GNTM: Ποιήτριες, σύντροφοι ξένων σταρ, αγρότισσες και λαϊκά κορίτσια σε ένα ριάλιτι που θα συζητηθεί πολύ!

GNTM: Ποιήτριες, σύντροφοι ξένων σταρ, αγρότισσες και λαϊκά κορίτσια σε ένα ριάλιτι που θα συζητηθεί πολύ!

Μια τηλεοπτική συνταγή «κομμένη και ραμμένη» για να γίνει επιτυχία - Τα «juicy» σώματα και όλα όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο

gntm_main_2
Περίπου 709.000 χιλιάδες τηλεθεατές άδραξαν την ευκαιρία να ακούσουν στίχους από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου παρακολουθώντας τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής. Οχι σε κάποιο επεισόδιο του «Παρασκηνίου», αλλά ούτε και του «Μονογράμματος». Οι στίχοι ακούστηκαν από το πλατό του «Greece's next top model», τη στιγμή που μία υποψήφια ξεδίπλωσε το υποκριτικό ταλέντο της, αλλά και το πάθος της με την ποίηση... Και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

«Αφησέ με νάρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!
Είναι καλό το φεγγάρι, δε θα φαίνεται
πού ασπρίσαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι
θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις.
Αφησέ με νάρθω μαζί σου»

... στην επόμενη φάση του bootcamp» είπε η φέρελπις μονδέλα και όλα ήρθαν ξαφνικά στη θέση τους. Γιατί η συνταγή “λίγο Ρίτσο, λίγο κουλτούρα και το μπικίνι μου” δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα να εισπράξει κι εκείνη δίστιχο-απάντηση από τον κριτή Δημήτρη Σκουλό. «Μάλλον θα το βρεις με κάτι άλλο, μάλλον σε άλλο περιβάλλον» -υπογραφή Μήτσος Σκουλός.

Και κάπως έτσι, τα πρώτα δείγματα ενός καθαρόαιμου ριάλιτι έγιναν κατανοητά και αντιληπτά από τα πρώτα κιόλας λεπτά προβολής του. Οι προδιαγραφές που θέλουν τα μοντέλα να ξεπερνούν το 1,80 σε ύψος, αλλά ποτέ τα 50 κιλά σε βάρος παραγράφηκαν μπροστά στην ιστορία της διαφορετικότητας που “πουλάει” τηλεοπτικά και βοηθά στο να αποφευχθεί η δριμεία κριτική και τα πρόστιμα του ΕΣΡ.

Με εξαίρεση μία δίμετρη, πανέμορφη Ιρλανδή και μία Ελληνοουκρανή, η οποία εργάζεται ήδη ως μοντέλο, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις απλά προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση και έκαναν σαφές πως κάθε γυναίκα που αγαπά το σώμα της και τον εαυτό της μπορεί να διεκδικήσει τα πάντα και να σπάσει ακόμη και τα παγκόσμια στερεότυπα, όταν βρει στήριξη.

Κλείσιμο
Πρώτη πρώτη έκανε την εμφάνισή της η σύντροφος του Μπουράκ Χακί, η οποία φρόντισε να περιγράψει με λεπτομέρειες τον έρωτά της και ακολούθησε μία αποφασισμένη να προκριθεί Κύπρια, η Σπυρούλα, η οποία έβαλε υποψηφιότητα για plus size μοντέλο. Εντυπωσιακή η 19χρονη από τη Νιγηρία και το Σουδάν, η οποία δρασκέλισε σα γαζέλα την πασαρέλα, όμως την παράσταση έκλεψε η Λυδία, η κοπέλα η οποία μίλησε για την αλωπεκία, αλλά και για τον τρόπο που έμαθε να μην βιώνει τη διαφορετικότητα ως μειονέκτημα. Μέσα από τα λόγια της νεαρής έγινε σαφές πως η αγάπη και η στήριξη της οικογένειάς της ήταν το “κλειδί ασφαλείας”, προκειμένου να σταθεί δυνατή και να νιώσει ίση με τους υπόλοιπους συμμαθητές της. Καλό μήνυμα, μακάρι να μπορούσε να γίνει κατανοητό από το περίφημο δυναμικό κοινό...

ΑΥΡΙΟ


Οι δίδυμες που αντί για κάστινγκ έδωσαν ένα σόου stand up comedy ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα σε όλη τη διαδικασία, καθώς δε χρειάστηκε ούτε καν να ποζάρουν αλλά ούτε και να βάλουν μαγιό, καθώς επρόκειτο απλά για ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό.

Το... κλου της βραδιάς η νεαρή αγρότισσα, που όταν δε δουλεύει σε πάγκο στη λαϊκή, κάνει επτά αθλήματα, προσπαθεί να αποδείξει στα αδέλφια της ότι είναι γυναίκα και νιώθει περήφανη που είναι παιδί από λαϊκή οικογένεια, μεγαλωμένη στα χωράφια και την επαρχία. Φυσικά, με δεδομένο ότι είχε και μία ενδιαφέρουσα εμφάνιση και γυμνασμένο σώμα που θα ζήλευαν και αθλήτριες, πέρασε στην επόμενη φάση και απέδειξε στα αδέλφια της ότι όχι απλά είναι γυναίκα, αλλά γυναίκα με όνειρα που και οι ίδιοι δε φαντάζονταν...

Η διαδικασία ήταν, όπως συνηθίζει να λέει και η αγαπητή κυρία Καγιά, full of diversity. Το sexiness μέχρι στιγμής αγνοείται.

Από το όνειρο στο δάκρυ

Ολες σχεδόν οι υποψήφιες από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους θέλουν να γίνουν μοντέλα. Πασαρέλα δε είχαν δει αλλά κάτι μέσα τους, τους έλεγε πως θα 'ρθει ετούτη η ώρα όπου όλες μαζί θα δρασκελίσουν το τηλεοπτικό πλατό, θα σταθούν μπροστά στην Καγιά, την Παπαγεωργίου, τον Σκουλό και τον Μπράτη και αφού τους πουν το “ναι” θα ξεσπάσουν σε κλάματα.

Παραδόξως, ελάχιστες έβλεπαν τηλεόραση, αλλά με ένα μαγικό τρόπο έμαθαν για το τηλεοπτικό casting και περίπου 10.000 έστειλαν αιτήσεις και στήθηκαν στην ουρά προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση.

Κλισέ, κορίτσια διαβασμένα από τον προηγούμενο κύκλο όπου η υπερβολή και οι πλαστικές επεμβάσεις βρέθηκαν στο στόχαστρο και μία επιτροπή η οποία πλέον διεκδικεί χώρο και χρόνο στο σόου πολύ περισσότερο απ' όσο στο παρελθόν. Ντεσιμπέλ είναι η αγαπημένη συνήθεια της Βίκης Καγιά, αυστηρότητα από την Ηλιάννα Παπαγεωργίου, βιτριολικές ατάκες από τον Δημήτρη Σκουλό και μία ολική επαναφορά από τον υπέροχο Αγγελο Μπράτη, που είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης