Νίκη του οίκου Louboutin σε δικαστική διαμάχη για τις κόκκινες σόλες

Νίκη του οίκου Louboutin σε δικαστική διαμάχη για τις κόκκινες σόλες

Η Van Haren, σε βάρος της οποίας προσέφυγε ο οίκος Louboutin διότι κυκλοφόρησε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι

Louboutin
Ο γαλλικός οίκος υποδημάτων Christian Louboutin ανακοίνωσε σήμερα ότι δικαιώθηκε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη με μια ολλανδική εταιρεία, την οποία κατηγορεί ότι αντιγράφει τα διάσημα ψηλοτάκουνα παπούτσια του με τις κόκκινες σόλες, σήμα-κατατεθέν του.

Δικαστήριο στη Χάγη διέταξε την ολλανδική εταιρεία Van Haren να σταματήσει την πώληση παρόμοιων μοντέλων με εκείνα της πολυτελούς γαλλικής μάρκας.

Η Van Haren, σε βάρος της οποίας προσέφυγε ο οίκος Louboutin διότι κυκλοφόρησε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι.

Η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου είναι συμβατή προς την απόφαση, που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2018 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραχωρήσει στον γαλλικό οίκο την αποκλειστικότητα των περίφημων κόκκινων σολών της.

Ο οίκος Christian Louboutin «χαιρετίζει με θέρμη αυτή την νέα δικαστική απόφαση, που ενισχύει περαιτέρω τις ευνοϊκές αποφάσεις σχετικά με την εγκυρότητα του σήματος με τις κόκκινες σόλες...» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Στην απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη, το δικαστήριο της Χάγης εκτιμά ότι το μοντέλο παπουτσιών της Van Haren, με τίτλο «5η Λεωφόρος», το οποίο λάνσαρε η Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι, «παραβιάζει τα δικαιώματα επί του σήματος της γαλλικής εταιρείας-δημιουργού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης