Η Λενιώ Κακλέα κυνήγησε τα όνειρά της στο Παρίσι

Η Λενιώ Κακλέα κυνήγησε τα όνειρά της στο Παρίσι

Στην Ελλάδα επιστρέφει κάθε φορά που της δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσει τις παραγωγές της.

210616222319_Lenio_Kaklea_Karen-Paulina-Biswell-Gallery
Η Τέχνη για την Λενιώ Κακλέα, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, πρέπει να είναι προκλητική για να περάσει μηνύματα. Εκείνη προσπαθεί να το κάνει μέσα από τη δική της δουλειά και θα έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε μέσα από το Age of Crime που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 7 και 8 Ιουλίου.

Μέσα από την χορευτική παράσταση που χορογραφεί και σκηνοθετεί, με αφορμή την επέτειο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, μας καλεί να παρατηρήσουμε τις επίσημες αφηγήσεις που διαμόρφωσαν την εθνική μνήμη. Η χορογράφος ανατρέχει στη φιγούρα των βαμπίρ για να σχολιάσει “πώς οι εθιμικές τελετές συγκροτούν ένα είδος φαντασιακής κοινότητας, και βασίζεται σε πρωτοπρόσωπες οθωμανικές αφηγήσεις της επανάστασης για να αποκαλύψει τις εντάσεις που αποσιωπώνται γύρω από μια πολιτικά βιώσιμη ταυτότητα στο παρόν”.

Λίγο πριν την πρεμιέρα, μοιράστηκε με το Marie Claire τις σκέψεις της για την Επανάσταση, τα πράγματα που της αρέσουν αλλά κι αυτά που δεν της αρέσουν στην πόλη του Φωτός αλλά και όλα αυτά που της έμαθε ο χορός. Η Λενιώ Κακλέα άλλωστε, κόρη της χορογράφου Χάρις Ανταχοπούλου και του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, έχει μεγαλώσει αναπνέοντας μέσα από το χορό και την Τέχνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης