Γυναίκα θέλει να ζητήσει μισθό από τον άντρα της, επειδή μένει στο σπίτι με τα παιδιά

Γυναίκα θέλει να ζητήσει μισθό από τον άντρα της, επειδή μένει στο σπίτι με τα παιδιά

Δεν θέλει να ζητά χρήματα κάθε φορά που επιθυμεί κάτι για εκείνη.

homemomin
Από τη φροντίδα των παιδιών, πρωί βράδυ -και ενδιάμεσα- μέχρι την τακτοποίηση του σπιτιού, τις εξωτερικές εργασίες και την ενασχόληση με το μαγείρεμα και την καθαριότητα, το να είσαι μητέρα που μένει στο σπίτι χωρίς ξεχωριστό εισόδημα είναι μία δουλειά πλήρους απασχόλησης.

 
Παρά την ατελείωτη λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, ένα μεγάλο μέρος της εργασίας που κάνουν οι μητέρες που μένουν στο σπίτι δεν είναι μόνο υποτιμημένο αλλά και υποαμειβόμενο – αφήνοντας πολλές γυναίκες χωρίς ελευθερία στα οικονομικά τους.

 
Κλείσιμο
Ανησυχώντας για την έλλειψη οικονομικής ελευθερίας, μια μαμά που δεν εργάζεται εκτός σπιτιού, σκέφτηκε να ζητήσει από τον σύζυγό της μισθό για όσα προσφέρει.

«Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε παντρεμένοι εδώ και 4 χρόνια και έχουμε ένα παιδί 1,5 έτους», εξήγησε σε μια ανάρτηση στο Reddit. «Εκείνος εργάζεται και εγώ συμφώνησα να μείνω στο σπίτι από τη γέννηση του γιου μας και έπειτα. Έτσι κι αλλιώς κέρδιζα μόνο το 1/8 αυτού των χρημάτων που έβγαζε εκείνος, οπότε αποφασίσαμε ότι η πιο λογική ρύθμιση από τότε που παντρευτήκαμε ήταν να γίνω μαμά στο σπίτι».

 
Τώρα, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση από τη δουλειά της, εξήγησε ότι υπάρχουν μερικές αλλαγές που ήθελε να κάνει στη συμφωνία τους.

«Ο σύζυγός μου κερδίζει καλά χρήματα, αλλά είναι πολύ λιτός όσον αφορά τα μη απαραίτητα έξοδα, επειδή θέλει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος (χωρίς δουλειά, κέρδη από επενδύσεις) σε νεαρή ηλικία», έγραψε, κάτι που παραδέχτηκε ότι γνώριζε γι’ αυτόν πριν παντρευτούν, αλλά αυτό τώρα περιορίζει την οικονομική της ελευθερία, επειδή δεν έχει εισόδημα για να εξασφαλίσει τα δικά της χρήματα για έξοδα.

Ο σύζυγός της καθιέρωσε ένα όριο δαπανών ύψους 150 δολαρίων, το οποίο «σημαίνει ότι αν βγω έξω για να πάρω ρούχα, μακιγιάζ, δεκατιανό, μικρές λιχουδιές κ.λπ. και το ποσό υπερβαίνει τα 150 δολάρια, θα πρέπει να του τηλεφωνήσω εκ των προτέρων και να του μιλήσω για το τι αγοράζω», εξήγησε η γυναίκα. «Αισθάνομαι ότι αυτό είναι εξαιρετικά περιοριστικό και ειλικρινά ταπεινωτικό».

 
Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης