Νωρίτερα από το προβλεπόμενο και χωρίς να αποβιβαστούν οι επιβάτες στο λιμάνι της Σύρου, αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, το οποίο, μετέφερε στην πλειονότητάς τους, τουρίστες από το Ισραήλ.
Αυτό συνέβη επειδή διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με πανό και πλακάτ είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι και δεν άφηναν το πλοίο να δέσει και να αποβιβάσει τους τουρίστες.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πολίτες, μέλη σωματείων και τοπικών οργανώσεων, οι οποίοι κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Σταματήστε τη γενοκτονία», εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή. Σε όλα αυτά, οι Ισραηλινοί αντέδρασαν εντόνως. Κάποιοι ανέμιζαν μεγάλες σημαίες του Ισραήλ, ενώ άλλοι έκαναν χειρονομίες και έβριζαν με όποιο τρόπο μπορούσαν τους διαδηλωτές.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.