Ντεσάν: «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές»

Ο Ντιντιέ Ντεσάν λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Μαρόκο, δήλωσε ευτυχισμένος που δουλεύει μ' αυτό το γκρουπ, αλλά προειδοποίησε τους παίκτες του για μια δύσκολη βραδιά

26582579
Σοβαρός και μετρημένος όπως πάντα ο Ντιντιέ Ντεσάν αφού αποθέωσε το Μαρόκο για τα κατορθώματα του στο Κατάρε, μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τους δικούς του παίκτες τονίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγικές συνταγές, αλλά δουλειά και προσαρμογή στα δεδομένα της κάθε στιγμής...

«Μέχρι στιγμής κανείς δεν κατάφερε να βρει τη λύση για να διασπάσει την άμυνα του Μαρόκου... Κι αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο, αλλά θα φροντίσουμε να τη βρούμε εμείς. Δεν είναι όμως μόνο η άμυνα το πλεονέκτημα τους γιατί γενικά έχουν πολλούς και πιοτικούς ποδοσφαιριστές και στη μεσοεπιθετική τους γραμμή και γενικά μια εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού του», είπε ο προπονητής των παγκόσμιων πρωταθλητών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δική του ομάδα:

«Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα η πορεία μας εδώ στο Κατάρ. Μπορεί να είχαμε τώρα κάποιους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη διεθνή εμπειρία και ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν, αλλά εδώ παίζει το ρόλο του ο προπονητής και η ομάδα. Κι η αλήθεια είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια θετική δυναμική στην ομάδα».

Ο Ντεσάν αποθέωσε τον Ρεγκραγκί «του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και όλο το τεχνικό επιτελείο του Μαρόκου. Έχουν πετύχει κάτι πραγματικά υπέροχο», ενώ αντέδρασε όταν του έγινε ερώτηση για την «εχθρική ατμόσφαιρα» που αναμένεται να συναντήσουν οι παίκτες του από τους χιλιάδες Μαροκινούς που αναμένεται να κερδίσουν τη μάχη της κερκίδας.

«Δεν μου αρέσει ο όρος εχρθικός... Σημαίνει κάτι αρνητικό, ενώ εδώ μιλάμε για μια πολύ θερμή και δυναμική υποστήριξη», είπε ο Ντεσάν και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι θα είναι εξαιρετικά θορυβώδες, οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν και θα είμαστε έτοιμοι».

Τέλος σε ερώτηση για το...μυστικό της κυριαρχίας της γαλλικής ομάδας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής, είπε:
«Έχουμε κάνει ήδη μια καλή πορεία καθώς είμαστε ήδη στα ημιτελικά, αλλά δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Χρειάζεσαι συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Η ποιότητα των παικτών, αλλά δεν είναι αρκετή από μόνη της, η συλλογική δύναμη, η ψυχική κατάσταση, είναι απαραίτητα. Δεν υπάρχει θαυματουργή συνταγή. Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμογή. Προσαρμόζομαι σε καταστάσεις, σε παίκτες. Θέλω να παίρνω το καλύτερο από κάθε παίκτη.»


Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ