Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ουίλιαμ και Χάρι τίμησαν τη μνήμη της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ουίλιαμ και Χάρι τίμησαν τη μνήμη της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Οι δύο γιοι της αξέχαστης «πριγκίπισσας του λαού» επέλεξαν να τιμήσουν ιδιωτικά την επέτειο του θανάτου της, καθώς σήμερα κλείνουν 21 χρόνια από το μοιραίο τροχαίο στο Παρίσι, όπου χάθηκε η μητέρα τους

000_15572S
Συμπληρώθηκαν σήμερα 21 χρόνια από την ημέρα που κόπηκε απότομα το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον τότε σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ, προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι, προκειμένου να αποφύγει τους παπαράτσι που κυνηγούσαν το διάσημο ζευγάρι.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, το παλάτι του Κένσιγκτον δεν προγραμμάτισε καμία δημόσια υποχρέωση για τους δύο γιους της αδικοχαμένης πριγκίπισσας αλλά ούτε και για τις συζύγους τους, Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ, ώστε η οικογένεια να έχει την δυνατότητα να τιμήσει τη μνήμη της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών σε στενό κύκλο. Αν και το περασμένο έτος οι δύο πρίγκιπες στην επέτειο θανάτου της μητέρας τους είχαν επισκεφθεί τον αγαπημένο της κήπο στο παλάτι του Κένσιγκτον, όπου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους ιδρυμάτων που εκείνη στήριζε, φέτος επέλεξαν να τιμήσουν την επέτειο της μνήμης της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του παλατιού είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα: «Δεν έχει προγραμματιστεί καμία επίσημη υποχρέωση (για τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι) και δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για το τι θα κάνει η οικογένεια σήμερα».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν 15 ετών όταν έχασε την μητέρα του και ο πρίγκιπας Χάρι 12 ετών. Και οι δύο σε συνεντεύξεις τους έχουν τονίσει πόσο δύσκολο ήταν να συμφιλιωθούν με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Για τον πρίγκιπα Χάρι η φετινή χρονιά είναι η πρώτη που τιμά τη μνήμη της μητέρας του έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, με την οποία ένωσε τη ζωή του τον Μάιο.

Πάντως, αν και δημόσια δεν έγινε κάποια εκδήλωση για τα 21 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας αυτό δεν σημαίνει πως έχει ξεχαστεί. Μέσα στο έτος το παλάτι είχε διοργανώσει διάφορα events στη μνήμη της ενώ η Μέγκαν Μαρκλ στο γάμο της φόρεσε ένα ζαφειρένιο δαχτυλίδι που ανήκε στην μητέρα του πρίγκιπα Χάρι. Την ίδια μέρα η αδελφή της Νταϊάνας, λαίδη Τζέιν Φέλοους, πραγματοποίησε μέσα στην εκκλησία ομιλία για την πριγκίπισσα και απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης