«Βλέπουμε τους πρόσφυγες σαν θύματα ή εισβολείς»: Χόντα Μπαρακάτ, η βραβευμένη φωνή της αραβικής λογοτεχνίας

«Βλέπουμε τους πρόσφυγες σαν θύματα ή εισβολείς»: Χόντα Μπαρακάτ, η βραβευμένη φωνή της αραβικής λογοτεχνίας

Η δυνατή γραφή και η ιστορία της συγγραφέα του «Νυχτερινού ταχυδρομείου» (εκδ. Κέδρος), της δεύτερης γυναίκας που τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Αραβικής Λογοτεχνίας.

hoda_barakat
«Όποιος παραμένει σε έναν τόπο χωρίς να περιμένει κάτι συγκεκριμένο, άθελά του, αναζητά σημασία σε αντικείμενα που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Έτσι άρχισα να φαντάζομαι μια ανάμνηση που να σχετίζεται με την ύπαρξή τους, σαν το καθένα από αυτά τα αντικείμενα να έκρυβε μια δική του ιστορία – και όταν δεν μπορούσα να τη βρω, την επινοούσα. Καθώς κοίταγα το πόμολο του ντουλαπιού, για παράδειγμα, σκεφτόμουν ότι μοιάζει με εκείνο που είχε κάποτε η θεία μου στο παλιό της διαμέρισμα, εκείνο που άρον άρον εγκατέλειψε τον καιρό του πολέμου».

Η Χόντα Μπαρακάτ συνέθεσε το βιβλίο «Νυχτερινό ταχυδρομείο» (στα ελληνικά, από εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση Πέρσας Κουμούτση) με μια σειρά από επινοημένες επιστολές προς τη μητέρα, τον πατέρα, τον αδελφό, την ερωμένη, οι οποίες γράφτηκαν ως μια πράξη εξομολόγησης, αυτοπροσδιορισμού και εξιλέωσης. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης