Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας: «Ποτέ δεν ήταν εύκολο να επικρατήσεις σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα»

Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας: «Ποτέ δεν ήταν εύκολο να επικρατήσεις σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα»

Με αφορμή τους αγώνες «Ωκεανίδα 2021» και το διεθνές φεστιβάλ "Steering the Course", το οποίο πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας, μιλήσαμε με την Ολυμπιονίκη για το μέλλον της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα και τη θέση της γυναίκας σε αυτό.

IMG_0317_Xenia_Tsilochristou
Την ιστιοπλοΐα… γένους θηλυκού επιθυμεί να κάνει η Ολυμπιονίκης στο συγκεκριμένο άθλημα, Σοφία Παπαδοπούλου, κι όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, μάθετε πως οι γυναίκες που ασχολούνται με αυτή στην Ελλάδα είναι ελάχιστες, μιας και θεωρείται, ακόμα και σήμερα, ένα ανδροκρατούμενο σπορ.

Η Σοφία Παπαδοπούλου ασχολείται με τον αθλητισμό από τα 5 της χρόνια, ενώ ξεκίνησε ιστιοπλοΐα στα 8 της. Έκτοτε αυτό έγινε το αγαπημένο της άθλημα και με αυτό έμελλε να φέρει στην χώρα μας το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μαζί με τις Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Μπεκατώρου, το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο! 

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης