Καβγάς Έλτον Τζον-Πούτιν για τους ΛΟΑΤΚΙ: Είσαι υποκριτής - Κάνεις λάθος

Καβγάς Έλτον Τζον-Πούτιν για τους ΛΟΑΤΚΙ: Είσαι υποκριτής - Κάνεις λάθος

Με αφορμή τις δηλώσεις Πούτιν στους Financial Times και την λογοκρισία από τη Ρωσία στην ταινία Rocketman

putin-ton
Δημόσιος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Έλτον Τζον και τον Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στους Financial Times για τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ΛΟΑΤΚΙ. Θέου θέλοντος ας ζουν όπως επιθυμούν. Αλλά ορισμένα πράγματα μοιάζουν υπερβολικά σε εμάς» ήταν η δήλωση του Πούτιν που προκάλεσε μια σειρά αναρτήσεων στο twitter του Έλτον Τζον στις οποίες, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για διπλοπροσωπία.

«Ταράχτηκα όταν διάβασα την συνέντευξή σας στους Financial Times. Διαφωνώ με την άποψή σας ότι οι πολιτικές που αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμικότητα και τη σεξουαλική διαφορετικότητα έχουν ξεπεραστεί στις κοινωνίες μας» ξεκινά την ανάρτησή του ο Βρετανός τραγουδιστής συνοδεύοντας την με μια φωτογραφία του συντρόφου του Ντέιβιντ Φέρνις και των δύο παιδιών τους στην οποία επάνω ήταν γραμμένη η λέξη «λογοκριμένη».



Με αφορμή, δε, τη λογοκρισία που υπέστη στη Ρωσία η ταινία Rocketman με θέμα τη ζωή του, ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για διπλοπροσωπία και υποκρισία.

«Είμαι περήφανος που ζω σε ένα κομμάτι του κόσμου στο οποίο οι κυβερνήσεις έχουν εξελιχθεί ώστε να αναγνωρίζουν το παναθρώπινο δικαίωμα να αγαπάει κανείς όποιον θέλει» προσθέτει ο Βρετανός τραγουδιστής.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αναρτήσεις του Έλτον Τζον τον χαρακτήρισε «ιδιοφυή μουσικό» προσθέτοντας, πάντως, ότι «είναι λάθος».

«Έχω αμέριστο σεβασμό για το πρόσωπό του, είναι ιδιοφυής μουσικός, όλοι απολαμβάνουμε τη μουσική του, αλλά νομίζω ότι κάνει λάθος» ήταν η απάντηση του Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης