Ρεγκραγκί: «Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ρεγκραγκί: «Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί, προπονητής της Εθνικής Μαρόκου, έδωσε το σύνθημα εν όψει του αυριανού (14/12. 21:00) ιστορικού ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία

Walid_Regragui
Για κάποιους και μόνο η συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το απόλυτο όνειρο... Για τον Ουαλίν Ρεγκραγκί όμως και τους παίκτες του, αυτό το όνειρο έχει υλοποιηθεί προ πολλού και πλέον ο στόχος είναι άλλος. Και ο γαλλομαροκινός τεχνικός φρόντισε να τον αποκαλύψειο με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

«Αν κάποιοι είναι χαρούμενοι που είμαστε στα ημιτελικά, εγώ δεν είμαι. Θέλω να είμαι στον τελικό! Κι ελπίζω η Γαλλία να μη μας σεβαστεί, να μας υποτιμήσει. Γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν συμβεί αυτό. Στον αυριανό αγώνα θα τρέξουμε με όσες δυνάμεις έχουμε και δεν θα υπάρχει καμία κούραση», είπε με βλέμμα που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης και συμπλήρωσε με νόημα:

«Έχουμε μια ευκαιρία, δεν θέλω να τη σπαταλήσουμε. Δεν θέλω να περιμένουμε άλλα 40 χρόνια. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να θέσεις την κυριαρχία σου, τώρα είναι η στιγμή μας. Ίσως αύριο να μοιάζω με ηλίθιος και ο κόσμος να μου λέει ότι μίλησα παραπάνω από όσο έπρεπε, αλλά ναι το πιστεύουμε».

Κλείσιμο


Από κει και πέρα ο τεχνικός της αφρικανικής ομάδας δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τα σχόλια περί αμυντικής τακτικής...

«Τι ωφελεί το 70% της κατοχής αν πετύχεις μόνο μερικά σουτ στο τέρμα; Ας τελειώσει κάποια στιγμή η συζήτηση με τα στατιστικά, το ποσοστό κατοχής, τα xGoals. Το μόνο που μετράει για μένα είναι η νίκη. Αν είναι θα ζητήσω από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να προσθέσει έξτρα βαθμούς σε μια ομάδα όταν ξεπερνά το 60% στην κατοχή. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι οι πιθανότητες να κατακτήσουμε το Μουντιάλ ήταν 0,01% πριν αρχίσει η διοργάνωση και τώρα πόσο είναι, 12; Δόξα τω Θεώ λοιπόν«, είπε αρχικά και συνέχισε:
🇲🇦💬 La conférence de presse exceptionnelle de Walid Regragui avant France-Maroc !


«Όλοι στην ομάδα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και παίζουμε ένα συλλογικό παιχνίδι κάθε φορά με καλό πνεύμα, που για μένα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Όταν φτάνεις στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν είσαι πεινασμένος, υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα...πεινάμε. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό... Μπορεί να είναι. Δεν είναι όλοι τυχεροί που παίζουν σε αυτή τη φάση του τουρνουά. Η καλύτερη ομάδα εδώ, η Βραζιλία, έχει ήδη αποκλειστεί. Εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας. Ξέρω ότι δεν είμαστε τα φαβορί, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορεί να πεις ότι είμαι τρελός, αλλά νομίζω ότι λίγη τρέλα είναι καλή».



Ο μεγάλος κίνδυνος (και) για την μαροκινή άμυνα είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, ωστόσο κι εδώ ο Ρεγκραγκί είχε μια διαφορετική άποψη...

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να δημιουργήσω κάποιο συγκεκριμένο τακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσω τον Κιλιάν γιατί η Γαλλία έχει και άλλους καλούς παίκτες. Ο Γκριεζμάν είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του και παίζει καλά μεταξύ των γραμμών και ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι επίσης ένα τέλειο συμπλήρωμα του Εμπαπέ στην άλλη πτέρυγα. Αν επικεντρωθούμε μόνο στον Εμπαπέ, αυτό θα είναι λάθος. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και θα προσπαθήσουν με ό,τι έχουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γαλλία.»

Παραδέχθηκε πάντως ότι έχει και το ατού Χακίμι στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του πρώτου σκόρερ του φετινού Μουντιάλ.
«Ο Ασράφ ξέρει τον Εμπαπέ καλύτερα από εμένα και προπονείται μαζί του σε καθημερινή βάση, επομένως είναι σε καλύτερη θέση από εμένα για να ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τον Κιλιάν. Ο Χακίμι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, οπότε θα είναι μια υπέροχη μονομαχία μεταξύ των δύο».

Επίσης ο Ρεγκραγκί αναφέρθηκε και στην ιδιαιτερότητα του αγώνα για τον ίδιο καθώς έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Γαλλία, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής... 
«Έχω διπλή υπηκοότητα. Είναι τιμή και ευχαρίστηση να παίζεις στη Γαλλία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μόνο ποδόσφαιρο. Παίζοντας με τη Γαλλία, με τη Βραζιλία, με όποιον κι αν είναι ο αντίπαλος, αυτό που θέλω είναι απλά να νικήσω και να προκριθώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζω και να παίζω με την καλύτερη ομάδα του κόσμου.»


Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ