τις αλυσίδες;

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» χτυπάει και την πόρτα της Αττικής. Ο νόμος (Κ.Ο.Κ) είναι σε εφαρμογή και εφόσον κάποιος δε φέρει αλυσίδες στο πόρτ μπαγκάζ του, θα πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο…

Στιγμιοτυπο_2023-02-04__11_22_25_πμ

Υποχρεωτικές για τα οχήματα καθίστανται οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις αποφάσεις μετά τη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα φέρει πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τις αλυσίδες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι: «Σύμφωνα με την κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 25 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και ειδικότερα:

Με το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 1 αυτής: «2. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους σε αντιολισθητικές αλυσίδες ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, προδιαγραφών σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσης και εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά

Με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 αυτής: «5. Οι ελεγκτικές αρχές οφείλουν να διεξάγουν οπτικό έλεγχο αναφορικά με την ύπαρξη κατάλληλων αντιολισθητικών αλυσίδωνεφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές οι οποίες αναφέρονται στις αποφάσεις της παρ. 3.»




ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα