Άνοιξη VS Κορωνοϊός: Θα μας ωφελήσει η καλοκαιρία τελικά;

Άνοιξη VS Κορωνοϊός: Θα μας ωφελήσει η καλοκαιρία τελικά;

SPL5158028_001_2
Τα λουλούδια ανθίζουν, οι μελισσούλες ενισχύουν τις πτήσεις τους πάνω από αυτά, η μέρα μεγαλώνει, ο κόσμος ερωτεύεται περισσότερο και η διάθεση ανεβαίνει. Ναι, εκτός αν έχουμε άνοιξη με κορωνοϊό, όπως αυτή που διανύουμε τώρα.

Παραδοσιακά, η άνοιξη ως εποχή κουβαλάει τη φήμη του φυσικού τονωτικού σε όλα τα επίπεδα και σε αυτήν δεν είναι λίγοι εκείνοι που επαναποθέτουν τις ελπίδες τους για να έρθουν καλύτερες ημέρες κυριολεκτικά και μεταφορικά όσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει την επέλασή της. Είναι όμως όντως σύμμαχός μας στη μάχη με τον Covid-19;

To πιο αισιόδοξο σενάριο θέλει τον καλό καιρό που φέρνει συνήθως μαζί της η άνοιξη να κάνει πιο δύσκολη την εξάπλωση του κορωνοϊού. Και για όσους είναι αρκετά τυχεροί ώστε να εξακολουθούν να έχουν την υγεία τους, ενδεχομένως να μπορεί να προσφέρει περισσότερη παρηγοριά. Όπως υποστηρίζει η συμπεριφορική επιστήμονας του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Katherine Milkman η οποία μελέτησε τα παραπάνω, «η αρχή της άνοιξης γενικά μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο ενεργοί, δραστήριοι και κινητοποιημένοι- είναι η επονομαζόμενη «ημερομηνία νέου ξεκινήματος. Ως εκ τούτου, μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο συνδεδεμένοι με το παρελθόν. Αυτή η αποσύνδεση μας δίνει την αίσθηση πως ότι κι αν κάναμε χάλια στο παρελθόν, μπορούμε να το φτιάξουμε τώρα. Ίσως ο παλιός σου εαυτός να απέτυχε να κόψει το κάπνισμα ή να ξεκινήσει μια ρουτίνα γυμναστικής, αλλά ο νέος εαυτός σου μπορεί να το κάνει».  

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης