Ξεκάθαρος ο Ντεσάν: «Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μου αλλά να πάμε στα ημιτελικά»

Ξεκάθαρος ο Ντεσάν: «Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μου αλλά να πάμε στα ημιτελικά»

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του και εστίασε στον προημιτελικό του Σαββάτου (21:00) με την Αγγλία

26555218
Ο Ντιντιέ Ντεσάν ανέδειξε την ποιότητα που έχει η Αγγλία στην αντεπίθεση, επαίνεσε τον Κιλιάν Εμπαπέ, τον οποίο θεωρεί «καθοριστικό» και δεν θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον του, μιλώντας στους δημοσιογράφους ενόψει της αυριανής (10/12-21:00) προημιτελικής αναμέτρησης με την Αγγλία.

«Πρέπει να βρούμε την ηρεμία αύριο όπως έχουμε από τότε που ξεκίνησε το τουρνουά. Είναι προημιτελικός Μουντιάλ, δεν υπάρχει άγχος ή κάτι τέτοιο. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Οι παίκτες πρέπει να διασκεδάσουν αύριο στο γήπεδο», σχολίασε ο 54χρονος Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής.




«Σε ό,τι αφορά τους Τσουαμένι και Κουντέ, ξέρουν ότι αύριο μπορούν να αποκλειστούν από τα ημιτελικά αν δουν κίτρινη κάρτα. Τέτοια πράγματα είναι μέρος του παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι να κάνουν καλό παιχνίδι και να επιτρέψουν στην ομάδα να φτάσει στα ημιτελικά», είπε για τους Τσουαμείνι και Κουντέ, που είναι έτοιμοι απέναντι στην Αγγλία.
«Η Αγγλία είναι μια ομάδα που κάνει μεγάλη ζημιά στην αντεπίθεση. Έχει πετύχει πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουν πολλή ποιότητα, ικανότητα να σκοράρουν, ακόμα και από στημένες φάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγγλία θα είναι αύριο αντίπαλός μας. Είναι μεγάλη ομάδα», πρόσθεσε για το επίπεδο της αγγλικής ομάδας.
Κλείσιμο
«Δεν νομίζω ότι είμαστε αδύναμη ομάδα στα στημένα. Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη που λέγεται στα μέσα ενημέρωσης. Ακόμα κι αν ήμασταν σε κάποιες λιγότερο δυνατές στιγμές από στημένες φάσεις, νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ζημιά σε αυτό το κομμάτι. Η Αγγλία έχει πετύχει πολλά γκολ από στημένες φάσεις, αλλά δεν μπορούμε να τα φοβηθούμε», τόνισε για τις στημένες φάσεις.

«Φαντάζομαι ότι η Αγγλία θα έχει μελετήσει τον Μπαπέ, όπως οι τέσσερις προηγούμενοι αντίπαλοί μας. Ο Κιλιάν έχει αυτή την ικανότητα να κάνει τη διαφορά, συνεχίζει να είναι καθοριστικός», είπε για τον Εμπαπέ.
Τέλος, ο Γάλλος τεχνικός απέφυγε να απαντήσει σχετικά με το μέλλον του, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν η ώρα», και ότι «Το πιο σημαντικό είναι να πάμε στα ημιτελικά».

Ο Ντεσάν είπε επίσης ότι και δεν μπορεί να περιμένει από τους παίκτες να λύσουν ζητήματα εκτός ποδοσφαίρου, όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στο θάνατο ενός μετανάστη-Φιλιππινέζου- εργάτη στο Κατάρ, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές πέθανε ενώ δούλευε σε χώρο προπόνησης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Είναι πάντα ένα ευαίσθητο θέμα, δεν είναι κάτι για το οποίο θέλω να μιλήσω εκτενώς. Μόλις το έμαθα. Μπορεί να είναι προτεραιότητα για εσάς σήμερα, αλλά η προτεραιότητά μου είναι ο αυριανός αγώνας. Έχουμε εμπλακεί σε ένα τουρνουά εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εντελώς αναίσθητοι σε ό,τι συμβαίνει εκτός ποδοσφαίρου. Τι άλλο θα θέλατε να πω; Τώρα δεν προσπαθώ να αποφύγω την ερώτηση. Αλλά είμαι εδώ με την ομάδα μου, και είμαστε εδώ για ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά», πρόσθεσε.

«Οι ποδοσφαιριστές δυστυχώς δεν είναι σε θέση να επιλύσουν προβλήματα εκτός ποδοσφαίρου. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόβλημα φυσικά, κάποιος έχασε τη ζωή του και πρέπει να το σεβαστούμε. Αλλά δεν πρόκειται απαραίτητα να βοηθήσει μιλώντας γι' αυτόν. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το να μιλούν γι' αυτόν είναι ένας τρόπος να δείξουμε σεβασμό, αλλά νομίζω ότι και η οικογένειά του - ο πόνος και η ταλαιπωρία που πρέπει να νιώθουν - αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.»

Γιορίς: «Όλες οι λεπτομέρειες θα μετρήσουν αύριο»
«Νομίζω ότι η αγγλική ομάδα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, ειδικά χάρη στην Πρέμιερ Λιγκ και τις ανταγωνιστικές της ομάδες. Έχω συνηθίσει να τους αντιμετωπίζω. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα από στημένες φάσεις. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όλες οι λεπτομέρειες θα μετρήσουν. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις αυτών των κομμάτων. Μπορούμε να τους βάλουμε σε μπελάδες. Είναι ένα ματς στο οποίο πρέπει να απαντήσεις μέσα στο γήπεδο», είπε ο αρχηγός της Γαλλίας, Ούγκο Γιορίς, μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση στο Al Bayt Stadium.
«Ο Μπαπέ θα παίξει το παιχνίδι του, έχει κάνει την προετοιμασία του. Έχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους. Νιώθω τον Μπαπέ πολύ συγκεντρωμένο. Τίποτα δεν τον ενοχλεί από έξω. Τον νιώθω συγκεντρωμένο σε αυτό που κάνει από την αρχή του τουρνουά», τόνισε για τη μονομαχία του Μπαπέ με τον Γουόκερ.
«Αγγλία και Γαλλία είναι δύο μεγάλα ποδοσφαιρικά έθνη. Θα είναι μια μεγάλη μάχη. Ένα τέτοιο γεγονός, ένας προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Από την πλευρά μας έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι για να απαντήσουμε στο γήπεδο σε έναν προημιτελικό, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στα ημιτελικά. Η Αγγλία έχει πολλές φιλοδοξίες και είναι εδώ για να κερδίσει. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι όπως θέλουν να το κάνουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες», σχολίασε.

Τέλος, μίλησε για τον συμπαίκτη του Χάρι Κέιν, τη μεγάλη αγγλική απειλή:
«Έχουμε μια αρκετά σημαντική σχέση. Γνωριζόμαστε πολύ καλά εντός και εκτός γηπέδου. Μόνο θετικά πράγματα έχω να πω γι' αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο στην Τότεναμ και στην αγγλική ομάδα. Είναι πραγματικός ηγέτης, παράδειγμα για τους συνομηλίκους του. Πάνω από όλα είναι ένας κορυφαίος παίκτης, καθοριστικός στον σύλλογο και που έχει τη συνήθεια να κάνει τη διαφορά. Είναι γνωστό παγκοσμίως, δεν πρόκειται να το μάθουμε τώρα ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 



Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - «Έριξα χαμηλά και τις δύο φορές»

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξεσκονίζονται» οι 3 λογαριασμοί του πατρός Αντωνίου σε δολάρια με τους μυστηριώδεις συνδικαιούχους

Σλοβακία: Φέσια και στην Μπρατισλάβα είχε αφήσει η απατεώνισσα - Προσπάθησε να γλιτώσει με απειλές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ