Η φοβερή ιστορία της συγγραφέα που μετά τον θάνατο των γονιών της έγινε ιερέας του Βουδισμού Ζεν

Η φοβερή ιστορία της συγγραφέα που μετά τον θάνατο των γονιών της έγινε ιερέας του Βουδισμού Ζεν

Η Ruth Ozeki αφηγείται στο Marie Claire την ιστορία ζωής που την οδήγησε στη συγγραφή του νέου της μυθιστορήματος, «Το βιβλίο της μορφής και του κενού», για το οποίο βραβεύτηκε με το Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας Women's Prize for Fiction 2022.

ozeki
Πώς συνεχίζουμε να ζούμε μετά τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο ενός αγαπημένου; Είναι «τρελός» όποιος ακούει φωνές; Πόσα υλικά αγαθά μπορεί να αντέξει η τσέπη μας, το σπίτι μας, ο πλανήτης; Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια και τι στη φαντασία μας; Έχει πάντα τόση σημασία να ξεχωρίζουμε αυτά τα δυο; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που εγείρει το νέο, συναρπαστικό μυθιστόρημα «Το βιβλίο της μορφής και του κενού» (εκδ. Κλειδάριθμος), για το οποίο η Ruth Ozeki βραβεύτηκε με το Γυναικείο Βραβείο Μυθοπλασίας Women’s Prize of Fiction 2022.

Μέσα από την ιστορία μυθοπλασίας ενός 13χρονου που μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του αρχίζει να ακούει φωνές, τις φωνές των αντικειμένων που αρχίζει να συσσωρεύει η μητέρα του σε παθολογικό βαθμό, και βρίσκει καταφύγιο σε μια βιβλιοθήκη, η Ruth Ozeki γράφει για την απώλεια και τη θλίψη, την ενηλικίωση, τη νευροποικιλομορφία, την τζαζ, την προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά και την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης