Τρόμος για την ταινία Τζόκερ σε θύματα ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ

Τρόμος για την ταινία Τζόκερ σε θύματα ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ

H εταιρεία παραγωγής και ο Χοακίν Φίνιξ, πάντως, διαφωνούν με όσους υποστηρίζουν ότι η ταινία  προωθεί τη βία

xoakin-fin
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ταινία Τζόκερ με τον Χοακίν Φίνιξ σε συγγενείς θυμάτων ένοπλης επίθεσης σε κινηματογράφο που έπαιζε ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν το 2012 στο Κολοράντο.

Στην επίθεση στον κινηματογράφο το 2012 είχαν χάσει τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι την ώρα που παρακολουθούσαν την ταινία The Dark Knight Rises.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η 24χρονη Τζέσικα Γκάουι, η μητέρα της οποίας δήλωσε «τρομοκρατημένη» στο BBC από το τρέιλερ της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

Τρεις άλλοι συγγενείς θυμάτων της επίθεσης του 2012, σε συνεργασία με την ομάδα Survivors Empowered κατά της χρήσης των όπλων, έστειλαν επιστολή στην Warner Bros, την εταιρεία παραγωγής του Τζόκερ με την οποία την καλούν να επανεξετάσει τον θετικό τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται ο κεντρικός ήρωας της ταινίας.

Από την πλευρά της η Warner Bros υποστήριξε ότι η ταινία δεν υποστηρίζει την βια στην πραγματική ζωή.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Χοακίν Φίνιξ ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «δεν είναι υποχρέωση του δημιουργού να διδάξει στο κοινό τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και το κακό. Αν έχεις κάποιον με αυτό το επίπεδο της συναισθηματικής διαταραχής, αυτός μπορεί να βρει "υλικό" παντού. Οι άνθρωποι παρερμηνεύουν στίχους από τραγούδια και αποσπάσματα από βιβλία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης